ZorróAszter
Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

Nolblog Saját blogom Segítség

Feltöltök

blogolok videót képet hangot


A tüntetők. Balra géppisztolyos rohamrendőrök. 1961. október 17., Párizs.


Kedves Mis!


Az írásában hamisítványként tárgyalt fotót sikerült változatlan formában megtalálnom a Le Monde című francia napilapnak az 1961. október 17-i tüntetésen történt vérengzést tárgyaló hangalámondásos fotógyűjteményében itt:


Les photos de la répression du 17 octobre 1961

(Fotók az elnyomásról 1961 október 17-n)


Mint közismert, a Le Monde a világ egyik leghitelesebbnek tartott napilapja. Nem tekintették 1961-ben sem és azóta sem az algériai Nemzeti Felszabadítási Front szócsövének.


A Le Mond több cikkében is tényként említi a tüntetésen elkövetett vérengzés megtörténtét, és hogy a francia sajtó és a világsajtó sikeresen titkolta el az eseményeket fél évszázadon keresztül.


A kép hitelességét alátámasztja az is, hogy mint kiderült, a párizsi Orly repülőtéren sok fotó készült, és ezek egy része megjelent a korabeli napilapokban.


Fotózott minimum az AFP fotósa, Henri Georges és egy Elie Kagan nevű fotós is.


Solide olvtárs kifogásai: Helytelen a képaláírásom és a dátumozásom.


Lehetne helytelen, mert én eredetileg nem vettem észre, hogy ez az Orly repülőtéren készült és a letartóztatott tüntetők Algériába deportálását ábrázolja. Azonban a képaláírás csak ennyi volt:

A tüntetők. Balra géppisztolyos rohamrendőrök. 1961. október 17., Párizs.

A következő mondat pedig véletlenül pont a letartóztatott tüntetőkről szól: A letartóztatott tüntetőket brutálisan megverték. Autóbuszokkal szállítottak rendőrségi területre.

Kétségtelen, ki lehetne térni részletesen a deportálásokra is, vagy kiegészíteni a képaláírást azzal hogy Algériába deportálásuk előtt a párizsi Orly repülőtéren, de az egész írásom összesen alig több mint 50 sor mégpedig az is jó nagy betűkkel.Helyes-e a dátum?Ahol a fotó megjelenik, ott mindenhol 1961. október 17-i dátum szerepel. A Le Monde-nál is. Azonban a l'Expresse és más lapok szerint is a deportálás két nap alatt történt. Ami a deportáltak nagy számát és az akkori jóval kisebb repülőgépes személyszállítási kapacitásokat tekintve nem csoda.

Konkrétumot erre nem találtam, de egyáltalán nem kizárt, hogy előre kitervelték, hogy a sebtiben összefogdosott hangadókat egyből még azon melegében kizsuppolják a reptérre.


Ezt látszik alátámasztani, hogy kis túlzással az embereket mintha skatulyából húzták volna ki. Nyoma sincs rajtuk a két napos összezsúfolt rendőrségi őrizet gyűrődésének, borostájának, fáradságának. Inkább néznek úgy ki, mintha közvetlenül a tüntetésről hozták volna őket. Azonkívül akárcsak a tüntetésen, itt sincs náluk se táska, se szatyor.

Két nap alatt a rokonok csak bejuttattak volna valamit kis csomagot a szeretteiknek. Elvégre a francia rendőrség mégsem Gestapo.

Amikor Tüntetés Párizsban című bejegyzésemhez Kokó olvtársunk egy másik képnek a hitelességével kapcsolatosan megtalált, én már gyanakodtam erre a fotóra, ezért már előbb visszatöltöttem a Google képkeresőjébe, és megpróbáltam a képet valamilyen hitelesnek tűnő, és főleg nemcsak online kiadású komoly forrásnál is megtalálni.

Csak a l'Express című újság online kiadásában sikerült mint félig-meddig elfogadható hitelességű lapban megtalálni.

