ZorróAszter
Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

Nolblog Saját blogom Segítség

Feltöltök

blogolok videót képet hangot

Most, hogy kezdünk beletanulni a demokráciába, feltehető a kérdés, honnan lehet tudni, hogy amint a honi politikai életben általában, a különadókkal kapcsolatban is egyfajta bábszínházat játszanak minékünk?


Hát onnan, hogy ha a multik valóban összességében több adót fizetnének, mint mondjuk 2010 előtt, akkor a fidesznyik sajtó harsogná a számokat.


Ennek hiányában viszont bizonyosra vehetjük, hogy itt csupán bábszínház folyik:


A multik a kamerák előtt a magyar nagy megelégedésére leperkálják a sűrű hurrázások közepette megszavazott különadókat, miközben az állam ennek többszörösét engedi el ilyen-olyan megoldásokkal, könyvelési trükkök egyeztetett elnézésével, kreatív könyveléssel, külföldre könyveléssel, és egyéb megoldásokkal. Fű alatt.


Ezen kívül kiváló érveket kapnak áremelésekhez, elbocsájtásokhoz, az alkalmazottak további sanyargatásához, ingyentúlóráztatásához, ...


Az a pici ellentmondás se zavarja őket, hogy eközben minden eddiginél jobb gazdasági eredményekkel büszkélkednek szintén nyilvánosan.


Merthát ugye tudhatnánk, ha nem lennénk tökkelütött hülyék, hogy a multikat sosem az érdekli, hogy milyen címen kérnek tőlük pénz.


Az a lényeg, hogy összességében az minél kevesebb legyen, és azt is lehetőleg az ő világuralmuknak a fenntartására fordítsák a kollaboráns kormányok.


Például minimum a saját népük hülyítésére.2015. 08. 07.További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

2
4 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 19 komment érkezett

1. KériSzépen
2015. 08. 07. 15:58

Ez így nem is kicsi leegyszerűsítés zorro.
A helyzet az, hogy ha megvizsgálunk adott szektorokat, akkor jól látható, hogy ott igazi rablás zajlik a különadók segítségével, míg más szektoroknak valóban eszement pénzeket oszt az állam.
Tehát vannak itt bőven vesztesek is és nyertesek is,s szerintem csak akkor lehetne odajutni a következtetéssel, hogy ez az egész csak egy kamu, ha azt képzelnénk el, hogy pl. a magyarorszáőgi bankrendszer tulajdonosai pont azok, akik a magyarország pl. autóösszeszerelő cégek tulajdonosai, de tudjuk, hogy ez így nem igaz.

A különadók kegyetlenül rombolják az adórendszerrel szemben felállítani fontos közösségi elvárásokat, arányosságról, stb.,stb.,ám ezeket már kivezetni a magyar államháztartásból csak olyan kegyetlen megszorítások árán lehetne, amelyeket nem hinném, hogy bárki politikai erő fel merne vállalni, lehet tehát nyugodtan mondani, hogy ezzel az egész különadós rendszerrel (amely a mértéke és módja miatt páratlan a világon) a Fidesz eszement csapdát állított sok évtizedre a magyar politika elé.

2. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 08. 07. 16:11

Kedves KériSzépen! És hol vannak a számok?

Hogy mondjuk az ERSTE, vagy a TESCO, vagy a Magyar Telekom (Deutsche Telekom) mennyi zsozsót perkált az államkasszába összesen 2010 előtt a különadók előtt és mondjuk 2014-ben?

3. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 08. 07. 16:13

Arról a viccről már nem is beszélve, hogy esetleges FIDESZbukás után még a különadókat is visszaperlik majd mondjuk egy MSZP kormányon.

