ZorróAszter
Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

Nolblog Saját blogom Segítség

Feltöltök

blogolok videót képet hangot

Jó lenne már végre egy Trianonos filmet is látni.


Persze olyat, ami a megszokott módon mosogatja a hazájukat kétszer is végpusztulásba vezető idióta grófok és mindenkori sleppjük szaros gatyáját.


Mert ugye a magyar uralkodó osztály álláspontja jó hosszú időn keresztül az volt, hogy nem kell az itt élő népek érzelmeivel törődni. Hogy ne érezzék magukat földönfutónak, rabszolgának a közös hazában.


Ha sokat pofáznak, mindig lesz elég kötél és golyó nekik.


Ezzel szemben volt egy kisebbség - nemcsak Kazinczy, Mocsáry Lajos és Károlyi - akik nagyon régóta mondogatták, hogy ennek előbb-utóbb rossz vége lesz.


Nemcsak azért, mert nem mindig és nem mindent lehet golyóval és kötéllel elintézni.


Hanem ha nem tesznek érte, hogy a nemzetiségek hazájuknak érezzék Magyarországot, akkor az első adandó alkalommal le fognak lépni.


Ezek megoldást is kínáltak: hagyni kell a kapitalista fejlődést, hogy a nemzetiségiek is vállalkozhassanak, gazdagodhassanak, és akkor az érdek, a nemzetiségi és a magyar burzsoázia közös érdeke fogja összetartani Magyarországot.


Még a grófoknak is: nekik van pénzük - álljanak a folyamat élére és akkor az új Magyarországon is vezető pozícióban maradhatnának.


Diliházba is csukták Széchenyit. De azért a forma kedvéért előzőleg az őrületbe is kergették.


Ám a gróf urak nem akarták feladni régi életmódjukat. A mezőgazdaságból akartak megélni mint őseik. És ha az ipar, kereskedelem, bank jövedelmezőbb, és veszélyezteti ezt az életmódjukat, akkor őket kell korlátozni, hogy ne nőjenek a fejükre. És ők továbbra is basáskodhassanak az ezer és ezer holdjaikon.


Arra persze semmi esély hogy az önállósult népek eltűrjék újra a magyar arisztokrácia uralmát, és arra sem, hogy a magyarországi birtokaikat visszakapják, nemhogy az elcsatoltakat.


De a milliós hullahegyek tövében a csaló gazemberek újra megsüthetnék a pecsenyéjüket.


Az ám csak a nagy üzlet!


Nagy üzlet, nagy hullahegy.


Mint már annyiszor a magyar történelemben.



2016. 01. 12.



További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

3
5 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 38 komment érkezett

1. maxval bircaman HFQJBLWX
2016. 01. 12. 16:54

Trianon elkerülhetetlen volt.

" a nemzetiségiek is vállalkozhassanak, gazdagodhassanak"

Megtehették, de ennek semmi köze Trianonhoz. A gazdag kisebbségi nem kevésbé veszélyes a szegény kisebbséginél.

2. Frady Endre
2016. 01. 12. 17:01

Azt hiszem, Trianon nem egy személy, vagy egy csoport bűne, hanem komoly történelmi folyamatok ÉS suttyó magyar ÉS rövidlátó külföldi politikusok KÖZÖS műve. Benne volt a mi debil elitünk, a tanácsköztársaság, a nemzetközi helyzet, a kommunista kelet és a nyafka nyugat is.
Az viszont tény, hogy a magyar vezetés igen tapló módon bánt a nemzetiségekkel, mint mindig.
"Szent" István királyunk - az öreg tömeggyilkos, a Felnégyelős Pista - is ásatott el elevenen besenyő vezért családostól. Volt kitől tanulni...

3. Magyarapa
2016. 01. 12. 17:13

Össze kéne vetni a XX. sz. eleji magyar nemzetiségi politikát a KORABELI orosz, francia, angol viszonyokkal. Az akkori magyar viszonyok sokkal fejlettebbek voltak annál, mint amit az angolok az íreknek vagy az oroszok a lengyeleknek megengedtek. Az I. világháború kitörése is SOKKAL bonyolultabb történet - tessék csak a román merényletre gondolni.

4. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 17:20

Kedves MaxVal!

Elsősorban nem az a kérdés, hogy szegény vagy gazdag, hanem hogy minden érdeke az elszakadás irányába mutat, vagy pedig vannak nyomós érdekei az egybentartásra.

Ha a nemzetiségi burzsoázia ezer szállal kötődött volna a magyarhoz, és Magyarország fennmaradásához, akkor tízszer is meggondolta volna, hogy cserében elég kárpótlás-e hogy a szlovák a hivatalos nyelv és valamit törleszthet a nyomorult kisebségbe szorult magyar nemzetiségen.

De furcsa hogy ezt nekem kell magyaráznom "TöbbKapitalizmust!" MaxValnak.

5. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 17:30

2. Frady Endre
2016. 01. 12. 17:01

Kedves Mester!

Hát én is pont ezt mondom, hogy a magyar uralkodó osztály bűne, akiknek legkésőbb 1789 után észbe kellett volna kapniuk.

De nem azzal, hogy dutyiba gyömöszölték például szegény Kazinczynkat.

A párizsi tárgyalások is másként folytak volna 100 évvel később, ha a szlovákok maguk érveltek volna amellett, hogy miért NE darabolják fel Magyarországot.

Tanácsköztársaság:

Sokan elfeledkeznek nemcsak arról, hogy a Vörös Hadsereg vette fel a harcot méghozzá hatékonyan a betolakodókkal, hanem hogy például Horthyék árulása folytán buktak el, akik átadták a katonai adatokat, terveket a románoknak. S aztán a románok nyomában pöffeszkedtek be nagy kegyesen és peckesen.

Hanem arról is, hogy Magyarország teljes szétdarabolását az a félelem akadályozta meg, hogy ha Magyarországot teljesen szétosztják a Kis-Antant között, azzal exportálják oda a kommunizmust a magyarokkal.

Lásd Szlovák Tanácsköztársaság. Vagy hogy a Román Kommunista Párt alapítói főleg magyarok.

6. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 17:36

Kedves Magyarapa!

Mindent értek, csak azt az egyet nem, miért hozza ellenpéldának a lengyeleket és íreket. Tán nincs független Lengyelország és Írország, mert az oroszok és a britek jobban csinálták mint a hülye magyar grófok vagy fordítva?

Franciaország viszont Kazinczyék példája: ahogy a polgári fejlődés nyomán a franciaországi népek mind franciává váltak. A britektől-bretonoktól kezdve a gascogneiakig mindenki.

7. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 17:38

Nem beszélve a megelőző egy-két évtizedről, amikor a hivatalos statisztikák szerint 1,5 millió ember tántorgott ki Magyarországról. De a sejtések szerint legalább a duplája valójában, ugyanis a kötelező regisztrációt csak jó későn vezették be, és akkor se volt igazán kötelező.

8. kimitakevolt
2016. 01. 12. 17:42

"Ezek megoldást is kínáltak: hagyni kell a kapitalista fejlődést, hogy a nemzetiségiek is vállalkozhassanak, gazdagodhassanak, és akkor az érdek, a nemzetiségi és a magyar burzsoázia közös érdeke fogja összetartani Magyarországot. "

Ezek nem voltak egész véletlenül burzsujlakájok ?

9. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 18:06

Dehogynem.

De például az se mindegy, hogy valaki 17 éves korában veszti el a szüzességét vagy 71 éves korában.

:o)

10. kimitakevolt
2016. 01. 12. 18:16

Na de a burzsuj az a burzsuj létéből következőleg eleve ganéember nem ? Akkor meg magának értelemszerűen egyformán kell utálni a nemzetiségi burzsujt a magyar burzsujjal Ugye ?