A képen első pillantásra azt láttam gyanúsnak, hogy a rendőr géppisztolya furcsán, már-már geometriai pontossággal függőlegesen lóg és alatta van a karja.

Katonakorom emlékei szerint ez bár nem lehetetlen, de mi nem tettünk volna ilyet, mert a géppisztoly kifényesedett bőrszíja könnyen lecsúszhat a vállról. És ha erre ügyetlenül reagál az ember, akkor a csövével lefelé a kőre eshet, amiért komoly fenyítés jár akkor is, ha nem sérül meg a fegyver.

A másik, ami később tűnt fel, hogy ez nem ennek a géppisztoly típusnak a könnyített, visszatolható tusú változata, amit leggyakrabban a francia rendőröknél lehet látni (MAT 49), hanem a tömör tussal felszerelt és hosszabb csövű, inkább katonai változat (MAT 49/54)


A Googli kereső nem képes megtalálni a valamilyen alkalmazásba beágyazott fotókat, így nem találta meg akkor a nemzetközileg is a leghitelesebbek között számontartott Le Monde című napilap online változatának az 1961. október 17-i párizsi eseményekre vonatkozó hangalámondásos fotógyűjteményét. Pedig ezen a fotón kívül ott is szerepel egy másik fotó is ami megoldja a géppisztoly rejtélyét.Egy mellékutca zárása a Le Monde gyűjteményéből. 1961. október 17., Párizs.

Látható, hogy ennél az utcazárnál is az egyik rendőrnél ilyen géppisztoly van, csak ő lejjebb eresztette a vállán és az egyik kezével a táras markolatot fogja. Vagyis a kifogásolt képen feltehetően az látszik, hogy a rendőr nem hanyag, hanem az összekulcsolt karjával megfeszíti a géppisztoly rövidre beállított szíját így az fentebb marad, és ezzel az enyhe feszítéssel megakadályozza azt is, hogy a géppisztoly leeshessen a válláról. A géppisztoly tusa így még éppen takar mindent, ami a szíjból vagy a csatjából esetleg látszhatna, ha engedné lejjebb csúszni.


További bizonyíték a kép hitelességére, hogy a helyszínen több felvétel is készült, ami különböző korabeli lapokban meg is jelent.


És legfőképpen az, hogy valójában egyik fotón sincs semmilyen kompromittáló jelenet.

Azt, hogy a rendőrnek joga van géppisztolyt készenlétben tartani, ha azt szükségesnek látja a saját védelmében, azt senki se vitatja.
Kokó felvetése: a másik fotó manipuláltnak látszik

12. Kokó
2015. 01. 12. 15:20

"Aszter, kérem, valami nem stimmel azzal a fotóval, ahol az a két holttest fekszik a zebrán...
Olyan mintha egy montírozás lenne, de elég primitív...
Ha a lépcső és az úttest közötti burkolat "raszterének" a vonalait nézi azok tovább futnak a gk. oldalán és a tetején, valamint a járda szélén álló alak bokáján és a térde felett...
Ott mászkál a sok ember, de egyik sem néz a hullákra, még a szeme sarkából sem...


Holttestek a párizsi utcán. 1961. október 17.

A fotó felülről, talán lakóház minimum második emeleti ablak magasságából készülhetett.

Kokó feltehetően nem vette észre, hogy amit ügyetlen copy/paste körvonalnak néz, az valójában a trolibusz vezetékei.


Szemközt feltehetően nem egy ház előtti járda, hanem egy park ferde, nem derékszögű, lekerekített sarka látható. Esetleg Metró vagy inkább HÉV kijárata.

Érdekes lehet még a járda gránittömb szegélye. Ez Franciaországban sem olcsó, de Algériában biztosan aranyárban lehetett. Nem találtam algériai fotót, amin ilyen látszana. Csak Párizsit. Párizsban viszont általános.

Továbbá a gyalogátkelő kopott felfestése és a mellékutcát lezáró nálunk szokatlan szaggatott jelzés is érdekes lehet.

