ZorróAszter
Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

Nolblog Saját blogom Segítség

Feltöltök

blogolok videót képet hangot

Hende CsabaA történelem ködébe veszően voltak gondolkodók, akik szerint nem kellene az államot, társadalmat, gazdaságot tökkelütött hülyéknek vezetni.

Szanyi Tibor


Sőt a legszélső- ségesebbek - Platon, Arisztotelész, Mórusz Tamás, Marx - szerint lehetséges lenne olyan állam, amelyet nem kretének vezetnek.


Őket főleg emiatt idealista filozófusoknak nevezzük.



Orbán ViktorNéha mikor a honi politikai, gazdasági elit valamelyik képviselőjének a szemében, szavaiban megcsillanni vélem az értelem szikráját, magam is hajlok az összeesküvés elméletek egyik remekére.




Gyurcsány Ferenc

Mely szerint itt mi a Parlamentben, tévé híradókban, interjúkban, vitaműsorokban valójában bábszínházat nézünk.






Matolcsy GyörgyA magyar vezetői réteg valójában nem tökkelütött idióták gyülekezete, hanem valami láthatatlan kéz bábozik a hazai közéletben. És tán nemcsak a hazaiban. És tán nemcsak mostanában.





Szijjártó PéterEzek az emberek valójában nem idióták. Intelligens emberek (már amennyire), csak mivel a színészkedés a közvélekedéssel ellentétben igenis tehetséget és felkészültséget igénylő komoly szakma, nem mindenki van ezeknek a birtokában. Ezek minimumának sem.


Lazár JánosEzért aztán amikor a Nagy Bábos valamiért hirtelen koncepciót vált, a képzetlen színészek képtelenek természetes tálentum hiányában átvezetni a produkciót a váratlan helyzeten, és iszonyatos kavarodás, néha egyenesen rémes lebőgés lesz belőle.


Vona GáborDe ez nem probléma. Elsődleges szakmai követelmény az aktmodellekéhez és pornószínészekhez hasonlóan ebben a politikus szakmában is a szégyellősség teljes hiánya.


Mikor Hofi a Pygmalion Freddyjeként másnaposan vagy inkább a délelőtti előadásra tekintettel aznaposan képtelen volt kidadogni a Charing Cross-t, Latinovits hanyagul kisegítette:

- Freddy! Sejtjük, hol voltál. Folytasd!

Ám amikor Hofi még az esti előadáson se tudta kimondani a Charing Cross-t, és könyörgőn Latinovitsra nézett, Latinovits ezt mondta:

- Freddy! Hogy hol a fenében császkáltál, már délelőtt se értettük kristálytisztán.


Bokros LajosNaja! A kéz amely felemel leggyakrabban le is ejt.


És egy politikusnak jobban meg kell tanulnia esni mint egy fekete öves dzsúdó bajnoknak.


Hát így lett jelöltünk előbb Falus, most meg Bokros.


ÉLJEN A HAZA!

Menjetek haza!

2014. 10. 10.


További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

1
3 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 28 komment érkezett

1. Nyírfa2
2014. 10. 10. 15:29

Teccik. Nagyon.

De van egy rossz hírem. Nem csak nézői vagyunk ennek a színháznak, hanem játékosai is, sőt, éppen azt játsszuk, hogy nézzük a saját magunk rendezte műsorunkat.

2. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 10. 10. 15:54

Mit mondjak, van benne valami. Hiszen valahogy mi is csak eljutunk a szavazófülkébe.

Szoktam is nézegetni, hogy hol lehetnek a drótok.

Ez már valami modernebb dolog lehet.

3. Kokó
2014. 10. 10. 16:24

'Aszter kérem, valószínűleg nem az értelem csillant meg, talán csak "hőemelkedése" volt...
Ez az a helyzet, állapot, amikor a hőre bizonyítottan lassul, gátlódik, a gondolkodási képesség...
Nos a mi vezetőink ennek alapján cca 41-42 C fokos lázban égnek...
A példa azt is mutatja, "felekezeti" hovatartozás nélkül...:-)))))
Azt viszont elérték, nem tudja a közönség, hogy bent van, vagy kint.... :-))))

4. Nyírfa2
2014. 10. 10. 16:24

Talán a telepátia......:)

5. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 10. 10. 16:29

Kedves Kokó!