4. Kokó
2015. 08. 07. 17:50

'Aszter kérem, vannak "tényezők" akik hivatalból "bonyolítják" azokat a nyilvánvalóan egyszerű dolgokat...:-))
Az olyanoknak meg sem fordulhat a fejében hogy pl az Erstének milyen érdekeltségei lehetnek az autóiparban...
Esetleh nem direkt módon...
Vagy a Telekomnak...
a Tesconak, kereskedelmi bankokkal...
Vagy a világ tőzsdéi hogyan rejtik el a különböző országokban dívó "kreatív könyvelés eredményeit"... Delawar, Kajmánia, stb. pár terabit információt tárol ezekről...

3. És ezek majd, az eddig tőlünk lenyúlt, ellopott pénzeket, csak úgy jogállamiasan még egyszer elkérik, újabb adók formájában...
És még így is néhány hithű fanatikus támogatja majd őket...
Na, nem pénzügyileg, hanem erkölcsileg, mint fent...:-))

5. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 08. 07. 17:57

Kedves Kokó!

Az én kérdésem sokkal de sokkal egyszerűbb.

Mennyit fizetett be például az ERSTE Bank mint magyarországon működő vállalat a magyar államnak összesen, bármilyen címen 2009-ben, a különadók bevezetése előtt és mondjuk 2014-ben, a különadók bevezetése után?

6. Cuba Libre c.C.
2015. 08. 07. 21:29

Kedves ZorróAszter !

A legárulkodóbb jel mindarra, amit ír, az az, hogy Brüsszelből sem jön ebben az ügyben semmi. Ha bármelyik multi úgy érezné, hogy a betervezett extraprofitját veszély fenyegeti, már régen újra egyértelmű szavakat lehetne hallani. Ezzel szemben most szinte az az ember benyomása, hogy a magyar kormány olyan szinten nyalta be magát mindenhol, hogy még a történteket is elfelejtették. Katonák Irakba és semmi jó Putyinról. Orbán Viktor feleleslegessé tette a liberálisokat és a menekültügyben is teljes összhangban dolgozik Brüsszellel. Minden "ellenállási záradék" már régen csakl belülre szól.
Mindennek ellenére azt hiszem, hogy a kleptokrácia kiépítése mellett a Fidesznek sikerült stabilizálnia a pénzügyeket. Ebben a nyugdíjvagyon és a különadók is szerepet játszottak anno. Sok volt a kritika, de jobb volt, mint a görög út. Ez is hozzáartozik a történethez és ehhez nem kell szeretni a Fideszt.
Érdekes dolog ez. Miközben egy feudális elemekkel tarkított Neohorthyzmus kezd kialakulni, egyben úgy is tűnik, hogy a háttérben már régen megtörtént egy gazdasági kiegyezés . Az ország most ebben a konstellációban stabil gazdaságilag, pénzügyileg és politikailag. Amíg folyik a multik kasszájéba a pénz, Semjén Zsolt annyit lovagolhat, amennyit akar.
De egyben úgy is tűnik, hogy az ellenzék is teljesen szétesett , pontosabban formailag létezik, de tartalmilag megszűnt. Nem kizárt, hogy az ország jelenleg egy kísérleti állomás arra, hogy lehetne- e ezt így máshol is.
Összességében és akárhogyan is, én azt sem vitatom, hogy Matolcsyék a műkincsimádat kezdete előtt nem kevés jó döntést is hoztak. Sokkal jobbakat, mint a teljesen eszement Gyurcsány adminisztráció.

7. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 08. 07. 21:39

Kedves Cuba Libre!

Itt nemcsak a multik által befizetett összadó kérdése homályos.

Hanem minden egyéb kérdés is.

Hol van a magánnyugdíjpénztárakból zsákmányolt pénz?

Mi van a valutatartalékkal?

Mennyi a tényleges adósságállomány?

Hová lett az EUtól eddig kapott kb. 45 milliárd dollár?

Ne mondja, hogy remek dolgot műveltek ilyen iszonyú pénzek felett diszponálva?

A kérdés szerintem inkább az, hogy ezek mellett hogy hozták össze ezt a romhalmazt?