Ha Algírban vagy Oránban készült, akkor azért érdekes a felvétel, mert az iszlám országokban köztudomásúlag erős az idegenkedés az útburkolati jelektől. Ötven éve pláne. Igazhitű muszlim számára egyedül a betonfal az akadály. A piros lámpa és mindenféle aszfaltfestés csupán multikulti dekoráció volt mint a muskátli vagy a lampionok.

A párizsi helyszín mellett szól a képen látható fa lombja, és a vaskorláttal elkerített dísznövényzet. Továbbá a képen látható alakok ruházata is inkább október közepi párizsinak mint április végi oráninak felel meg. (Legalább két rövidkabátos alak is látható fent.)


Egyszerűbb lenne a megoldás, ha kiderülne, hogy Párizsban vagy Algériában nem volt trolibusz 1961-ben. De utána néztem, és Párizsban is, Oránban is és Algírban is volt trolibusz akkoriban.


Ha a kép Párizsban készült, akkor a lépcső kiképzésén látható ferdeségből kikövetkeztethető lejtés leginkább a Boulevard Saint-Michel helyszín közelében lévő valamelyik mellékutca lehet.

Azon a környéken gyakoriak az ilyen ferde mellékutcák is.


De nincs kedvem tovább nyomozni. Már eddig is túl sok időt fordítottam az első kép kinyomozására is. Jóval többet, mint a valamivel több mint fél óra, ami alatt az eredeti szöveget megírtam, és a képeket hozzá összeszedtem.

Akit érdekel, folytathatja.


Az azonban roppant érdekes, hogy az ötven év hallgatásra tekintettel a nemlétező szólásszabadságot és szabadsajtót féltjük és ünnepeljük.


Ahelyett hogy próbálnánk kikövetelni.

Világszerte.

De erről ugye szó sincs.
2015. 01. 15.


További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!Ajánlott linkek:

Mis Képhamisítás rémhírterjesztési céllalcímű cikke

Az eredeti írásom - Tüntetés Párizsban

3
1 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 29 komment érkezett

1. Quick
2015. 01. 15. 18:55

Kedves Zorro!

Engem meggyőzött! :-))) Köszönet, hogy ennyi munkát fektetett a pontosításba!

2. Csapos (látogató)
2015. 01. 15. 19:33

Már bocsánat, hogy a csapos közbeszól, de a korabeli képeken a tüntetés estéjén zuhogott az eső, minden vizes. A repülőtéri felvételeken a kitoloncoltakat feltartott kézzel vezetik, és a kabátjuk-kabátujjuk felső, része szintén vizes.
A franciáknál ugyan a "zebra" felfestés is ismert volt, de a "szöges átjáró" volt az általános.

3. Csapos (látogató)
2015. 01. 15. 19:37

Furcsa az is, hogy a két csendőr más módon viseli a karabélyt, ahogy a repülőtéri csendőr fiseli, úgy nehézkes használatba-venni, míg az utcalezárásnál használt módon könnyen tűzkész állapotba hozható a fegyver.

4. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 15. 19:53

Kedves Quick!

Köszi. :o)

5. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 15. 19:57

Kedves Csapos!

A két géppisztolytartás között a különbség egy megfelelő 180 fokos csavarintás a csövön kb. fél kp erővel.

A fotók tanúsága szerint nem végig esett az eső és lehet, hogy nem is mind a három helyszínen.

6. napos
2015. 01. 15. 22:20

Ugye a múltból tanulunk és extrapoláljuk a jövöbe.
Mik fognak itt kiderülni 50 év múlva!
Amiket ma mindenki kizárt dolognak tart.