11. napos
2016. 01. 12. 18:23

Zorró,
félrebszélsz.
Valahogy nem csak a nemzetiségi területeket csatolták el.
Valahol voltak nagyhatalmi érdekek is, melyek a németcsatlós Mo-t gyengíteni, a franciacsatlós Romániát erösíteni akarta.
Az sérti az emberek érzékenységét, ha az csak az áldozatok bünösségét emlegetjük.
Persze ez csak a magyarok érzékenységét sérti.

12. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 18:27

10. kimitakevolt
2016. 01. 12. 18:16

Miért kellene utálnom?

A szüzesség példával pedig arra bátorkodtam célozni, hogy nem ugyanaz a megítélése annak a burzsoáziának, amelyik nekiment és felszámolta a feudalizmust. Mint annak a burzsoáziának, aki aztán rabszolgává tette a világot.

Holott utóbbiak az előbbiek gyerekei, unokái.

13. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 18:32

11. napos
2016. 01. 12. 18:23

Hát persze hogy nem. És persze hogy ezek után nem a magyar követeléseket vették figyelembe.

Ám érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy volt olyan terv is, ahol Csehszlovákiát és Jugoszláviát "korridor" kötötte volna össze, a Dunántúl, Románia meg egészen a Tiszáig terjedt volna.

Sőt volt olyan terv is, hogy Magyarország nemcsakhogy a Duna-Tisza köze lett volna, hanem teljesen fel lett volna osztva a Kis-Antant között.

14. pietnik
2016. 01. 12. 18:35

5-re!
Nem beszélve arról,hogy a románok nyomdokán feljövő horthyista sereg már akkor zsidóellenes pogromokat tartott!!
Itt pedig kései,teljesen elhülyült utódaik mennyire mondják,hogy a TK volt az oka Trianonnak!!
A TK mögött ,a harcok alatt történt a monitor-lázadás,akkor mikor legnagyobb szükség lett volna a hátország nyugalmára!
Horthy pedig a tökein ülve érlelte a szegei gondolatot!
Géczy László merésztörténész szerint pedig Horthy mentette meg Magyarországot úgy,hogy ,ugye,addig nem volt önálló Magyarország,az Osztrák-Magyar monarchiát fel kellett osztani,és amit Horthy a románokkal szemben megvédett,hát az lett Magyarország,aminek gazdaságát Horthy hozta rendbe!
Zagyvábbnál zagyvább történeteket agyalnak ki azért,hogy a közepes értelmi szinvonalú lovastengerész piszkát eltakarják,ha már eltakarítani nem lehet!
Valami agymenés jött elő pl. a Margit-hídnál a Dunában talál maradványokkal kapcsolatosan,hogy hát azokat nem a nyilasok lőtték a Dunába,hanem azok a Tanácsköztársaság idején kerültek oda,merthogy a Tanácsköztársaság idején lőtték azokat a veresek a Dunába!
Nehogy valami idióta filmet csináljon Trianonból!Elég az RTL-Clubon a XXI-század c.-ű műsor,hogy eltagadjuk azt a keveset is,ami jó volt a történelmünkben!!

15. Nyírfa2
2016. 01. 12. 18:44

++++

Kedves ZorróAszter, hiányozni fog.

16. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 18:52

Ne évődjünk, kedves Nyírfa olvtársnő!

Hagyjuk a szexualitást a hanyatló Nyugat ópiumának!

:o)

17. Kokó
2016. 01. 12. 19:14

Szvsz, szerintem a szétdarabolásban nagyon nagyot nyomott a Tanácsköztársaság, és egy háborúban "legyengült" VH ereje, akik hatékonyan harcoltak az antant ellen...
Ha ez az ország egyben marad, záros határidőn belül revansot vehetett volna az antanton...
Kár hogy a németektől nem féltek annyira, aztán meg is lett a "bátorság" eredménye húsz év múlva...

18. navigator
2016. 01. 12. 19:16

+

19. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 19:21

Kedves Pietnik!

Dehogyne csináljanak filmet Trianonról. Csináljanak nyugodtan.