8. Cuba Libre c.C.
2015. 08. 07. 22:12

7Kedves ZorróAszter !

Görögországban ugyanilyen koordináták mellett 240 milliárd euró tűnt el valahová.
Csak ők még teljesen össze is omlottak. Ön ír gyakran és helyesen bábszínházról ilyen ügyekben. Ha csak egy szálat is lelazítanak a figurákon, akkor a rendező mindjárt bekiabál. Most elég régen hallgat, ami azt jelenti, hogy a bábok tartják a dramaturgiát.

Minden kérdésére nem tudom a választ, de 2010 előtt sikerült ugyanilyen feltételek mellett az IMF hátsóudvarává válni. ma ez kétségtelenül nincs. Azt én is írtam, hogy az ezzel párhuzamos szabadrablás is csak azért mehet, mert az EU tolerálja valamiért cserében. Ha erre az egy kérdésre meglenne a válasz, a többi egyenesen következne belőle. Úgy néz ki, a háttér kiegyezett és a kassza stimmel.

9. relatív
2015. 08. 07. 22:14

Érdekes ez a blogírás itt mindenki a legnagyobb marhaságokat képes leírni, minden ismeret, tudás hiányában, de a maga igazán kitűnősége biztos tudatában.

Ezért IS olyan ez a keret, mert ilyen ' kijelentésekre ' ragadtatják magukat - akik pedig oly sok alkalommal igen figyelemreméltóan foglalnak állást bizonyos kérdésekben -mint : " Sokkal jobbakat, mint a teljesen eszement Gyurcsány adminisztráció. " (?! ) Talán ha egyet, mely a sajátjuk !

10. Cuba Libre c.C.
2015. 08. 07. 22:31

9.Kedves Relatív !

Nagyon sajnálom, hogy elragadtattam magam. nagyon sajnálom azt is, hogy Magyarország nem vett fel az IMF-től újabb milliárdokat működési költségekre, mint Gyurcsány Ferenc ideje alatt és nagyon sajnálom azt is, hogy az IMF ukrán megmondólánya dolgavégezetlenül távozott, pedig milyen okos volt a lelkem.
Nekem nagyon tetszett az is, amikor egy jászberényi hűtőgépszerelő sem érezte magát abban a helyzetben, hogy az önmaga átmentését tervező Fletónk méltó utódja lehessen, aki a pazar trükköt olyan nagyoktól leste el, akiknek Kóka Jani is a vezetőjük lehetett.
Relatív, most tényleg komolyan, nehogy már komolyan mond, hogy Fletónak egy józan gondolata is volt ?

11. Cuba Libre c.C.
2015. 08. 07. 22:33

..ja, persze, hogy mindenki képes a lenagyobb marhaságokat leírni. Olvasd csak el a mai blogtermést. Még szerencse, hogy Te átlátsz a szitán...:-)

12. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 08. 07. 22:37

"Érdekes ez a blogírás itt mindenki a legnagyobb marhaságokat képes leírni, minden ismeret, tudás hiányában, de a maga igazán kitűnősége biztos tudatában."

Kedves Relatív!

Köszi szépen a kedves elismerő szavaidat.

Nagy öröm ilyeneket kapni egy régi baráttól.

:o)

13. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 08. 07. 22:45

Kedves Cuba Libre!

Én régen se voltam egy Gyurcsány-fan. Akkor sem, amikor még mindenki agyonajnározta a baloldalon.

Szerintem ma sokkal nagyobb a baj, mint 2007-2008-ban volt.

Hatalmas pénzek úsztak el úgy, hogy azoknak a nagy ellátórendszerek átalakítására kellett volna fordítani.

Mert mindenki látta, hogy a látszatot fenn kell tartani Kádárral szemben az új körülmények között, de ennek irtózatos eladósodás a következménye.

A FIDESZ ezt a legeslegutolsó lehetőséget herdálta el.

