ZorróAszter
Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

Nolblog Saját blogom Segítség

Feltöltök

blogolok videót képet hangot

Lassan-lassan vége ennek az ostoba Kádár-nosztalgiának.


Elnézve ezt a gátlástalanul nyomuló baromcsordát, amelyik enyves patáját ráteszi mindenre, lop gátlástalanul, osztozkodik, nyomul, átnevez, szoborral, turullal, emlékművel, átnevezgetéssel


Zsebbe gyűr mindent: pénzt, paripát, államot, médiát, ügyészséget, bíróságot, felügyeletet ...


Közben egyre inkább feledjük Kádár Jánost és országlását.


És minden ezzel kapcsolatos nosztalgiát.
És egyre gyakrabban és egyre mélyebben sóhajtunk fel:

Rákosi Apánk ! ! !


Hol késel az éji homályban?!?!?!

2015. 12. 17.További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

2
4 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 27 komment érkezett

1. Csokifalat
2015. 12. 17. 23:08

Pipázgatva rakják a fojtást a fijugg a puskaporos hordóba. Egyszer csak kiesik egy szikra, ...

2. napos
2015. 12. 17. 23:09

Én még Rákosi-fohászt nem hallattam.

3. napos
2015. 12. 17. 23:09

nem hallottam.

4. Nyírfa2
2015. 12. 17. 23:15

+++

Én ugyan nem feledem! Kádárt. Amit létrehozott.

5. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 17. 23:27

Kedves Napos!

Aki ilyen ikont választ magának, annak legyen humorérzéke is hozzá :o)

6. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 17. 23:28

Én egyébként már hallottam :o)

7. Kokó
2015. 12. 17. 23:46

'Aszter 6,:
Az én voltam...:-))

8. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 18. 1:38

Rémlett, csak nem akartam határozottan mondani ha nem vagyok biztos benne :o)

9. pietnik
2015. 12. 18. 7:23

Kéremszépen!
Ma Oroszországban mgasra hágott Putyin nyomán a Sztálin -nosztalgia!Sokan itt nálunk is felsóhajtanak,hogy Putyin milyen rendet csinált otthon!Mögötte lopakodik a Sztálin-kultusz,és tudjuk,hogy Rákosi Mátyás volt Sztalin legjobb tanítványa!Ja,Ványa!
Egy biztos!Rákosi 100 ezer ft.elcsaklizása esetén akasztófára küldte a pénzügyi államtitkárt,a titkárát,és a sofőrje pedig még a hetevnes években is töltötte a büntetését,mert a 12 évnyi büntetés után már nem tudott megállni a lábán!
Furcsa dolgok ezek!Ugyanis Oo.-ban az II VH. kezdetén milliónyian adták meg magukat a szovjet katonák,majd kiábrándulva a felszabadítókból,hatalmas partizánharc vette kezdetét!Pedig a vezér Sztálin volt,aki ,állítólag legalább akkora gazember volt ,mint Hitler,de legalább oroszult beszélt(meg amennyivel több volt!!)Most,a gorbacsovi-jelcini amerikás dúlást kiheverve Putyin vaskézzel,Sztálini módszerekkel irányít,csak többet tudott adni a népnek,mint Sztálin,most imádják,és nyomában feltámedt a sztalini nosztalgia!Nem véletlenül!!
Nálunk Rákosi tett tüzzel-vassal rendet,mert azt azért ne higyjük,hogy nem volt igaz az,hogy 10 millió fasisztával kellett neki a szoc.ot felépíteni!
És a nemzetközi helyzet fokozódik alcímű fejezet is arról szólt,hogy valójában 56-ig 250 ,külföldről ,és a hazai lappangó fasiszták által szervezett ,államellenes összeesküvést lepleztek le,és legalább ennyi "felmagasztalás is történt!Sajna,a gazemberekből mára maradt éppen elég,és nyomoronc követői is vannak elegen a fasiszta az eszmének!
Már nem teszem,mert aki hülye,az hülye,de még nemrégiben rászóltam egyik akárkire,hogy az valahogy nem megy,hogy ezt a félfasiszta neohorthy rendszert a szocializmushoz hasonlítja,hogy aszongya:hogy,ezt még Kádár se merte....hogy ezt még Rákosi se merte,....ez még a szocializmusban is jobb volt stb.
A szart hasomlítjuk a jobb múlthoz,mert a horthy-korra nem merik,vagy annak az utódai!
Meghurcolják,elítélik annak a szocializmusnak az egyik képviselőjét,akinek a munkássága nyomán (is) felépült az a szocializmus,amelyiknek a vagyonát ellopták fasisztáink,vagy fasisztává vedlett méltatlan Rákosi,és Kádár-nyomoronc utódai!!
És az sem semmi,hogy a fasiszták dúlása után kétszer,a II.VH ,és 56 után építették fel a szocializmus vezetői-munkásai az országot,és azok kiáltanak rájuk átkot,akik azokat a javakat lopták el,amiket az ő rombolásuk ellenére is a szocializmus felépített!
Nagy ára lesz ennek a gyalázatnak hamarosan,de annak úgy kellene lenni,hogy most a tolvajok,fasiszták,gazemberek fizessék meg,biztató,külföldi gazdájukkal egyetemben az árát!!

10. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 18. 9:04

Kedves Pietnik!

Nem nagyon értem, miért mondja, hogy "azt azért ne higyjük,hogy nem volt igaz az,hogy 10 millió fasisztával kellett neki a szoc.ot felépíteni!".

A németek többsége se volt náci. Az én rokonaim is mind szocdemek voltak. Egy náciról se tudok:

zorroaszter.uw.hu/archives/2013/11/22/Talalkozas_egy_fiatalemberrel/

11. pietnik
2015. 12. 18. 12:07

Persze,hogy nem volt mind a tízmillió náci,vagy fasiszta!De az úgy igaz,hogy 49-ig pl. a horthy-korszak maradéka próbálta meg irányítani az országot,míg a kommunisták a baloldaliak próbáltak egyre jobban a hatalomba férkőzni!Ez az ország újjáépítésének levezénylésével,a termelés beindításával,az új pénz kibocsátásának kikövetelésével azért ment is,míg végre 49-ben el is következett!!
Minden demokratikus átalakulás ellenére azért nagy volt az ellenállás,és az orszgyűlölet,amit szítottak is,és egyre felejtődött a II.magyar hadsereg szégyenletes viselkedésének utóhatása,jórészt azért,mert azt nem is igen emlegtték,hogy a későbbi szövetséges ország dolgát ne nehezítsék!
És még számos olyan oka volt,ami nem a baloldaliság felé lökte a jónépet!Utaltam itt a 250 (és még annál is több!) összeesküvésre, a legatyásodott ország szegénysége folytán történő ellátási nehézségek,a szükségszerű tsz-szervezések elleni fellépések miatt!
Persze az ellenállók ellenállása nem abból fakadt mindig,hogy mer' fasiszták,hanem a szocializmus nehézségeinek ellenséges beállítása miatt!
Magam is éltem már akkor,és emlékszem ,hogy olyan szegények voltunk,hogy a templom egere röhögött rajtunk!De segítségre csak a SzU-tól számíthattunk,és a Nyugat segítség helyett szította az amúgyis elkeseredett embereket!Katyvasz idők voltak,és fel kellett építeni az országot!Hogy kuláklisták,meg tizmillió fasiszta országa lettünk,az pontosan a megnemértésből fakadó ellenállás miatt lett!Mer' azé' az nagy baromság volt ,szerintem,hogy azzal riogattak,hogy közös lesz még az asszony is,és a tsz elnők lesz a falu bikája,meg hasonló baromságok!Rengeteg volt a diverzió, a megtévesztő,lázító hang,a külföldi aknamunka,hát valahogy fékezni kellett!
Hogy ebből aztán olyan dolgok születtek a baloldal részéről ,amit mára nagy hangon elítél a cseppet sem (sőt) jámborabb nyugat,és a ma olyan "lelkesen" komcsizó neofasisztáink,hát pontosan ez tette valóban igazzá az akkori,talán nem is igaz tízmillió fasisztát!
Gondolom,kedves zorró,hogy érti,hogy mire célzok!
Én is tudom,hogy nem így volt, de ahogy elnézem a mai dfasiszta dzsemborit,hát nagyon is igaz lehetett(volna!?)
Meg azért,amit fentebb leírtam,és azt értelemszerűen olvasta volna el,akkor nem kérdezett volna rá,szerintem!Lehet,hogy nem értett vele egyet,talán azért!?Mert ön is megkérdezte már velem együtt ,többször is,hogy mit csinált 56-ban a háború utáni nyilas csőcselék többszázezres tömege,és a szimpatizánsaik 56-ban,és honnan keveredtek elő,nem beszélve a mai,kései,és elképesztően ostoba,de annál tolakodóbb tömegei!!?