Az emberek úgyis tudják, hogy milyen hullahegyeket meg romhalmazt hagytak maguk után, ezután is tudni fogják.

Horthy szellemi színvonaláról van egy sztori, aminek a hitelességét nem garantálom, de azért jellemző (csakúgy mint Pallavicini György szavai, miszerint Ha (Károlyi) meg is mentené Magyarországot, az már egy másik Magyarország lenne. Mi abból nem kérünk!)

Szóval Aponyi megbízását viszi be Bethlen meg a külügyminiszter Horthyhoz. Horthy elkezd kérdezősködni, hogy miért nem a nagykövet, miért nem ez vagy az vagy maga a külügyminiszter. Na nagynehezen jó hosszú magyarázkodás után végre aláírja Aponyi megbízólevelét, és miután becsukják az ajtót azt mondja a külügyminiszter, aki korábban még nem találkozott Horthyval ilyen helyzetben, hogy Hát! Azért ez borzasztó!

Erre Bethlen: Hát ez az.

Pedig akkor még csak ötven éves.

20. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 19:35

Azért nem mondtam a Somssich Józsefet, mert mintha nem erre a névre emlékeznék.

Akkor lehet hogy a helyettese vagy az államtitkára volt.

21. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 19:38

Vagy Simonyi-Semadam ami inkább rémlik, de lehet hogy nem innen, de ő később, márciusban lett csak külügyminiszter, úgyhogy ő nem lehetett.

22. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 19:50

Kedves Kokó!

Az Antant hatékony volt. Feleslegesen nem pocsékolt pénzt vagy embert.

Ha a Kis-Antant nem boldogult volna velünk, jött volna a szélesebb intervenció.

De csak ha fontos lett volna.

Azonkívül az Antant is tudta, mennyire bízhatnak a románok hűségében.

Senkinek se esett le az álla a meglepetéstől amikor a németek mellé álltak. Vagy legalábbis nem tudok róla hogy valakinek koppant volna az álla az asztalon.

Itt attól az egytől féltek, hogy a magyarok bebolsevizálják az egész térséget, pláne ha még összeköttetésbe kerülnek az oroszokkal.

Erre mutatnak a korabeli diplomáciai iratok meg visszaemlékezések.

23. Hivatlan (látogató)
2016. 01. 12. 20:47

Zorro elvtárs, hogy ki árult el kit?

A még felfegyverzett Mackensen hadsereget (aki korábban felmentette Erdélyt) elárulta az idióta lúzer, Károlyi Mihály.
Később Pogány József kormánybiztos árulta el a Székely Hadosztályt, és megtámadta a Vörös Tanácskormány Hadseregével.

24. vektorviktor (látogató)
2016. 01. 12. 20:52

Véletlen, hogy a Don kanyarbeli áttörés emléknapján jelenik meg ez az írás?
Ott a hullahegy.
A "hősökkel" volt ma is tele a hivatalos híradó. Ezek megcsinálnák, újra és újra.
Hősök?
Megszállók! Ok nélkül háborúzók. Legjobb esetben is csak szerencsétlen áldozatok.
Mit keresett a 2. magyar hadsereg a Donnál???
Hősök akkor lettek volna, ha Horthy ellen fordítják a fegyvereiket.

25. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 21:38

23. Hivatlan (látogató)
2016. 01. 12. 20:47

Kedves Virág elvtárs!

A Mackensen hadsereg állapotával kapcsolatban olvassa el Kádár Gyula vezérkari ezredes beszámolóját. Ő látta őket a saját szemével.

"megtámadta a Vörös Tanácskormány Hadseregével."

Hol? Mikor?