7. Mis
2015. 01. 15. 23:02

Kedves Zorró!
A kép eredetiségét kétféleképpen közelítjük meg:
Te az alapján tartod hitelesnek, hogy egy szerinted hiteles helyen van leközölve.
Részemről képelemzésileg vagyok erősen bizonytalan a kép valódiságában.
Lehet persze okosakat mondani a géppisztoly tartásáról, arról hogy egy ilyen rövid szijjon egyáltalán lehetett-e használható módon tartani az adott fegyvert, a szij látványának a hiányáról, arról hogy a reptéri fegyver tusa tömör, az újabban feltett képen viszont a tuson van átvezetve a szíjj,
Arról hogy az eredeti cikkben szereplő képaláírás mennyire pontos és mennyire félrevezető....
Ez szerintem meglehetősen parttalan vita lenne bizonyíthatatlan állításokkal.
Hamis vagy valós, beállított avagy sem témában egyébként nagyon sok vitatott kép van. Ilyen például a magyar származású Robert Capa, a Milicista halála című képe is.
hu.wikipedia.org/wiki/A_milicista_hal%C3%A1la
Ezt a képet is rengeteg helyen, "hiteleseken" is leközölték már. Írásban is sok minden jelent meg a képről pro és kontra.....
Részemről képelemzésileg továbbra is tartom a véleményemet, hogy a kép manipulált. Lehet hogy tévedek, nem tartom kizártnak, de így gondolom.
üdv : Mis

8. Cuba Libre c.C.
2015. 01. 15. 23:37

A képaláírásban a "rohamrendőrök" kifejezés a furcsa, mert a rohamrendőrők inkább úgy néznek ki,mint az alsó képen. Általában őket szerelik fel géppisztollyal is, nem az átlagrendőröket.
Persze lehet, hogy a kivételes helyzet miatt kaptak a képen szereplő rendőrök, vagy inkább csendőrök is géppisztolyt és azért nem tudtak vele mit kezdeni, mert nem volt gyakorlatuk benne, nem voltak hozzászokva ahhoz, hogy esetleg használniuk is kellene, bár az adott reptéri szituációban ez nem is nagyon volt valószínű.
Amúgy a szíjat nem a tuson vezették á, hanem van a tuson egy fémkarikaszerűség. MIvel a felső képen a géppisztoly fordítva van, ezért nem látjuk ezt a karikát.

9. Cuba Libre c.C.
2015. 01. 15. 23:55

..ha valaki gyakorlott a géppisztollyal , akkor hosszabbra hagyja a szíjat, mert könnyebb átdobni a vállon, ha futni kell valamiért vagy két kézzel kell valamit megfogni és sokkal könnyebb lekapni a vállról, ha hirtelen van rá szükség.
Érdekes, hogy a tár kifelé áll és így van jó oldalon a szíj. Tárral kifelé sokkal tovább tart kézbekapni, ha hirtelen szükségessé válik. A csövéről ítélve egy komolyabb fegyver lehetett.

10. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 16. 6:51

Kedves Mis!

A kép hitelességének a legfőbb bizonyítéka kettő:
1. Az Orly repülőtéren úgy tűnik, sok fotó készült és nem csak egy pacák fotózott. Azokon lényegileg ugyanez látszik.
2. A sok kép közül egyik sem kompromittáló senkire nézve.

Vagyis hogy semmi értelme sem lenne a kép ilyen meghamisításának.

Annak lenne értelme, ha egy nem kompromitáló fotót úgy változtatnának meg, hogy abból kompromittáló legyen vagy fordítva. Itt azonban nagyon úgy tűnik, nem képzelhető el ilyesmi.

Az, hogy talán a Le Monde és a l"Express van annyira hiteles és gondos, hogy nem lobogtat hamisított fotót, az már csak hab a tortán.

www.lefigaro.fr/medias/2012/10/17/dd4652b2-1894-11e2-8e57-e8aaaf249d9c-493x328.jpg
www.lexpress.fr/medias/1554/796032.jpg
www.mohamedzitout.com/wp-content/uploads/2013/10/17_octobre_1961_paris_05.jpg
jamejamonline.ir/Media/Image/1392/07/24/635175461526209677.jpg

11. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 16. 7:00

Kedves Cuba Libre!