12. relatív
2015. 12. 18. 13:19

Nem értem miért félnek - még a magukat baloldalinak mondók, valamint az abban a jelzett korban igen jó körülmények közt élők IS - sokan annak a kornak hiteles ( akár igaz problémákkal teli ) mai embereknek szóló példaként való említésétől ?!

Úgy látom mintha hitelesen - elfogultságtól mentes, mert az az igazi - átélt időkből csak a rosszat, (és ennek tupírozását főleg ) ' mernék ' közölni, annak ellenére, hogy minden - majd minden - tény azzal ellenkezően mutatja a mai korral való összehasonlításban a valóságot.

Azt gondolom, hogy a hátrányokként emlegetettek nagyrészt a nemzetközi kapcsolatokból - vagy azok hiányából - fakadóan következtek mind a szemen álló táborok, mind a belső élet gazdasági szűkösségének következtében.

Az új generáció - lassan már meghatározóként jelennek meg az azóta születettek - élménye így egy torz képből fakadóan csak rossz asszociókra következtethet, ami a korábbi generációk bűnének tudható be a valóság elferdítése okán !

13. pettra1
2015. 12. 18. 16:51

12. relatív: A múltkor nyilatkozott meg itt nálunk egy huszonéves gyerek, hogy a kommunizmusban milyen szörnyű világ volt, kérdeztem is, hogy szerinte mi folyton a bányában törtük a követ, vagy mégis, hogyan képzelik el? Hogy neki a nagyapja mesélte, hogy egy vicc miatt internáltak valakit. Hát csókoltatom a kedves nagypapát, én nem ismertem senkit, akit internáltak volna vicc miatt. Jól telebeszélték a fejüket.

14. relatív
2015. 12. 18. 17:11

Az igazmondásról nem nagyon híresült el Magyarország a váltás után.

Sajnos a generációk sora sok hazugsággal találkozik - érezhetően nagy intenzitással, amit a magukat történésznek kinevezők még hivatalossá IS teszik - arról a 70 ( nekünk mintegy 40 ) évről, mely alatt egy olyan törekvés indult el ami minden egyes ember kedvező lehetőségének nyitotta meg az utat egy saját képessége szerinti jobb életre.

A hazugságok napjaink történéseiben sem ritkák. Erre jó példa a nemrég lelőtt orosz katonai gép minapi esete, melyből - a korábbiakban az oroszoknak sem tiszta - a fekete doboz tartalmának nemzetközi - angol, amerikai, kínai, orosz - ellenőrzése mutatta ki, hogy a gép a török határtól ( sehol nem lépve azt át ) mintegy 5 kilométer legkisebb távolságban repült, és ott szír terület felett érte a török lövés. Így a lelövetésének nemzetközi hatása valószínűleg a továbbiakban még eljárást vonhat maga után... ?! Hiszen ez a bizonyosság áll szemben egy korábbi 'magyarázkodással' szemben, mely lassan a politikai 'magyarázkodásra' IS véget vethet a korábbi idők vonatkozásában IS reményeink szerint.

15. nyúlürege
2015. 12. 18. 19:00

Enyves patákkal könnyen bele lehet gabalyodni ebbe-abba!
www.youtube.com/watch?v=7Hn7NPXQQv8

16. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 18. 21:52

11. pietnik
2015. 12. 18. 12:07

Kedves Pietnik!

Azért nem értem, mert a "10 millió fasiszta" mondást éppen Rákosinak tulajdonította a propaganda, holott Rákosi ilyet sosem mondott.

Rákosiék valójában körülbelül úgy gondolkodtak, hogy volt itt pár százezer fasiszta meg horthysta.

Aztán a megtévesztettek tömegei meg a
meg nem tévesztettek tömegei,

és ezeken kívül az ellenállók, kommunisták kis csapata.

De 10 millió fasisztára nem gondolt és nem is beszélt.

17. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 18. 22:05

Kedves Relatív!

A történelemmel kapcsolatos mai hazudozással az a legnagyobb baj, hogy nemcsak a kiszemelt politikai rivális kinyírása a következmény.