26. hecketaper
2016. 01. 12. 21:46

Hol kezdődjön a film,Mohácsnál? Mikor Zápolya nem csatlakozik II.Lajoshoz?
Vagy Mikor Bocskai hajdúi feldúlják Kassát?
Vagy mikor Bethlen megveszi Lippa várát a magyartól a töröknek?
Vagy a gyalázatos csatavesztés Trencsén falai alatt,az legyen a nyitókép?
Esetleg mikor a nemesség életünket és vérünket felkiáltással ad zabot és jobbágyvért Mária Teréziának?
Vagy mikor Kloskáék felégetik Brádot?
Vagy mikor Kossuth nem oszt földet a felszabadított jobbágyoknak?
Akár avval is kezdődhetne,mikor Apponyi-a későbbi szónok-megszünteti a tótok anyanyelvi gimnáziumait...
Talán az agarászó Tisza Pista lenne jó filmkezdésnek,háttérben a lángoló kepékkel?
A mindent megfontoló és meggondoló Ferencjóskától induljon a film?
A hadügyminisztertől,aki már nem akar katonát látni?
A Machensen segítségét visszautasító Károlyitól?
A románoknak puskalövés nélkül Aradot átadó Horthytól?
Vagy Stromfeld vőrőskatonáitól,a nincstelenektől,akik egyedüliként fogtak fegyvert a megszállók ellen?

Majd Andy Wajna eldönti...

27. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 21:47

Kedves Vektorviktor!

Nem. Arra ezt írtam de még tavaly:

hu.wikipedia.org/wiki/Krónika_–_A_2._magyar_hadsereg_a_Donnál

28. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 21:56

26. hecketaper
2016. 01. 12. 21:46

Talán Dózsa kivégzésével.

Akkortól datálódik, hogy eltűrjük az ilyen baromcsordát a nyakunkon.

29. relatív
2016. 01. 12. 22:49

Az egyes ország, nép a történelem sodrában többször változott mind területileg, mind lélek-számában IS.

Ha mindig a legnagyobb területű-, legnagyobb létszámú-, leggazdagabb életkörülményű- ( ezek nem IS esnek egybe legtöbbször ) pillanat állandóságát vizionálja egy nép generációkon át, akkor igazán sosem lesz boldog. ( talán ez érhető tetten hazánkban IS ? )

Lelki egyensúlyunkat a pillanatnyi lélekszám melletti általános jólét esetében érhetnénk el, ezért az ettől eltérő történészek vadító marhaságait ki kellene irtanunk közéletünkből.

Van erre reményünk egyáltalán ?

30. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 12. 23:30

Kedves Relatív!

"Van erre reményünk egyáltalán ?"

Nincs! : mindig lesznek szemét, aljas emberek, akik képesek az országot végromlásba dönteni a saját anyagi hasznukért, sőt már akár annak reményéért is.

És őket nem zavarja, hogy hullahegyek árnyékában szopogatják a sörüket. Vagy füstölgő romok között.

Szóval ilyen remény nincs.

Olyan pedig mindigis volt, hogy az emberek gondolkodnak, felismerik ezeket. és elküldik őket oda ahová valók, a jó kurva anyjukba.