Lehet hogy rossz a szóhasználatom, de számomra azok a rohamrendőrők, akiket kifejezetten tömeg fékentartására vagy szétverésére tartanak. Akkor is, ha éppen nem rohamsisak van rajtuk.

Szerintem a kétféle géppisztolytartás között egy félfordulatnyi csavarintás a különbség.

12. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 16. 7:10

Ja. Igen. Tényleg komoly fegyver. 9mm-es parabellum lőszerrel működik.

Szerintem itt ez a halott férfi nem a kerítésen akart átmászni, mikor agyonlőtték, hanem a becsapódás ereje dobta így rá a kerítésre.

s1.lemde.fr/image/2011/10/13/1380x920/1587575_7_0448_des-dizaines-de-cadavres-furent-retrouves-dans-la-seine.jpg

13. Cuba Libre c.C.
2015. 01. 16. 8:03

11.

Kedves ZorróAszter !

Nem, egyáltalán semmi negatív dologra nem gondoltam, azt hittem, ez a kép hivatalos aláírása. Összességében tényleg mindkét rendőrön érződik, hogy nem tud mit kezdeni a géppisztollyal. A középső képen is azért fogja a tárat, amit szintén nem tenne különben senki.
Valószínűleg a két kép ezzel is azt támasztja alá, hogy a feszült szituációban mindenkit bevetettek, akit csak tudtak.
Gumibot és géppisztoly amúgy sem passzolnak egymáshoz....

14. Mis
2015. 01. 16. 8:38

Ismétlem, mint 7-ben:
Számomra az nem mérvadó, hogy hol jelent meg a kép, mert mint írtam a Milicista haláláról........
Az pedig hogy ott a reptéren készült sok más kép is? Az lehet. Részemről nem is az eseményről állítottam, hogy nem történt meg, hanem csak arról, hogy az a bizonyos kép szerintem manipulált.
üdv :Mis

15. 4elefánt
2015. 01. 16. 8:51

Én az előző vitához sem szóltam hozzá, és ebben sem akarok eldönteni hitelességi kérdést. Csak annak a belpolitikai helyzetnek a kezelését kritizálom, amely mára kialakult. Az arabok, vagy a bevándorlók olyan helyzetbe kerültek, mint a monarchiában, a szarajevói merénylet előtt. Ez a forrongás vezetett a közép európai "nemzetállamok" létrehozásához. Akkori értékelés szerint a magyarok elnyomták a nemzetiségeket ezért szakították szét az országot.
Most hasonló helyzet kezd kialakulni Európában. Milyen területi követelései lehetnek a bevándorlóknak? Ha hamarosan többségbe kerülnek, kialakul egy trianoni előtti állapot.

16. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 16. 8:52

Kedves Mis!

Ön szemlátomást politikai megfontolásból vitatja ezeket a dolgokat, és elsősorban az nem fér a világképébe, hogy ilyen megtörténhetett az un. szabad világ mintaországában, a szabad világsajtó meg csaknem ötven évig sikeresen eltitkolta a világ elől.

És elsősorban az a kérdés merül fel, mi érdek fűzödik ahhoz, hogy egy semmitmondó képet meghamisítsanak úgy, hogy az eredmény marad semmitmondó.

A többi keresztkérdés már csak hab a tortán. Például hogy ezt miért gaullista lapok teszik vagy terjesztik.

17. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 16. 9:00

Ja!

Egyébként a Milicista halála című kép hiteles. Csak azok vitatják, akik el akarják venni a kép propaganda hatását.

Emlékeim szerint a kép forósorozat része, ami alátámasztja a hitelességét.

És szerintem beállított képnek nem jó, mert akár azt is ábrázolhatná, hogy a katona éppen megcsúszott a fűvön, és éppen hanyatt esik.

Azt, hogy meghalt, az a képaláírásból és a fotosorozat többi fotójából derül csak ki.

Komponált képnél egyértemű lenne már a képből, hogy nem megcsúszott, hanem meglőtték.