Hanem az egész országot elindítja egy olyan hamis tévúton, ami a szakadékba vezet.

Mert végülis ugyanez volt Horthy idején is.

Előbb a hazugságokból építettek katedrálist, aztán megindult a körmenet az ördög vezetésével az orosz ellen a hómezőkre.

Most ugyanez megy és ugyanúgy nem lát már ki senki a hazugságfelhőből mint akkor.

18. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 18. 22:11

13. pettra1
2015. 12. 18. 16:51

Bemegy a parasztbácsi a tanácshoz: - Meg akarom változtatni a nevemet!

- Hát az nem úgy van az, Bácsi! Csak akkor lehet nevet változtatni, ha idegen hangzású. Vagy csúnya. Hogy hívják a Bácsit?

- Szar Mátyás

- Hű! Az tényleg nagyon csúnya. Tessék, itt az űrlap, töltse ki. És kigondolta már, mire akarja megváltoztatni?

- Igen! Szar Pistára.

19. relatív
2015. 12. 19. 0:13

Ez valami ' időhurok ' lenne ?

Az emberiség egyes egyedei sem a más-, sem a maga kárából nem okul (?) ... akkor nem nagyon fejlődik, azt gondolom.

20. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 19. 1:00

Talleyrand aszontahogy A Bourbonok semmit sem tanultak, és semmit nem felejtettek.

Marx meg aztathogy Miért halad így a történelem? Hogy az emberiség derűsen váljék meg a múltjától.

21. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 19. 7:47

Tyű! Csak most láttam, hogy ez volt a 200. bejegyzésem itt a NOLBLOGon.

(És nem gratulált senki :o(

22. relatív
2015. 12. 19. 15:02

Kedves ZorróAszter, nem gondolom, hogy a gratulációért csinálod, sőt nem IS a Guinness rekord a célod ! ( ...de gratula, csak így tovább.... )

23. pettra1
2015. 12. 19. 16:36

21. ZorróAszter (szerkesztő): Még sose számoltam meg, de most kedvet kaptam:) A statisztikám a következő: 2007 óta vagyok itt jelen, az előző nevemen volt közel ötszáz bejegyzésem, az újon pedig 111. Nem mintha ebből bármiféle következtetést le lehetne vonni, csak gondoltam, miért ne hetvenkedjek egy kicsit?

24. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 20. 0:58

Kedves Relatív!

Köszi szépen. De csak vicceltem. :o)

A :o( jellel is

25. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 20. 0:59

Kedves Petra!

Hát persze hogy nem dicsekedni akartam.

És hát persze hogy tudom, hogy nem én vagyok a legtermékenyebb a NOLBLOGon :o)

26. Nyírfa2
2015. 12. 25. 16:52

Én lusta vagyok, és kismillió posztot írok meg komment gyanánt. :)

Kedves ZorróAszter, kérem, fogadja el szívből jövő gratulációmat, meg kellemes karácsonyt is kívánok! :)

27. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 12. 26. 5:30

Kedves Nyírfa!

Köszi.

Boldog karácsonyt és mostmár Boldog Új Évet is.

Írja meg véleményét, kérdéseit!

Ez egy mentés. A cikk jelenleg ITT kommenthető »»»»

(A kommentek ide némi késéssel kerülnek át onnan)

