ZorróAszter
Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

Nolblog Saját blogom Segítség

Feltöltök

blogolok videót képet hangot

Szakály a begyemben I.


Sztójay DömeSztójay Dömét, Magyarországnak a Harmadik Birodalomba akkreditált nagykövetét Hitler vezér és kancellár 1941. április 19-én, 17 órára kérette magához.


A megbeszélést az tette sürgőssé, hogy hírek érkeztek arról, hogy a 11-n megkezdődött délvidéki bevonulás során a magyar honvédség több városban többek között német nemzetiségű civileket is meggyilkolt és kirabolt.

Werner Lorenz SS-ObergruppenführerErről 15-én Werner Lorenz SS-Obergruppenführer jelentéséből értesültek, aki a Birodalmi Biztonsági Főhivatalban a népi németekkel (külföldön kisebbségben élő németekkel) foglalkozó SS megbízott volt.


Werner Lorenz, Reinhard Heydrich, Heinrich Himmler és Karl Wolf SS-tábornokok a Prinz-Albrechtstrasse-nWerner Lorenz, Reinhard Heydrich, Heinrich Himmler és Karl Wolf SS-tábornokok a Prinz-Albrechtstrasse-n


„Feljegyzés a Führer megbeszéléséről Sztójay magyar követtel a vezéri főhadiszálláson 1941. április 19-én, 17 órakor

„A Führer hivatkozva a Magyarország által megszállott területeken bekövetkezett, az ottani népi németeket érintő incidensekre, azzal a megjegyzéssel kezdte, hogy a birodalmi minisztere már beszélt ezekről a sajnálatos esetekről. Keserves hírek ezek, és elvárható, hogy Magyarországon energikusan utána járnak majd minden ilyen esetnek. Elvégre az a cél, hogy ebből a háborúból elmélyült barátságban, nem pedig terhekkel kerüljünk ki. Sztójay azt mondta a Führernek, hogy megdöbbenéssel látta a történtekről készített összeállítást, és nyomban Budapestre indul, személyesen beszélni a Kormányzóval. Meggyőződése, hogy a Kormányzó a legenergikusabban intézkedik ebben az esetben. Közben a követ kifejezte a történtek miatt érzett undorát. Meg kell még állapítani, úgymond, mennyire volt itt rosszindulatú és provokáló elemek keze a játékban.”


Hitler hatvannyolc tárgyalása 1939-1944 I. 277. oldal (ISBN 963 271 972 7)
2014. 07. 02.


További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!1
1 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 12 komment érkezett

1. solide
2014. 07. 02. 15:55

Bocs, de, ha jól látom, a harmadik képaláírásnál azt hiszem kimaradt egy d-betű Heydrich nevéből.

2. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 07. 02. 16:35

Köszönöm. Javítom.

3. Osszián
2014. 07. 02. 16:52

Az arkangyal (a hófehér ártatlanság) bevonult, és minden náci parancs nélkül civileket gyilkolt, és rabolt.

Mit is ír erről Schmidt naccsága? (mármint az angyalábrázolásból - némileg, de csak némileg más kontextusban)

."Az angyalábrázolás reflexszerűen indította be náluk azt a gyűlöletkampányt, amire hazánkban csak ez az ateista elkötelezettségű, szélsőségesen intoleráns, marxista csoport képes.

Az emlékmű ürügyén felhozott vádak a jóérzésű magyarok számára mélyen sértők és igazságtalanok.[8] Szószólóik ugyanis alávalóbbnak és bűnösebbnek kívánják beállítani a magyarokat a náciknál. Eltagadják a különbséget gyilkos és bűnsegéd között."

És így tovább.

Az újvidéki esetben ki a gyilkos, és ki a bűnrészes?

4. Osszián
2014. 07. 02. 16:56

Szakály nehezen hivatkozhat "idegenrendészeti eljárásra".