De szintén propagandaokokból vitatják a híres zászlóállítást is, holott ott is van rövid és hosszú filmváltozat is. A hosszú filmváltozaton meg látszik, ahogy a katonák szerencsétlenkednek, hogy hogyan tűzzék ki a zászlót.

18. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 16. 9:01

Kedves 4elefánt!

Bocsánat, de őszintén szólva most az egyszer nem tudom követni a gondolatmenetét.

19. 4elefánt
2015. 01. 16. 9:08

Nem baj. Ez úgyis hosszú, de húsba vágó kérdés.

20. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 16. 9:30

Dehát gondolom, nem véletlenül írta. Időnk meg van, nemde.

21. 4elefánt
2015. 01. 16. 11:52

Akkor még ott van Szerbia, Bosznia, Macedónia Koszovó, Ukrajna, Krím, a Baltikum, amik az etnikai változások hullámain hányódnak.

22. Mis
2015. 01. 16. 14:19

Kedves Zorró!
Totális mellélövés a feltételezés, hogy miért tartom manipuláltnak az említett képet.
A fényképezés a szakmám. Ez tisztán szakmai vélemény.
Ugyan úgy mint a Capa kép. Annak a képnek nagyon komoly irodalma van.
üdv : Mis

23. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 16. 19:29

Kedves Mis!

Isten ments, hogy szakemberek dolgába avatkozzak.

De az Ön megállapításai eléggé bizarrak tűnnek.

Például az, hogy a rendőr képe két részből lett összerakva. Egy vakuzottból és egy nem vakuzottból:
"Ez szintén azt valószínűsíti, hogy a rendőr két részből lett összerakva. Egy vakuval fotózott jobb, és egy vaku nélkül fotózott bal oldali részletből."

Én nem értek a fényképezéshez, de azt hiszem, a világítástechnika is csodákat művelhet a képek árnyékaival. Sőt azt hiszem, 1961-ben már kifejezett amatőrnek számított az a fotóriporter, akinek a fotóján ilyen árnyék látszott.

Szóval én inkább hinném azt, hogy az árnyékok furcsaságát az okozta, hogy valaki már lámpával bevilágította a helyszínt, gondolom egy másik, profibb fotós, az amatőr meg erre a bevilágításra rávakuzott.

Aztán itt ez a megállapítása:

"Értékelés: A sok embert mutató "alapképen" tulajdonképpen nem is voltak rajta a rendőrök! A rendőröket utólag rakták rá a képre, ráadásul két képből összeállítva, hogy felfegyverezettebbnek hasson, hassanak!"

Akkor ezek szerint ez is hamisítvány lenne?
jamejamonline.ir/Media/Image/1392/07/24/635175461526209677.jpg

De hát itt van a Libération 1961. október 20-i száma:
www.arretsurimages.net/media/breve/s123/id12271/original.42170.jpg

Meg a többi reptéri fotó?

A két kép között pár másodperc különbség van. A háttérben látható busz az újságban látható fotón már a csoport mögött halad el.

De a rendőrnél ott a géppisztoly ha akarom, kompromittálóbb módon, mint a kifogásolt képen, mert a kifogásolt képen legalább nincs kézben a géppisztoly.

De mint mondtam, így sem igazán kompromittáló, mert hát a rendőr demonstrálhat fegyverrel, ha veszélyesnek itéli a helyzetet. És még csak meg sem kell indokolnia, miért látta annak.

24. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 16. 19:42

Meg hát ezeknél a jobboldali, gaullista úságoknál is ugye kellett lenniük profi fotós szakembereknek. Meg kell lenni most is. Hogyhogy nem pirítottak rá a balosokra, hogy

- Ejnye, fúk. Lusták vagytok helyszínre szaladgálni. Ehelyett montázsokat gyártotok?

Ehelyett beteszik a saját fotógyűjteményükbe?

Ráadásul a Le Monde a forrás megjelölésnél az AFP-t jelöli meg.