Ehelyett a pénz eltűnt, hülyeségekre fordítódott, segghülyéknek juttatták, ...

Az ellátó rendszerek meg ugyanúgy állnak mint régen, omlanak össze, miközben viszik a pénzt, az emberek meg lassan saját magukat műtik vagy fejest ugranak a kórház tetejéről.

Vagy a nyugdíjbiztosító tetejéről tolókocsival.

14. relatív
2015. 08. 07. 23:00

Igazán megtiszteltetésnek veszem a barátságod, de a Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatti történések megítélésében - láthatólag - igen messze állunk egymástól !

Másfelől nem értek egyet - még a mai vezető igen hátrányos ténykedése ellenére sem - a mindenkori közéleti személyek kocsmai stílusú emlegetésével, az csak a mindenkori emlegető személyére vonatkozóan ad kedvezőtlen képet.

Szerintem - alapvetően - ha egy másik személyről ( bárki IS az illető ) nyilatkozunk hátrányosan, akkor minimálisan kellő, pontos indokkal tegyük azt, az indok nélküli, mások uszályába sodródva könnyen lehetünk hiteltelenek !

Ha úgy érzed, hogy megfogalmazásom nem illik az általad írtak esetére, akkor azt ne vedd magadra, mondom - felhatalmazásod alapján - barátilag !

15. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 08. 07. 23:31

Kedves Relatív!

Nem értem, miről beszélsz.

Gyurcsányt az ezelőtti kommented után említettem először.

Akkor is annyiban, hogy

"Én régen se voltam egy Gyurcsány-fan. Akkor sem, amikor még mindenki agyonajnározta a baloldalon.

Szerintem ma sokkal nagyobb a baj, mint 2007-2008-ban volt."

Vagy Te olyan mélyen Gyurcsány-hívő vagy, hogy néked már az is sok, hogy sosem voltam Gyurcsány-fan?

16. relatív
2015. 08. 08. 1:23

Kedves ZorróAszter, elnézésed kérem, de bejegyzésem nem Neked, hanem korábbi bejegyzése okán egyik vitapartnerednek szólt.

Véleményem függetlenül másoknak a volt miniszterelnök úr regnálásával kapcsolatos megítélésétől, bár fan-nak nem gondolom magam.

Ennek ellenére vélem az 1990 - es évek óta megismert vezetők közt a legjobbnak a lehetőségének ellentmondásossága mellett IS sikeresnek. Igaz, vezetése nem váltotta be sem a saját, sem az elvárt igényeket, de ebben a körülmények kedvezőtlen közrejátszása mind külföldi, mind belföldi szerencsétlen alakulása volt a ludas, és nem személyes kvalitása. Ez jól látszik a hatalomból való kiválása utáni szerepéből, melyek folyamán a lehető legjobb megoldásokra egyedül csak Ő volt tényszerűen kapható.

Hátrányos megítélése csak az ellene ágálók - mind eszmetársai-, mind hatalmi ellenfele részéről - megnyilvánuló elkeseredett támadásai következtében vizionálhatóak a lehetőségeket nem-, vagy erősen félreértők szemében lehetséges.

Még egyszer elnézést a félreérthető bejegyzésért.

17. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 08. 08. 2:05

Kedves Relatív!

Elnézést kérni? Ne viccelj már! Nem most találkozunk először.

Különben is bírom a kritikát :o)


Viszont Gyurcsányról valóban teljesen más a véleményem.

Sosem kedveltem, de miután lemondott, utána se köpködtem.

De!

Szerintem rendkívül sok kárt okozott a baloldalnak.

Elsősorban azzal, hogy egy milliárdos ne legyen a dolgozók, szegények pártjának a vezetője, mert hiteltelen, és ez a hiteltelenség továbbárad mint tinta az itatóspapíron.

Miután lemondott / lemondatták, azóta meg kifejezetten likvidátori szerepet vállalt.

Az MSZP-ben először, utána meg az egész baloldalon.