"Az újvidéki razzia során a későbbi hivatalos magyar adatok szerint a honvédek és csendőrök 3309 (más források szerint 3340[1]), zömében szerb polgári lakost gyilkoltak le, köztük 792 nőt, 299 idős embert és 147 gyermeket. A halottak között volt mintegy 740 zsidó származású személy is. Mai szerb történészek adatai alapján a vérengzésnek összesen 3808 áldozata volt, ezek közül 2578 szerb, 1068 zsidó, 64 roma, 31 ruszin, 21 magyar és 15 orosz nemzetiségű személy volt."

5. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 07. 02. 17:02

Kedves Osszián!

Schmidt Mária szerintem nem oszt, nem szoroz. Ő egy szimpla félprofi történelemhamisító újságíró/agitpropos, akit egyesek vicces kedvükben történésznek mondanak.

Szakály Sándor már ütősebb történelmhamisító.

Ezek a gyilkosságok nem csak az újvidéki bevonulással kapcsolatosak, bár az SS szerint ott történt a legtöbb szerbiai német nemzetiségieket érintő rablógyilkosság.

De itt az az érdekesebb, ami itt nem szerepel, mert az SS sem talált benne semmi kivetnivalót.

6. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 07. 02. 17:04

Ja! De azt ugye láttad, hogy itt még a bevonulásról volt szó. Itt még nem hivatkozik senki semmilyen ellenállásra vagy a csetnikekre.

7. Valéria
2014. 07. 02. 19:16

Kedves ZorróAszter

csupán annyit: nem lelkesen, ám egyetértően bólogattam a címet/alcímet olvasva

:(

8. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 07. 02. 21:51

Kedves Valika!

Sajna úgy tűnik, hogy negyed század alatt a különféle hazugságrétegek összefüggő acélbetétes szövedékké álltak össze.

Az első réteg a különféle újságírók, politikusok Bayer, Boross Péter, Lovas István és a többiek hazugságai.

A második réteg a különféle röhejes áltörténészek rétege Schmidt Máriával, M. Kiss Sándorral és a többiekkel.

A harmadik réteg a népbiztosfityma számláló Romsitsé vagy idegenrendészeti Szakályé.

Szóval a helyzet tényleg egyáltalán nem vicces.

Ja. A nulladik réteg, a trójai faló az 56 átértéklése volt.

9. little
2014. 07. 03. 1:58

Kedves Zorró,
Ez nem a poszthoz való hozzá szólás csak a posztolással kapcsolatos tanács. Ha a posztját közvetlen gépeléssel kezdi és csak utána másolja be Word-on készült írását, az értelmetlen betűk a cím alatt a frissítőben nem fognak feltűnni.
Ez egy NOLBlog hiba amit talán sosem fogjuk megérni hogy kiküszöböljék....

10. ZorróAszter (szerkesztő)
2014. 07. 03. 9:23

Kedves Little!

Köszi szépen. Legközelebb kipróbálom.

11. Öreg nyugger
2015. 05. 26. 18:20

Véleményem egyezik Valika 7. hozzászólásával. Amint érzékelheted, mindkettőnk véleménye, vélemény, tehát érzelmi alapú, tehát nélkülöz mindenféle tudományos hipotézist, pláne elméletet! Leköteleznél, ha ezen tüllépnél, és akár Romsíts bűnét, akár Szakályét a saját szövegükkel ismertetnéd, majd érvekkel alátámasztva bebizonyítanád tarthatatlanságukat, ezzel alátámasztva 8. bejegyzésed tartalmát. E nélkül -Lendvai Ildikót idézve, más témakörből- "rugózás" az egész.

12. ZorróAszter (szerkesztő)
2015. 05. 27. 20:33

Kedves Öreg Nyugger!

Azokat az állításokat kívántam cáfolni, miszerint a magyar hadsereg, a magyar hatóságok nem követtek el semmi kivetnivalót. Amit esetleg elkövettek, azt is csak a németek nyomására, esetleg a partizánok, úgymond terroristák elleni küzdelemben tették.

Ezért nem akartam leragadni csak Újvidéknél, vagy csak a szerbek, zsidók elleni atrocitásoknál, amik szintén történtek, sőt nagyobb számban történtek a Délvidék megszállása alatt. Illetve a későbbiekkel, például az Újvidéki vérengzéssel.