Nemnem. Engem leggyakrabban a szemüveg csillogása szokott megtéveszteni :o)

6. solide
2014. 10. 10. 16:29

Bár az én memóriámban úgy él, hogy Latinovits nem csupán sejtette, henem tudta, hol járt Freddy, azért erről nem fogok vitát nyitni. :)

7. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 10. 10. 16:38

Tudom, illett volna utána nézni, és szó szerint idézni, dehát Hofi saját elmondása szerint is délelőtt még aznapos, este meg másnapos volt. Úgyhogy lehet, hogy ő se idézett pontosan.

8. Kokó
2014. 10. 10. 16:49

'Aszter kérem ez "mélyütés" volt......:-)))))))

9. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 10. 10. 16:58

Ha jobban megnézi a mikroikonomnál nagyobbat ott fenn, látni fogja, hogy volt benne önirónia is.

:o)

10. Osszián
2014. 10. 10. 17:17

Zorró, nem variálom a témát, mint a kutya a baszást, a lényeget tegnap formán Tökösnél leírtam - de ezt megelőzően nagyon sokszor, funyi a tanú.

Erkölcs.
Jó is volna.

Tökéletes pártot nem találsz, mert ma magyar értelmiségi nem megy politikusnak, csak ha kellőképpen gátlástalan és iszonyatosan tűrőképes - ergo lepereg róla minden.

De nincs az a szervezet - kezdve az egyházakkal, folytatva bármivel - ahol hibátlan, tökéletes emberek gyülekezetére lelnél. Erkölcsös, tiszta kezű, példás életű, szerény embereket keresünk és áhítunk az ország vezetésére - na de mikor volt ilyen? Volt ilyen valaha is? Egyetlen példát talán tudnék mondani: az első magyar kormányt Batthyányval, Kossuthékkal. Talán ők önzetlenek voltak...
Ha vannak az országban nagyon rendes emberek, akik sose loptak, sose hazudtak, nem akarnak befolyást a politika révén és nem abból akarnak meggazdagodni - na azok biztosan nem mennek politikusnak...

Tehát ilyen írás az elmúlt évszázadok bármelyik országvezetése okán megszülethetett volna.

"Nem sértődök meg azon ha valaki szerint van kis meg nagy bűncselekmény..."

Már pedig van. A jog is megkülönbözteti a rablógyilkost és a piti zsebtolvajt - de nem is erről van szó. Hanem arról, hogy lehet-e ok a legnagyobb gazemberségre az, hogy az elődöket is joggal lehet sok mindenért bírálni.

Nem azt ígérte-e Orbán és bűntársai, hogy "helyrehozzák" amiket az elődök elrontottak, és nem éppen az ellenkezőjét művelték-e, és művelik mind a mai napig.

És eztán jön a fekete leves (választás után), Orbán már tűkön ül. Ugyanis a sikerpropaganda ellenére a gazdaság egyáltalán nem áll jól.

hvg.hu/itthon/20140922_Orban_alig_birja_visszafogni_magat_mi_joh

11. Valéria
2014. 10. 10. 18:16

Játszmák, különböző színvonalon. Kábé ennyi a politika és nálunk elég alacsony a színvonal.

Amilyenek a színészek, vagy amatőrök, kinek melyik tetszik.

A többit elmondtátok :)

12. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 10. 10. 18:20

Kedves Osszián!

Egy közgazdász történész se merné, ha tudná sem összesíteni, hogy hány évtized, évszázad elmaradást hozott Magyarországra a kontraszelektív, urambátyám kutyánk kölyke, csak hatalomtechnikához konyító enyveskezű idióták gyülekezete.

Ha idevetődne valaki 80-as IQ felett, jobb ha erősen titkolja mert ha kiderül szívlapáttal verik agyon. A hülyeséget meg nem lehet tettetni: az ember előbb-utóbb abba hülyül bele.

Én a magam részéről azt hiszem, utoljára mentem MSZP-re és Bokrosra szavazni.

A továbbiakban én is otthon maradok kaszát élesíteni.

13. nobody is here
2014. 10. 10. 18:37

RE: 10. Osszián
2014. 10. 10. 17:17

Marpedig szerintem ha a tarsadalom nem tudja a maga szamara kikovetelni a politikaban a magasabb foku erkolcsiseget, akkor a jovo is remenytelen.
En nem keresnek a politikusok szamara felmentest olyasmiben, hogy az erkocsokben a multban is volt hiany boven, mert ez egyszeruen ne legyen mar hivatkozasi alap. Rajtunk mulik, hogy ne erjuk be ennyivel.