Ilyet baloldali ember sosem tenne.

Inkább lenyelné a keserű pirulát, még ha esetleg tényleg igazságtalanul is bántak volna vele.

18. relatív
2015. 08. 08. 12:27

Kedves ZorróAszter, véleményed szeretném árnyalni, hiszen - érzésem szerint - abban sok tévedés lelhető fel, és annak ellenére, hogy a nevezett személyiségnek hibáit, tévesztéseit IS ismerem. Ebben Ő maga a legjobb kritikus !

Az, hogy ki, mi a baloldal - mint fogalom - azzal nagy káosz van hazánkban.

De, hogy baloldalinak lenni csak szegények lehetnek ez a történelem során több alkalommal IS tévedésnek bizonyult, és így a napjainkban sem lehet előfeltétel, sőt err van hatalmas ellenpélda hazánk állampolgárainál IS !

A volt miniszterelnök azonban nem baloldalisága hangoztatásával, hanem a létező politikai környezetnek megfelelő politikát gondol megvalósíthatónak - ami sajnos a túlzó baloldalisággal nem vádolható, ez igaz !

Az MSZP szétverése pedig egy öngerjesztő folyamat része, Neki ehhez semmi köze, megoldja azt a Párt maga.

Ettől függetlenül, a magyar politikai paletta megismert tényezői közül mind emberi, mind a politika kvalitás tekintetében magasan a nevezett volt miniszterelnök kimagaslik, szerintem !

Vagy tudod ezt cáfolni ?!

19. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 08. 08. 13:07

Kedves Relatív!

Igyekszem.

Igen, voltak baloldali gazdag emberek. Károlyi is, meg egy-két Andrássy Katinkán kívül is.

Gyurcsány lenne a negyedik?

De ők nem mondták egyik nap, hogy "Merjünk baloldaliak lenni!", másnap meg nem alakítottak liberális pártot Debrecenivel meg Bauerrel Demokratikus Koalíció néven. Meg akiket még az MSZP-ből el lehetett csábítani.

Így nem baloldaliak hanem a politikai szélhámosok viselkednek.

Függetlenül a buksza vastagságától.

Írja meg véleményét, kérdéseit!

Ez egy mentés. A cikk jelenleg ITT kommenthető »»»»

(A kommentek ide némi késéssel kerülnek át onnan)