Csak a bevonulás első napjaival, amikor a csapatokat, csendőröket még semmilyen támadás nem érte, és csak a szerbiai német nemzetiségiekkel.

A történelem és általában a logika módszertani szabályai szerint nem szükségeltetik egy állítás halmaz minden eleméről bizonyítani, hogy hamis. Elegendő egyről, hogy az elmélet, állításhalmaz dőljön.

Ebben van vitám Osszián olvtárssal, aki szerint Illiget úgy kell cáfolni, hogy mind 2548 hamis állátását is cáfolni kell, és a 2548. megcáfolása után mondhatjuk csak, hogy Illig szélhámos.

Hát nem!

Szakály, Schmidt Mária, Illig, meg a többiek a csalók számára kényelmes módon akarják átalakítani a logika szabályait. És amikor egy perdöntő kérdésben rájuk pirítanak, azt hiszik, hogy akkor elég abban az egy kérdésben visszavonulni. És folyhat a parti tovább, mintha mi sem történt volna.

Nem.

Főleg akkor nem, amikor nyilvánvaló, hogy Szakálynak, M. Kiss Sándornak, Illignek tudnia kellett az adott eseményről, és szándékosan hallgatta el a kérdést.

Ez az a pont, amikor nem azt kell mondani, hogy tévedett, hanem azt, hogy hazug történelemhamisító.

Miért nem szedtem elő a délvidéki bevonulás számait, a horthysta, meg a háború utáni perek adatait?

Mert akkor lehetne terelni a részletekkel. Így viszont pár mondatban ott áll a dokumentált állítás. Keressen utána az, aki cáfolni akarja.

Ugyanezt a módszert alkalmaztam például Tiszaeszlárnál is. Kizárólag Bari József vizsgálóbíró saját könyvéből vett állításait szembesítettem egymással a lehető legrövidebb módon.

Így aztán nem lehet terelni, hamukálni, meg magyarázkodni, a részleteken rágódni. Ott vannak a saját önellentmondó állításai felsorolva. Próbálja valaki kimagyarázni azokat ha tudja.

Én annak se vagyok ellene, ha valaki vitatja, és azt állítja, hogy Hitler tévedett, és Sztójay Döme tévedésből vette magukra a dolgot.

Tessék. Szabad a pálya.

Írja meg véleményét, kérdéseit!

Ez egy mentés. A cikk jelenleg ITT kommenthető »»»»

(A kommentek ide némi késéssel kerülnek át onnan)