A bajt en abban latom, hogy teljesen "termeszetes" modon kialakultak az olyan "erkolcsok", amelyek "normalisnak" tartjak az erkolcstelenseget. Nezzunk csak szet magunk kozott, hany "erkolcsosnek" mondott erkolcstelen politikust ajnaroztunk mi magunk az elmult evek soran. Holott egyetlen nevet nem vehetnenk a szankra, ha mi magunk tisztessegesek akarunk maradni.

Az utolso tisztesseges magyar politikus Kadar Janos volt, ma nagyon sokan igy gondoljak. Miert nem termeszetes az, hogy altalaban a politikusok valami tisztesseges mercehez merik onmagukat? Csak azert lehetseges ez, mert mi magunk ezt lehetove tesszuk, sot ezt varjuk el toluk.

Az ebredes ott kezdodik, hogy mindnyajan az onnon lelkiismereteunkben probalunk rendet tenni. Mert ezeket a szelhamos politikusokat mi tettuk naggya azzal, hogy orajuk szavaztunk. A felelosseg a mienk!

14. napos
2014. 10. 10. 22:05

13.
Kádár sem volt tisztességes.
Pusztán az általa játszott szepnek több köze volt a tömegek érdekeihez, mint a mai ripacsok szerepeinek.
Nem lehet tisztességes az, aki 56 után erdélyben megtagadta a magyarságot. Aki részt vett Nagy Imre és sokan mások kivégzésében.
Még a szerény életmódja is csak szerep volt a vadászat úri passziója mellett.

15. napos
2014. 10. 10. 22:08

1. Nyírfa2
2014. 10. 10. 15:29
A rendezöi hierarchiában nagyon alantas játéktér jut a tömegeknek. Kiválaszthatja a Rotschildok végrehajtóit. Nem szégyen ez, hogy le kelljen tagadni, hanem gonoszság.

16. Nyírfa2
2014. 10. 10. 23:32

Kedves napos, szomorú lenne, ha el kellene magyaráznom, mit írtam. ZorróAszter értette.

17. Nyírfa2
2014. 10. 10. 23:50

12. ZorróAszter

" Én a magam részéről azt hiszem, utoljára mentem MSZP-re és Bokrosra szavazni. "

Dettó.

Délután néztem az ATV-n az ellenzéki kampányzárót. A szagtalan-színtelen-vértelen polgármester-jelöltek után üdítő volt Gyurcsány közvetlen-kötetlensége. Nem tudom, le fog-e mondani valaha is a színészkedésről, de már nem is ez a lényeg.
Annak a változásnak van jelentősége, hogy már nem csak azt figyeltem, mit mond, és azt hogyan, hanem a közben bennem felmerülő gondolatokra: pl. , hogy itt jópofizik egy jól fésült milliárdos.

18. Osszián
2014. 10. 11. 10:44

Szia Alex!

Mit mondjak, egy bizonyos kötelező erkölcsiség minimumáról nézve, a mi 25 éve itt bohóckodó politikusaink 90%-át úgy el kellene küldeni a picsába, hogy örökre ott is maradjanak a sötétben.

Nem nagyon tudom összehasonlítani a környező országok lakosságának mentalitásával (azért a környező, mert a nyugat egészen más alapokról indulva fejlődött, nem volt kollektivizálás, szovjet befolyás stb), hogy ott is kitört-e a rendszerváltás után ilyen eszement "szerzési" mánia - de nálunk kitört.
Erre jó példa, hogy itt mindenki összetörte magát, eladósította, mindenre hajlandó volt, hogy saját lakást szerezzen. Most csak a lakásokról beszélek, a privatizáció, az állami tulajdon lenyúlás mohón és esztelenül nem fér a kemmentem kereteibe.

Itt mindenki boldog tulajdonos akart lenni - nem érdekelte, nem mérte fel, hogy nagyon kényelmes státusza volt, mint bérlőnek, és hogy nyugaton, Amerikában, sokkal nagyobb arányban laknak bérleményben a családok (ez a mobilitáshoz is fontos), mint ami aztán nálunk lett.
Az enyém, mondta boldogan az előző házban a néni a szoba-konyhára, ami félig romos volt, mert vagy 20 évig se festve, se renoválva nem volt - de "az enyém".