25. Mis
2015. 01. 16. 20:33

Kedves Zorró 23!
Most akkor döntsd el, hogy akarsz "szakemberek dolgába avatkozni" vagy sem?
üdv : Mis

26. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 17. 12:01

Kedves Mis!

Nem gondolom hogy egy felvetés beavatkozás.

De Ön továbbra se válaszolt olyan szakértelmet nem igénylő kérdésekre, hogy mi értelme lenne oly módon meghamisítani egy fotót, ami semmi kompromittálót nem tartalmaz a hamisítás után sem.

Illetve hogy mi a mostani véleménye erről a mondatáról most, mikor kiderült, hogy a helyszínen többen is fotóztak, géppisztolyos rendőr több más fotón is látszik a reptéren, illetve hogy kiderült, hogy géppisztolyos rendőr a repülőtéren fotó a deportáltakkal a korabeli sajtóban is megjelent:

"Értékelés: A sok embert mutató "alapképen" tulajdonképpen nem is voltak rajta a rendőrök! A rendőröket utólag rakták rá a képre, ráadásul két képből összeállítva, hogy felfegyverezettebbnek hasson, hassanak!"

27. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 17. 13:10

28. Kokó
2015. 01. 17. 16:29

Kedves 'Aszter....
Ebben a vitában nem érzem a kompetensségemet, beleszólni nem igazán tudok...
Mis bloggerrel nem vagyok olyan kontextusban, hogy érdekeljen a véleménye, vagy egyáltalán vitára érdemesnek tartsam...
Ahhoz a képhez fűződő "érzésemet" már Sándor elsimította, mikor a felső vezetékre, felhívta a figyelmemet...
Tudom hogy ön olyan, aki nem elégszik meg félmegoldásokkal és megválaszolatlan részletekkel, de hát egyszer abba kell hagyni valahol, esetleg akár lezáratlanul is az ügyeket... :-)))))

29. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 01. 17. 19:13

Kedves Kokó!

Isten ments, hogy belevonjam.

Csak gondoltam, hogy ha nicknév szerint megemlítem, akkor illő szólni.

"Sándor elsimította"
Bocs. Azt hittem, már nem nézte meg a trolivezetékre vonatkozó észrevételemet 16.-nál és mintha utána Alexre se reagált volna.

Írja meg véleményét, kérdéseit!

Ez egy mentés. A cikk jelenleg ITT kommenthető »»»»

(A kommentek ide némi késéssel kerülnek át onnan)