Címkefelhő

@hm belfold @hm kulfold @hm kult @hm tech 1919 1956 20111023 2012 12 21 24 óra 56 A hetedik pecsét A természetfilozófia matematikai alapjai Ádám és Éva Adolf Hitler Albert Einstein Aljanépek Alkotmány állatok Alma Álmos álom általános alvási bénultság alvási paralízis Amerikai Népszava Anders Anton Pavlovics Csehov apokríf árják Árpád Atlanti charta ÁVH ÁVÓ Az Élet Értelme Az ember aki túl keveset tudott Bacsó Péter baloldal baromarcú Bary József Bástya elvtárs Bástya elvtárs lánya Bayer Zsolt Bayer Zsolt Orgovány Biblia Bibó Bizánc Bornyi Sándor brainstorming Bristol buddhizmus büntetőeljárási törvény Casablanca cenzor cenzúra Chai Christine Lagarde Churchill Clark Ádám tér Clifton híd Csatáry László Csehov Csillag csuklyás hacker Csurka István De Sade Demokratikus Koalició díj DK Dörner György Durrington Elbert János elhárítás ellenforradalom elővigyázatossági megállapodás előzetes mentesség Eötvös Kollégium Etűdök gépzongorára evangélium évszakok fajelmélet Farkas Mihály Farkas Vladimír fasiszta fekete mise feuillant FIDESZ filozófia fizika Fodor András forradalom földönkívüli filozófusok Galambos Lajos Galaxis útikalauz stopposoknak Galileo Galilei Generalplan Ost genetikailag Gironde globalizáció Gólem Google Google Street View Gömbös Gyula gravitáció gumiló György Gyurcsány Ferenc Hádész Hádész háza hamis vád Hankiss Elemér Harunalrasid a NOLBLOG ESZE Határon túli magyarság Hazug cenzorok HCJD hitel Hmmmm Homérosz hónapok Horthy Miklós Hubble huszárvágás hülyék logikája Hűség színHáza idő IMF Ingmar Bergman irodalomtörténész Isaac Newton Isambard Kingdom Brunel István jakobinusok James Nasmyth Jane Birkin Jézus JOBBIK József Attila Kádár Káin és Ábel Káin gyermekei Kalászos Karancskeszi Katyn Kazár Birodalom Kazária kémbotrány kémkedés kémügy Képíró Sándor KériSzépen Kertész Ákos Kertész Mihály készenléti hitel kettős állampolgárság Kettős mérce KGB Koan kollégium kommunista kontraszelekció Kopácsi Sándor kormány Kövér László köztársasági elnök közgazdasági Köztársaság tér Kubatov Gábor Kun Béla Laborc Sándor Lator László Lázár János liberális liberálisok liberalizmus lincstörvény Ling doktor lipótmezei megnyitás lobogó lobogója logika Löw rabbi Lubjanka Lukács György Lukácsy Sándor Magyar magyar kártya Magyar Köztáraság zászlaja Magyar Köztársaság Magyar Nemzeti Szocialista Párt magyar zászló Magyarország magyarság Maja naptár Manci néni márki Matolcsi Matyica mazochizmus médiatörvény Mein Kampf Michael Curtiz Michelangelo Antonioni MIÉP Miniszterelnök mise MOSZAD mozi Mumus Munka Törvénykönyv Munka Törvénykönyve műfelháborodás műmagyar náci fajelmélet Nagy Imre Nagyítás Nagymama nagypolgárság Nauszikaa Negyedik Köztáraság Nemzeti Felszabadítási Front Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság Nemzeti Valutaalap nemzetközi nagytőke Nemzetközi Valutaalap népbiztosok Newton niceai hitvallás niceai zsinat NKVD Nobel nyelvújítás nyelvújító Nyikita Mihalkov nyilas nyilasok Nyírő József nyugger Odüsszeia Odüsszeusz Orbán Orbán Viktor orvos orvos elvándorlás Pál apostol Palócföld Palócország Pap Ignác Parlament patkó Perry Mason Persona perspektíva Pesti srácok Péter Gábor Philosophiae Naturalis Principia Mathema Pi Pieter Bruegel Piros László plágium Platonov Quodlibet Rácz Kálmán Rákosi Rákosi Mátyás Raoul Wallenberg REM rémhír Rendőrség Roosevelt Schmitt Pál sci fi horror Semmelweis Egyetem Sibrik Miklós felüljáró Sigmund Freud Sikorski Soho Solymosi Eszter SS SS Great Britain Stonehenge Szabó Dezső szadizmus szakdolgozat Szálasi Ferenc Szamuely Tibor Szent Korona Szent Korona tan Szent Péter esernyője szeretet Szilvásy György Színről színre Szovjetunió Sztálin T4 program Tanácskormány Tanácsköztársaság Tanú tárgyalás Tarlós Tarlós István Tarski TASZ tél tengeri népek Tiszaeszlár tömegvonzás Trafó transzcendens Turán Turáni Átok Tükör által homályosan Új Munka Törvénykönyv Új Munka Törvénykönyve Új Színház unortodox untermensch übermensch ügyvéd űrtávcső vadászok a hóban Vátra védőügyvéd vérvád vérvád tagadók Veszprém Victor Laszlo Vietkong Vietnami Néphadsereg Viktor Viktor László vlágvége Vo Nguyen Giap Wass Albert Wenceslaus Hollar woodhenge Yankari zászló Zen Zentai Károly zéta Reticuli zuhanás zsidó népbiztosok