Kicsiben ilyen az egész ország - természetesnek tartja tehát, hogy akik a tűzhöz közel állnak, jobban melegszenek, nem szoba-konyhát, hanem palotát vesznek.
Olvass csak fideszes kommenteket Pubi házával kapcsolatban. Hogy aki csodálkozik, az minimum írigy. És jön Gyurcsányék villája, mint példa, és ami jogot ád minden susmusra, minden eszetlen lenyúlásra.

Azért ezt hozom fel példának, mert most épp ez van napirenden - meg Rogánék luxusvillái, medencék, télikertek, loggiák, miből?

Pubi azt állította, hogy a főnöke (példaképe, vezére, a Don) maga biztatta a házvásárlásra. Hogy méltóképpen tudja fogadni külföldi vendégeit egy külügyminiszter.

Nem ám egy alcsúti putriban, amilyenben ő maga felnőtt.

Méltó körülmények közt...

Nézzétek meg Merkel házát - Angela a világ harmadik legbefolyásosabb politikusa:

www.google.hu/search

De a mieink koszosak, büdösek, parvenük...és minél koszosabb, annál jobban vakarózik.

Ilyenek jutottak, Alex, és a nép tunya, elmaradott, és ezek MINDENT el is követnek, hogy a friss generációk minél tunyábbak, tanulatlanabbak és elmaradottabbak legyenek.

Kb. ezért (is) ilyen selejtes a politikai elitünk.

19. nobody is here
2014. 10. 11. 13:00

RE: 18. Osszián
2014. 10. 11. 10:44

"Nem nagyon tudom összehasonlítani a környező országok lakosságának mentalitásával (azért a környező, mert a nyugat egészen más alapokról indulva fejlődött, nem volt kollektivizálás, szovjet befolyás stb), hogy ott is kitört-e a rendszerváltás után ilyen eszement "szerzési" mánia - de nálunk kitört."

Ha mar a lakasokat szoba hoztad, azt kell, hogy mondjam, ezt en kicsit maskepp latom. Es nem a kornyezo orszagokrol beszelek, hanem az Europai Uniorol, az un. fejlett joleti allamokrol. A "szerzesi mania" bizony itt is megvolt. Ez nem mas, mint az un. "joleti tarsadalom" megjelenesi formaja. Az agressziv amerikai stilus, a "ki mre vitte, annyit is er" itt is megjelenik. A szerzesi vagy a hetkoznapokban itt is jelen van. Az mar mas kerdes, hogy ennek a technikaja nem olyan primitiv, mint a feltorekvo "pusztai" nepeknel, a volt szocialista taborban.

Az egesz Eszak-Atlanti civilizacio erre osztonoz minket, errol szolnak a reklamok, minden. Ez a joleti tarsadalom egesz imazsa. Ebbol allt ossze a Credit Crunch, aminek a fo megjelenesi formaja volt az ingatlanpiac. Itt Irorszagban minden egyes csalad konkretan egy lakassal (sajat tulajdonu csaladi hazzal) tovabb nyujtozott, mint ameddig a takaro ert. Miert ne legyen neki, hisz teheti - mondta akkor, amikor meg ugy erezte, hogy megteheti. Volt munka, volt kereset, abbol torleszteni tudta a mortgage-t. A torlesztoreszlet meg olcsobb volt, mint az alberlet.

Mindenki beruhazott egy csaladi hazba es kiadta alberletbe, mert a befolyo alberleti dijbol tudta torleszteni a bankhitelt. Olyanok is beruhaztak, akiknak volt ugyan csaladi hazuk, de ugy ereztek, hogy kinottek. A 400 ezer lengyel vendegmunkas meg berlo volt mindenre (velem egyutt).

Manapsag ugy nez ki az abra, hogy az utobbi 10-20 evben epult laksok (csaladi hazak) 80%-a elado (vag arveres alatt van). Ma meg mar alberletet sem lehet talalni. Mindent felujitanak es aladasra kinalnak. Az alberleti dijak annyira lementek, hogy nem eri meg kiadni.

Bizony ez mind a szerzesi vagy korebe tartozik. A rendszervaltas utan ezt eltuk meg mi is. Osztrak eletszinvonalat igertek s mi nem gyoztunk kivarni 10 evet ezzel az eletszinvonallal.