31. 4elefánt
2016. 01. 13. 10:02

Én nékem az az érvelés tetszik, amikor az úri közönség a kamenyistákat okolja Trianonért, vagy a II, VH kudarcáért. Az nem érdekli őket, hogy szerszám nélkül qúrni sem lehet!
Ott kezdődik minden csata, hogyan van sereg felszerelve, Hogyan segítik technikailag a hadsereget, milyen politikai támogatást élveznek a harcolók.
A magyar honvédség ilyen szempontból hátország nélkül marad, és csak a vérveszteséget pótolták időről időre, de azt is felemásan. A nemzetiségek bizony gyakran felkerekedtek a fronton, és dalolva masíroztak át az ellenséghez alakzatban!
Baromság olyan körülmények között mást okolni, amikor a Donnál az orosz támadás közben a tüzérség megszünteti a zárótüzet, mert elfogyott a napi lőszeradag! Ahol a lőszer javadalmazás olyan szintű volt, hogy lőgyakorlatra sem lett volna elegendő nem a frontra! Akkor nem beszélünk a ruházatról, amit Kijevben felejtettek, és a mi szállásmestereink igen jó üzletet láttak benne! Az élelmezés hasonló szinten működött, a tartalékok ebből sem jutottak ki a frontra.
Jány egyetlen ellátót sem lövetett agyon, mert nem szállította ki a frontra az ellátmányt, de a visszavonuló katonákat kivégeztette!
Én tudnák filmet írni az egész magyar történelemről, de azt ugye nem lehetne vitézségnek nevezni hogy a parancsnokaink gyászosan alul képzettek, és az élőerővel nem takarékoskodtak.
Jó filmek készülhetnének a bal@aszkodásaikról, vagy kegyetlenkedéseikről, amikor a frontra igyekvő fegyvertelen katonákat szökéssel vádolja a táborcsendőrség akiket ki is végeznek, meg hasonló bénaságok, amivel többet ártottak maguknak, mint az ellenségnek!
Jó film készülhetne a középkori csatákról is, persze nem a készülődésről, meg a beszédekről szólna, hanem ami utána következett a Magyar halomról, Török halomról Fehér halomról , Varjú dombról, amik úgy keletkeztek, hogy a csata után összeszedték a hullákat, és közös halomba hordták. Nem temették el a halottakat, csak a vezéreket! A győztesek meg általában a levágott fejekkel díszítették sátraikat, váraikat. A hullák csata után hónapokig bűzlöttek a vizek fertőzöttek voltak, aki tehette az bort ivott. Ilyen kegyetlenségekről nem szólnak a magyar történelemkönyvek!
Ezekből kell filmet csinálni, mert ez volt a tömegek sorsa, vagy a történelmünk!
Kösz az írást!

32. solide
2016. 01. 13. 10:15

Virág elvtárs! Ami Károlyit illeti, azt hiszem, egyszer már citáltam ezt az idézetet:

"Nem ünnepeltetni jött magát, hanem magasztos kötelességet teljesíteni. A székely dandár katonáit jött meglátogatni, kitartásukat, erejüket fokozni a városban, ahol az ellenség kapuinkat döngeti… A polgárokat, munkásokat, őrtálló katonákat kitartásra, együttmunkálkodásra buzdítani és gondoskodásról, szívének meleg szeretetéről tanuságot tenni … Kijelenteni azt, hogy célja a hazát lehetőleg jogi alapon megmenteni, de ha a párisi békekonferencia, a wilsoni elvek, a népek önrendelkezési joga és a megegyezéses béke ellen dönt, akkor végszükség esetén még fegyverrel is felszabadítani ezt az országot…
E hármas gondolat hozta a vidéki városok közül elsőnek Szatmárra, e három vezéreszme volt az a vakító fénysugár, amely az egész országra és Kelet- Nyugat-Európára kiható erejével a borus eget bevilágította s a vasárnapi, március másodiki fogadtatást az ünnepség megszokott kereteiből magasan kiemelte."

Szó szerinti közlés Szatmárnémeti egyik újságjából. A megjelenés dátuma 1919. március 6.

33. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 13. 14:36

Kedves 4Elefánt!

Számomra is megdöbbentő hatékonysága annak, ahogyan tisztára mossák az I. és II. világháború felelőseit. És a mindezzel szembenállók tehetetlenségét.

Holott tudhatnánk, hogy a II. világháború épp azért lehetett kirobbantani, mert a németek elhitték többek között a "tőrdöfés" elmélet hazugságait, amivel az cumiztatták be a németekkel, hogy egy világháború megnyerhető sőt már az első is megnyerhető lett volna.

A legnagyobb vicc az, amikor Hitler erről Ludendorff oldalán szónokol, aki Hindenburggal együtt közölték a császárral, hogy a háború megnyerésére vagy szolíd békére nincs lehetőség. Az amerikaiak havi 300 ezer embert dobnak át Európába. Ezzel pedig itt a vég.

Szóval annak, hogy engedjük a hazudozást, annak tétje is van. Mégpedig nagyon komoly tétje is lehet. Akár háború is lehet a vége.

34. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 13. 14:37

Kedves Solide!