Címkefelhő

@hm belfold @hm kulfold @hm kult @hm tech 1919 1956 20111023 2012 12 21 24 óra 56 A hetedik pecsét A természetfilozófia matematikai alapjai Ádám és Éva Adolf Hitler Albert Einstein Aljanépek Alkotmány állatok Alma Álmos álom általános alvási bénultság alvási paralízis Amerikai Népszava Anders Anton Pavlovics Csehov apokríf árják Árpád Atlanti charta ÁVH ÁVÓ Az Élet Értelme Az ember aki túl keveset tudott Bacsó Péter baloldal baromarcú Bary József Bástya elvtárs Bástya elvtárs lánya Bayer Zsolt Bayer Zsolt Orgovány Biblia Bibó Bizánc Bornyi Sándor brainstorming Bristol buddhizmus büntetőeljárási törvény Casablanca cenzor cenzúra Chai Christine Lagarde Churchill Clark Ádám tér Clifton híd Csatáry László Csehov Csillag csuklyás hacker Csurka István De Sade Demokratikus Koalició díj DK Dörner György Durrington Elbert János elhárítás ellenforradalom elővigyázatossági megállapodás előzetes mentesség Eötvös Kollégium Etűdök gépzongorára evangélium évszakok fajelmélet Farkas Mihály Farkas Vladimír fasiszta fekete mise feuillant FIDESZ filozófia fizika Fodor András forradalom földönkívüli filozófusok Galambos Lajos Galaxis útikalauz stopposoknak Galileo Galilei Generalplan Ost genetikailag Gironde globalizáció Gólem Google Google Street View Gömbös Gyula gravitáció gumiló György Gyurcsány Ferenc Hádész Hádész háza hamis vád Hankiss Elemér Harunalrasid a NOLBLOG ESZE Határon túli magyarság Hazug cenzorok HCJD hitel Hmmmm Homérosz hónapok Horthy Miklós Hubble huszárvágás hülyék logikája Hűség színHáza idő IMF Ingmar Bergman irodalomtörténész Isaac Newton Isambard Kingdom Brunel István jakobinusok James Nasmyth Jane Birkin Jézus JOBBIK József Attila Kádár Káin és Ábel Káin gyermekei Kalászos Karancskeszi Katyn Kazár Birodalom Kazária kémbotrány kémkedés kémügy Képíró Sándor KériSzépen Kertész Ákos Kertész Mihály készenléti hitel kettős állampolgárság Kettős mérce KGB Koan kollégium kommunista kontraszelekció Kopácsi Sándor kormány Kövér László köztársasági elnök közgazdasági Köztársaság tér Kubatov Gábor Kun Béla Laborc Sándor Lator László Lázár János liberális liberálisok liberalizmus lincstörvény Ling doktor lipótmezei megnyitás lobogó lobogója logika Löw rabbi Lubjanka Lukács György Lukácsy Sándor Magyar magyar kártya Magyar Köztáraság zászlaja Magyar Köztársaság Magyar Nemzeti Szocialista Párt magyar zászló Magyarország magyarság Maja naptár Manci néni márki Matolcsi Matyica mazochizmus médiatörvény Mein Kampf Michael Curtiz Michelangelo Antonioni MIÉP Miniszterelnök mise MOSZAD mozi Mumus Munka Törvénykönyv Munka Törvénykönyve műfelháborodás műmagyar náci fajelmélet Nagy Imre Nagyítás Nagymama nagypolgárság Nauszikaa Negyedik Köztáraság Nemzeti Felszabadítási Front Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság Nemzeti Valutaalap nemzetközi nagytőke Nemzetközi Valutaalap népbiztosok Newton niceai hitvallás niceai zsinat NKVD Nobel nyelvújítás nyelvújító Nyikita Mihalkov nyilas nyilasok Nyírő József nyugger Odüsszeia Odüsszeusz Orbán Orbán Viktor orvos orvos elvándorlás Pál apostol Palócföld Palócország Pap Ignác Parlament patkó Perry Mason Persona perspektíva Pesti srácok Péter Gábor Philosophiae Naturalis Principia Mathema Pi Pieter Bruegel Piros László plágium Platonov Quodlibet Rácz Kálmán Rákosi Rákosi Mátyás Raoul Wallenberg REM rémhír Rendőrség Roosevelt Schmitt Pál sci fi horror Semmelweis Egyetem Sibrik Miklós felüljáró Sigmund Freud Sikorski Soho Solymosi Eszter SS SS Great Britain Stonehenge Szabó Dezső szadizmus szakdolgozat Szálasi Ferenc Szamuely Tibor Szent Korona Szent Korona tan Szent Péter esernyője szeretet Szilvásy György Színről színre Szovjetunió Sztálin T4 program Tanácskormány Tanácsköztársaság Tanú tárgyalás Tarlós Tarlós István Tarski TASZ tél tengeri népek Tiszaeszlár tömegvonzás Trafó transzcendens Turán Turáni Átok Tükör által homályosan Új Munka Törvénykönyv Új Munka Törvénykönyve Új Színház unortodox untermensch übermensch ügyvéd űrtávcső vadászok a hóban Vátra védőügyvéd vérvád vérvád tagadók Veszprém Victor Laszlo Vietkong Vietnami Néphadsereg Viktor Viktor László vlágvége Vo Nguyen Giap Wass Albert Wenceslaus Hollar woodhenge Yankari zászló Zen Zentai Károly zéta Reticuli zuhanás zsidó népbiztosok