................................

Az erkolcsi minimumrol a rendszervaltas utan meg jobb, ha egy szot sem beszelunk, hisz a rendszervaltas utani elso parlamenti torvenykezes a kepviselok jovedelmerol szolt. Hol volt akkor az erkolcsos mertekletesseg?

A RENDSZERVALTAS ES AZ ERKOLCSOSSEG OSSZEFERHETETLEN FOGALMAK! Ezt a kovetkeztetest kell levonni! Az osszes rendszervalto politikus gazember volt! A felkavart pocegodorbol a suruje jott a felszinre.

20. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 10. 11. 16:35

14.-15. napos

Ezzel szemben lélekben 15 millió miniszterelnöke milyen remekül akadályozta meg például a pogromot.

Nagy Imre a felemelkedését is és a bukását is annak köszönhette, hogy Berija embere volt.

És általában "A legjobb kommunista a halott kommunista" alapon szerették amíg kellett. Ma már nem kell.

Magyarország elsősorban német gyarmat és nem Rotschild.

Rotschildék nem érdeklőnek Magyarország iránt. Még az antiszemitizmus kérésében is csak immel-ámmal.

A kommunizmusban az un. úri sportok közül a legprolibbnak tekinthetőnek a legprolibb változta volt megengedett.

Ha érdekli hogy nézett ki egy igazán úri vadászat, nézze meg a Vörös grófnőt vagy a Napok romjait.

21. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 10. 11. 16:37

Kedves Nyírfa!

Akkor Ön is a kaszát élesíti majd otthon?
Ebből baj lesz.

:o)

22. Lancelot
2014. 10. 11. 17:02

Tömjén Sotit kicsit hiányolom, de csak innen!
***

23. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 10. 11. 18:07

Dear Sir,

sajna a szedáltparipás fotója kilógott volna a dizájnból :o)

De akkor így pótlom a hiányosságot, mire lordságod volt szíves rávilágítani:
www.blikk.hu/data/cikk/2/18/5/67/cikk_2180567/2_o_semjen_zsolt-MTI-N-Baranyi_Ildiko.jpg

24. nobody is here
2014. 10. 11. 18:20

RE: 18. Osszián
2014. 10. 11. 10:44

Jelentem, sikeresen átállítottam a számítógépemet magyar nyelvre és billentyűzetre. Máris jobban érzem magam. Kósz a tippet!

25. nobody is here
2014. 10. 11. 18:22

Akartam írni "kösz a tippet'.

26. nobody is here
2014. 10. 11. 18:24

Illetve az idézőjelet bezárni most sem sikerült.

27. relatív
2014. 10. 11. 19:25

Dear ZorróAszter, csak sajnálni lehet 'szegényt', hogy nem találtak fehér lovat, az 'olyan jól' mutatna.

28. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 10. 11. 20:57

Kedves Relatív!

Mindig sejtettem, hogy van érzéked a dizájnhoz.

Írja meg véleményét, kérdéseit!

Ez egy mentés. A cikk jelenleg ITT kommenthető »»»»

(A kommentek ide némi késéssel kerülnek át onnan)