Virág elvtárs arról regélt, hogy a Vörös Hadsereg támadta meg a Székely Hadosztályt.

Nem Károlyi.

35. solide
2016. 01. 13. 15:11

34. ZorróAszter

Tudom mit írt Virág elvtárs. Ez arra volt válasz, hogy idiótázta Károlyit. Utólag szeretik egyesek úgy beállítani, hogy Károlyi teljesen feladta a fegyveres harc lehetőségét.

36. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 13. 15:54

Akkor rendicsek.

De nekem inkább a másik hazugság tűnik a veszélyesebbnek, miszerint itt hatalmas számban voltak kiváló alakulatok, amelyekkel folytatni lehetett volna a harcot.

Holott ezt a hadsereget Tiszáék voltak szívesek teljesen szétzülleszteni és demoralizálni.

Például ez a Virág elvtárs és mások által is sűrűn emlegetett nevezetes Mackensen hadsereg, amelyet például Kádár Gyula későbbi vezérkari ezredesnek is volt szerencséje látni.

Az átvánszorgását az országon hazafelé.

37. ZorróAszter (szerkesztő)
2016. 01. 13. 16:00

A dolog azért érdekes, mert 25 évvel később más formában megismétlődött mindez.

Az is, amikor Hitler megparancsolta, hogy a visszavont maradékát a 2. magyar hadseregnek újjá kell szervezni és fel kell tölteni.

Aztán pár hét alatt belátták, hogy egy olyan hadsereg, ami ilyen eseményeken ment át, az nem szervezhető újjá.

38. relatív
2016. 01. 13. 17:24

Azt hosszan lehetne sorolni, hogy milyen bal...n tökölődtek ( a németek IS ! ) harcostársaink, de a legnagyobb - és a latolgatásnak itt aztán vége IS lehet - hiba maga a háborúba való bekapcsolódásunk.

Hiszen erre semmi okunk nem volt, és az lett volna a legnagyobb ellentmondás, gha még győztünk volna.

Szerintem nem az a nagy hazafi aki egy értelmetlen, embertelen, bűnös harcban a maga igazát keresi, hanem aki felül tud emelkedni önző törekvésén, és ellenzi magát a harcot ( erre nem egy példa szolgált akkor IS (! ), meg most IS ! )

Írja meg véleményét, kérdéseit!

Ez egy mentés. A cikk jelenleg ITT kommenthető »»»»

(A kommentek ide némi késéssel kerülnek át onnan)