Címkefelhő

@hm belfold @hm kulfold @hm kult @hm tech 1919 1956 20111023 2012 12 21 24 óra 56 A hetedik pecsét A természetfilozófia matematikai alapjai Ádám és Éva Adolf Hitler Albert Einstein Aljanépek Alkotmány állatok Alma Álmos álom általános alvási bénultság alvási paralízis Amerikai Népszava Anders Anton Pavlovics Csehov apokríf árják Árpád Atlanti charta ÁVH ÁVÓ Az Élet Értelme Az ember aki túl keveset tudott Bacsó Péter baloldal baromarcú Bary József Bástya elvtárs Bástya elvtárs lánya Bayer Zsolt Bayer Zsolt Orgovány Biblia Bibó Bizánc Bornyi Sándor brainstorming Bristol buddhizmus büntetőeljárási törvény Casablanca cenzor cenzúra Chai Christine Lagarde Churchill Clark Ádám tér Clifton híd Csatáry László Csehov Csillag csuklyás hacker Csurka István De Sade Demokratikus Koalició díj DK Dörner György Durrington Elbert János elhárítás ellenforradalom elővigyázatossági megállapodás előzetes mentesség Eötvös Kollégium Etűdök gépzongorára evangélium évszakok fajelmélet Farkas Mihály Farkas Vladimír fasiszta fekete mise feuillant FIDESZ filozófia fizika Fodor András forradalom földönkívüli filozófusok Galambos Lajos Galaxis útikalauz stopposoknak Galileo Galilei Generalplan Ost genetikailag Gironde globalizáció Gólem Google Google Street View Gömbös Gyula gravitáció gumiló György Gyurcsány Ferenc Hádész Hádész háza hamis vád Hankiss Elemér Harunalrasid a NOLBLOG ESZE Határon túli magyarság Hazug cenzorok HCJD hitel Hmmmm Homérosz hónapok Horthy Miklós Hubble huszárvágás hülyék logikája Hűség színHáza idő IMF Ingmar Bergman irodalomtörténész Isaac Newton Isambard Kingdom Brunel István jakobinusok James Nasmyth Jane Birkin Jézus JOBBIK József Attila Kádár Káin és Ábel Káin gyermekei Kalászos Karancskeszi Katyn Kazár Birodalom Kazária kémbotrány kémkedés kémügy Képíró Sándor KériSzépen Kertész Ákos Kertész Mihály készenléti hitel kettős állampolgárság Kettős mérce KGB Koan kollégium kommunista kontraszelekció Kopácsi Sándor kormány Kövér László köztársasági elnök közgazdasági Köztársaság tér Kubatov Gábor Kun Béla Laborc Sándor Lator László Lázár János liberális liberálisok liberalizmus lincstörvény Ling doktor lipótmezei megnyitás lobogó lobogója logika Löw rabbi Lubjanka Lukács György Lukácsy Sándor Magyar magyar kártya Magyar Köztáraság zászlaja Magyar Köztársaság Magyar Nemzeti Szocialista Párt magyar zászló Magyarország magyarság Maja naptár Manci néni márki Matolcsi Matyica mazochizmus médiatörvény Mein Kampf Michael Curtiz Michelangelo Antonioni MIÉP Miniszterelnök mise MOSZAD mozi Mumus Munka Törvénykönyv Munka Törvénykönyve műfelháborodás műmagyar náci fajelmélet Nagy Imre Nagyítás Nagymama nagypolgárság Nauszikaa Negyedik Köztáraság Nemzeti Felszabadítási Front Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság Nemzeti Valutaalap nemzetközi nagytőke Nemzetközi Valutaalap népbiztosok Newton niceai hitvallás niceai zsinat NKVD Nobel nyelvújítás nyelvújító Nyikita Mihalkov nyilas nyilasok Nyírő József nyugger Odüsszeia Odüsszeusz Orbán Orbán Viktor orvos orvos elvándorlás Pál apostol Palócföld Palócország Pap Ignác Parlament patkó Perry Mason Persona perspektíva Pesti srácok Péter Gábor Philosophiae Naturalis Principia Mathema Pi Pieter Bruegel Piros László plágium Platonov Quodlibet Rácz Kálmán Rákosi Rákosi Mátyás Raoul Wallenberg REM rémhír Rendőrség Roosevelt Schmitt Pál sci fi horror Semmelweis Egyetem Sibrik Miklós felüljáró Sigmund Freud Sikorski Soho Solymosi Eszter SS SS Great Britain Stonehenge Szabó Dezső szadizmus szakdolgozat Szálasi Ferenc Szamuely Tibor Szent Korona Szent Korona tan Szent Péter esernyője szeretet Szilvásy György Színről színre Szovjetunió Sztálin T4 program Tanácskormány Tanácsköztársaság Tanú tárgyalás Tarlós Tarlós István Tarski TASZ tél tengeri népek Tiszaeszlár tömegvonzás Trafó transzcendens Turán Turáni Átok Tükör által homályosan Új Munka Törvénykönyv Új Munka Törvénykönyve Új Színház unortodox untermensch übermensch ügyvéd űrtávcső vadászok a hóban Vátra védőügyvéd vérvád vérvád tagadók Veszprém Victor Laszlo Vietkong Vietnami Néphadsereg Viktor Viktor László vlágvége Vo Nguyen Giap Wass Albert Wenceslaus Hollar woodhenge Yankari zászló Zen Zentai Károly zéta Reticuli zuhanás zsidó népbiztosok