Címkefelhő

@hm belfold @hm kulfold @hm kult @hm tech 1919 1956 20111023 2012 12 21 24 óra 56 A hetedik pecsét A természetfilozófia matematikai alapjai Ádám és Éva Adolf Hitler Albert Einstein Aljanépek Alkotmány állatok Alma Álmos álom általános alvási bénultság alvási paralízis Amerikai Népszava Anders Anton Pavlovics Csehov apokríf árják Árpád Atlanti charta ÁVH ÁVÓ Az Élet Értelme Az ember aki túl keveset tudott Bacsó Péter baloldal baromarcú Bary József Bástya elvtárs Bástya elvtárs lánya Bayer Zsolt Bayer Zsolt Orgovány Biblia Bibó Bizánc Bornyi Sándor brainstorming Bristol buddhizmus büntetőeljárási törvény Casablanca cenzor cenzúra Chai Christine Lagarde Churchill Clark Ádám tér Clifton híd Csatáry László Csehov Csillag csuklyás hacker Csurka István De Sade Demokratikus Koalició díj DK Dörner György Durrington Elbert János elhárítás ellenforradalom elővigyázatossági megállapodás előzetes mentesség Eötvös Kollégium Etűdök gépzongorára evangélium évszakok fajelmélet Farkas Mihály Farkas Vladimír fasiszta fekete mise feuillant FIDESZ filozófia fizika Fodor András forradalom földönkívüli filozófusok Galambos Lajos Galaxis útikalauz stopposoknak Galileo Galilei Generalplan Ost genetikailag Gironde globalizáció Gólem Google Google Street View Gömbös Gyula gravitáció gumiló György Gyurcsány Ferenc Hádész Hádész háza hamis vád Hankiss Elemér Harunalrasid a NOLBLOG ESZE Határon túli magyarság Hazug cenzorok HCJD hitel Hmmmm Homérosz hónapok Horthy Miklós Hubble huszárvágás hülyék logikája Hűség színHáza idő IMF Ingmar Bergman irodalomtörténész Isaac Newton Isambard Kingdom Brunel István jakobinusok James Nasmyth Jane Birkin Jézus JOBBIK József Attila Kádár Káin és Ábel Káin gyermekei Kalászos Karancskeszi Katyn Kazár Birodalom Kazária kémbotrány kémkedés kémügy Képíró Sándor KériSzépen Kertész Ákos Kertész Mihály készenléti hitel kettős állampolgárság Kettős mérce KGB Koan kollégium kommunista kontraszelekció Kopácsi Sándor kormány Kövér László köztársasági elnök közgazdasági Köztársaság tér Kubatov Gábor Kun Béla Laborc Sándor Lator László Lázár János liberális liberálisok liberalizmus lincstörvény Ling doktor lipótmezei megnyitás lobogó lobogója logika Löw rabbi Lubjanka Lukács György Lukácsy Sándor Magyar magyar kártya Magyar Köztáraság zászlaja Magyar Köztársaság Magyar Nemzeti Szocialista Párt magyar zászló Magyarország magyarság Maja naptár Manci néni márki Matolcsi Matyica mazochizmus médiatörvény Mein Kampf Michael Curtiz Michelangelo Antonioni MIÉP Miniszterelnök mise MOSZAD mozi Mumus Munka Törvénykönyv Munka Törvénykönyve műfelháborodás műmagyar náci fajelmélet Nagy Imre Nagyítás Nagymama nagypolgárság Nauszikaa Negyedik Köztáraság Nemzeti Felszabadítási Front Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság Nemzeti Valutaalap nemzetközi nagytőke Nemzetközi Valutaalap népbiztosok Newton niceai hitvallás niceai zsinat NKVD Nobel nyelvújítás nyelvújító Nyikita Mihalkov nyilas nyilasok Nyírő József nyugger Odüsszeia Odüsszeusz Orbán Orbán Viktor orvos orvos elvándorlás Pál apostol Palócföld Palócország Pap Ignác Parlament patkó Perry Mason Persona perspektíva Pesti srácok Péter Gábor Philosophiae Naturalis Principia Mathema Pi Pieter Bruegel Piros László plágium Platonov Quodlibet Rácz Kálmán Rákosi Rákosi Mátyás Raoul Wallenberg REM rémhír Rendőrség Roosevelt Schmitt Pál sci fi horror Semmelweis Egyetem Sibrik Miklós felüljáró Sigmund Freud Sikorski Soho Solymosi Eszter SS SS Great Britain Stonehenge Szabó Dezső szadizmus szakdolgozat Szálasi Ferenc Szamuely Tibor Szent Korona Szent Korona tan Szent Péter esernyője szeretet Szilvásy György Színről színre Szovjetunió Sztálin T4 program Tanácskormány Tanácsköztársaság Tanú tárgyalás Tarlós Tarlós István Tarski TASZ tél tengeri népek Tiszaeszlár tömegvonzás Trafó transzcendens Turán Turáni Átok Tükör által homályosan Új Munka Törvénykönyv Új Munka Törvénykönyve Új Színház unortodox untermensch übermensch ügyvéd űrtávcső vadászok a hóban Vátra védőügyvéd vérvád vérvád tagadók Veszprém Victor Laszlo Vietkong Vietnami Néphadsereg Viktor Viktor László vlágvége Vo Nguyen Giap Wass Albert Wenceslaus Hollar woodhenge Yankari zászló Zen Zentai Károly zéta Reticuli zuhanás zsidó népbiztosok