Címkefelhő

@hm belfold @hm kulfold @hm kult @hm tech 1919 1956 20111023 2012 12 21 24 óra 56 A hetedik pecsét A természetfilozófia matematikai alapjai Ádám és Éva Adolf Hitler Albert Einstein Aljanépek Alkotmány állatok Alma Álmos álom általános alvási bénultság alvási paralízis Amerikai Népszava Anders Anton Pavlovics Csehov apokríf árják Árpád Atlanti charta ÁVH ÁVÓ Az Élet Értelme Az ember aki túl keveset tudott Bacsó Péter baloldal baromarcú Bary József Bástya elvtárs Bástya elvtárs lánya Bayer Zsolt Bayer Zsolt Orgovány Biblia Bibó Bizánc Bornyi Sándor brainstorming Bristol buddhizmus büntetőeljárási törvény Casablanca cenzor cenzúra Chai Christine Lagarde Churchill Clark Ádám tér Clifton híd Csatáry László Csehov Csillag csuklyás hacker Csurka István De Sade Demokratikus Koalició díj DK Dörner György Durrington Elbert János elhárítás ellenforradalom elővigyázatossági megállapodás előzetes mentesség Eötvös Kollégium Etűdök gépzongorára evangélium évszakok fajelmélet Farkas Mihály Farkas Vladimír fasiszta fekete mise feuillant FIDESZ filozófia fizika Fodor András forradalom földönkívüli filozófusok Galambos Lajos Galaxis útikalauz stopposoknak Galileo Galilei Generalplan Ost genetikailag Gironde globalizáció Gólem Google Google Street View Gömbös Gyula gravitáció gumiló György Gyurcsány Ferenc Hádész Hádész háza hamis vád Hankiss Elemér Harunalrasid a NOLBLOG ESZE Határon túli magyarság Hazug cenzorok HCJD hitel Hmmmm Homérosz hónapok Horthy Miklós Hubble huszárvágás hülyék logikája Hűség színHáza idő IMF Ingmar Bergman irodalomtörténész Isaac Newton Isambard Kingdom Brunel István jakobinusok James Nasmyth Jane Birkin Jézus JOBBIK József Attila Kádár Káin és Ábel Káin gyermekei Kalászos Karancskeszi Katyn Kazár Birodalom Kazária kémbotrány kémkedés kémügy Képíró Sándor KériSzépen Kertész Ákos Kertész Mihály készenléti hitel kettős állampolgárság Kettős mérce KGB Koan kollégium kommunista kontraszelekció Kopácsi Sándor kormány Kövér László köztársasági elnök közgazdasági Köztársaság tér Kubatov Gábor Kun Béla Laborc Sándor Lator László Lázár János liberális liberálisok liberalizmus lincstörvény Ling doktor lipótmezei megnyitás lobogó lobogója logika Löw rabbi Lubjanka Lukács György Lukácsy Sándor Magyar magyar kártya Magyar Köztáraság zászlaja Magyar Köztársaság Magyar Nemzeti Szocialista Párt magyar zászló Magyarország magyarság Maja naptár Manci néni márki Matolcsi Matyica mazochizmus médiatörvény Mein Kampf Michael Curtiz Michelangelo Antonioni MIÉP Miniszterelnök mise MOSZAD mozi Mumus Munka Törvénykönyv Munka Törvénykönyve műfelháborodás műmagyar náci fajelmélet Nagy Imre Nagyítás Nagymama nagypolgárság Nauszikaa Negyedik Köztáraság Nemzeti Felszabadítási Front Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság Nemzeti Valutaalap nemzetközi nagytőke Nemzetközi Valutaalap népbiztosok Newton niceai hitvallás niceai zsinat NKVD Nobel nyelvújítás nyelvújító Nyikita Mihalkov nyilas nyilasok Nyírő József nyugger Odüsszeia Odüsszeusz Orbán Orbán Viktor orvos orvos elvándorlás Pál apostol Palócföld Palócország Pap Ignác Parlament patkó Perry Mason Persona perspektíva Pesti srácok Péter Gábor Philosophiae Naturalis Principia Mathema Pi Pieter Bruegel Piros László plágium Platonov Quodlibet Rácz Kálmán Rákosi Rákosi Mátyás Raoul Wallenberg REM rémhír Rendőrség Roosevelt Schmitt Pál sci fi horror Semmelweis Egyetem Sibrik Miklós felüljáró Sigmund Freud Sikorski Soho Solymosi Eszter SS SS Great Britain Stonehenge Szabó Dezső szadizmus szakdolgozat Szálasi Ferenc Szamuely Tibor Szent Korona Szent Korona tan Szent Péter esernyője szeretet Szilvásy György Színről színre Szovjetunió Sztálin T4 program Tanácskormány Tanácsköztársaság Tanú tárgyalás Tarlós Tarlós István Tarski TASZ tél tengeri népek Tiszaeszlár tömegvonzás Trafó transzcendens Turán Turáni Átok Tükör által homályosan Új Munka Törvénykönyv Új Munka Törvénykönyve Új Színház unortodox untermensch übermensch ügyvéd űrtávcső vadászok a hóban Vátra védőügyvéd vérvád vérvád tagadók Veszprém Victor Laszlo Vietkong Vietnami Néphadsereg Viktor Viktor László vlágvége Vo Nguyen Giap Wass Albert Wenceslaus Hollar woodhenge Yankari zászló Zen Zentai Károly zéta Reticuli zuhanás zsidó népbiztosok