Címkefelhő

@hm belfold @hm kulfold @hm kult @hm tech 1919 1956 20111023 2012 12 21 24 óra 56 A hetedik pecsét A természetfilozófia matematikai alapjai Ádám és Éva Adolf Hitler Albert Einstein Aljanépek Alkotmány állatok Alma Álmos álom általános alvási bénultság alvási paralízis Amerikai Népszava Anders Anton Pavlovics Csehov apokríf árják Árpád Atlanti charta ÁVH ÁVÓ Az Élet Értelme Az ember aki túl keveset tudott Bacsó Péter baloldal baromarcú Bary József Bástya elvtárs Bástya elvtárs lánya Bayer Zsolt Bayer Zsolt Orgovány Biblia Bibó Bizánc Bornyi Sándor brainstorming Bristol buddhizmus büntetőeljárási törvény Casablanca cenzor cenzúra Chai Christine Lagarde Churchill Clark Ádám tér Clifton híd Csatáry László Csehov Csillag csuklyás hacker Csurka István De Sade Demokratikus Koalició díj DK Dörner György Durrington Elbert János elhárítás ellenforradalom elővigyázatossági megállapodás előzetes mentesség Eötvös Kollégium Etűdök gépzongorára evangélium évszakok fajelmélet Farkas Mihály Farkas Vladimír fasiszta fekete mise feuillant FIDESZ filozófia fizika Fodor András forradalom földönkívüli filozófusok Galambos Lajos Galaxis útikalauz stopposoknak Galileo Galilei Generalplan Ost genetikailag Gironde globalizáció Gólem Google Google Street View Gömbös Gyula gravitáció gumiló György Gyurcsány Ferenc Hádész Hádész háza hamis vád Hankiss Elemér Harunalrasid a NOLBLOG ESZE Határon túli magyarság Hazug cenzorok HCJD hitel Hmmmm Homérosz hónapok Horthy Miklós Hubble huszárvágás hülyék logikája Hűség színHáza idő IMF Ingmar Bergman irodalomtörténész Isaac Newton Isambard Kingdom Brunel István jakobinusok James Nasmyth Jane Birkin Jézus JOBBIK József Attila Kádár Káin és Ábel Káin gyermekei Kalászos Karancskeszi Katyn Kazár Birodalom Kazária kémbotrány kémkedés kémügy Képíró Sándor KériSzépen Kertész Ákos Kertész Mihály készenléti hitel kettős állampolgárság Kettős mérce KGB Koan kollégium kommunista kontraszelekció Kopácsi Sándor kormány Kövér László köztársasági elnök közgazdasági Köztársaság tér Kubatov Gábor Kun Béla Laborc Sándor Lator László Lázár János liberális liberálisok liberalizmus lincstörvény Ling doktor lipótmezei megnyitás lobogó lobogója logika Löw rabbi Lubjanka Lukács György Lukácsy Sándor Magyar magyar kártya Magyar Köztáraság zászlaja Magyar Köztársaság Magyar Nemzeti Szocialista Párt magyar zászló Magyarország magyarság Maja naptár Manci néni márki Matolcsi Matyica mazochizmus médiatörvény Mein Kampf Michael Curtiz Michelangelo Antonioni MIÉP Miniszterelnök mise MOSZAD mozi Mumus Munka Törvénykönyv Munka Törvénykönyve műfelháborodás műmagyar náci fajelmélet Nagy Imre Nagyítás Nagymama nagypolgárság Nauszikaa Negyedik Köztáraság Nemzeti Felszabadítási Front Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság Nemzeti Valutaalap nemzetközi nagytőke Nemzetközi Valutaalap népbiztosok Newton niceai hitvallás niceai zsinat NKVD Nobel nyelvújítás nyelvújító Nyikita Mihalkov nyilas nyilasok Nyírő József nyugger Odüsszeia Odüsszeusz Orbán Orbán Viktor orvos orvos elvándorlás Pál apostol Palócföld Palócország Pap Ignác Parlament patkó Perry Mason Persona perspektíva Pesti srácok Péter Gábor Philosophiae Naturalis Principia Mathema Pi Pieter Bruegel Piros László plágium Platonov Quodlibet Rácz Kálmán Rákosi Rákosi Mátyás Raoul Wallenberg REM rémhír Rendőrség Roosevelt Schmitt Pál sci fi horror Semmelweis Egyetem Sibrik Miklós felüljáró Sigmund Freud Sikorski Soho Solymosi Eszter SS SS Great Britain Stonehenge Szabó Dezső szadizmus szakdolgozat Szálasi Ferenc Szamuely Tibor Szent Korona Szent Korona tan Szent Péter esernyője szeretet Szilvásy György Színről színre Szovjetunió Sztálin T4 program Tanácskormány Tanácsköztársaság Tanú tárgyalás Tarlós Tarlós István Tarski TASZ tél tengeri népek Tiszaeszlár tömegvonzás Trafó transzcendens Turán Turáni Átok Tükör által homályosan Új Munka Törvénykönyv Új Munka Törvénykönyve Új Színház unortodox untermensch übermensch ügyvéd űrtávcső vadászok a hóban Vátra védőügyvéd vérvád vérvád tagadók Veszprém Victor Laszlo Vietkong Vietnami Néphadsereg Viktor Viktor László vlágvége Vo Nguyen Giap Wass Albert Wenceslaus Hollar woodhenge Yankari zászló Zen Zentai Károly zéta Reticuli zuhanás zsidó népbiztosok