ZorróAszter
Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

Nolblog Saját blogom Segítség

Feltöltök

blogolok videót képet hangot


IHS In Hoc Signo Vinces

Az a bizonyos kedves kis ártalmatlan TMV - Dohány Mozaik Vírus

T. M.-nek, régi kedves kollégámnak

és hűséges olvasómnak szeretettelGyerekkorom egyik kedvence volt minden virusos-bacis-pandémiás horror félelmetes archetípusa, az Androméda törzs.

Frászt kaptam tőle.

Ma sem tudom, hogy létezik-e vajon ilyen BSL7 típusú, a lehetséges bakikat laborostúl, kutatóstúl, kórokozóstúl atombombával elsikáló föld alatti labor?


Álcázott, többszintes Föld alatti biotechnológiai biztonsági laboratóriumok az Androméda törzs és a Kaptár című filmben


Hivatalosan azt mondják, a legjobban felszerelt labor a BSL4 (Biohazard Security Level 4) szintű. Ilyen még itthon Magyarországon is van.

De állítólag az egyetlen ilyenben tartották karanténban annak idején a holdkőzeteket is.

És nem a CDC-ben, ami a moszvai BEKTOP, azaz VEKTOR intézethez hasonlóan a fekete himlő vírus kizárólagos extrém szigorított börtöne ma is.


2002-ben egy érdekes, inkább technikai jellegű mintsem biológiai, biokémiai eredmény született: amerikai biokémikusok mesterségesen, az RNS építőköveiből egyenként megfelelő sorrendben egymáshoz kapcsolva felépítettek egy 7741 nukleotidot tartalmazó működőképes poliovírust, azaz a fertőző gyermekbénulás kórokozóját.


A DNS spirált felépítő nukleotid párok. Az RNS ezeknek megfelelő egyszerű szál, szekvencia, amiben Timin helyett ahhoz nagyon hasonló Uracil szerepel.

A szintetikusan felépített vírus RNS szekvenciát a sejtosztódásra jellemző környezetbe helyezve a vírus RNS működésbe lépett, felépítette saját fehérjeburkát, és ezzel kész lett egy friss, ropogós, finom kis polio vírus.


(A) Helilális vírosok. Ilyen az a bizonyos ártalmatlan kis Dohány Mozaik Vírus is. (B) Izometrikus felépítésű vírus. Ilyen például a polio vírus is. (C) Egy tipikus bakteriofág vírus. A Phi X 174 bakteriofág speciel nem ilyen, hanem izometrikus

A polio egy viszonylag rövid, egyszerű vírus egyetlen RNS szekvenciával.


Ahhoz, hogy később bizonyosak legyenek benne, hogy a kisérlet sikeres volt, a természetben elő nem forduló hibákat iktattak be, hogy a természetes szaporodás után biztosak legyenek benne, hogy ez az ő vírusuk volt.

Az eredmény nem lett világszenzáció - a tudósok kezdeményezésére a kisérletet katonai titoknak minősítették, és csak pár éve publikálták.
A következő évben már két év helyett két hét alatt sikerült szintetizálni az 5386 bázispárt tartalmazó Phi X 174 elbűvölő névre hallgató bakteriofág vírust, ami már DNS vírus.


Én ugyan valamiért a TMV-re, az ártalmatlan, emberre veszélytelen Dohány Mozaik Vírusra (Tobacco Mosaic Virus) emlékeztem mint a génmanipulációk sztárjára.De az onnan rémlett, tulajdonképpen a TMV volt az első felfedezett vírus, és talán ennek köszönhetően a génsebészeti eljárások első celebje vált belőle. Talán egyetlen génjéhez luciferint előállító gént is kapcsoltak.

Ezeknek a kiséreletnek köszönhetjük egyébként korunk másik csodáját, a sötétben zöldes fénnyel világító tengerimalacot is.A mesterséges polio és Phi X 174 valahogy méltatlanul elkerülte világ figyelmét.


Nekem a gyerekkorom óta tartó hollywoodi tréning hatására elsőre beugrott, mi itt a veszély.


A Jóisten/Jahve/Allah megkímélte a világot a vírusok potenciális dühétől.

Valahogy úgy eset, hogy vannak borzalmas fertőző betegségek, sőt olyanok, ahol a halálozás csaknem 100%, azonban ezek általában nem nagyon fertőzők, vagy ha azok, akkor a lappangási idejük viszonylag kicsi.


A halálos vírusok így szinte lyukat égetnek az emberiségbe, de ezzel el is enyésznek.

Aztán vannak nagyon ragályos vírusok, de ezek lappangási ideje viszonylag kicsi, és a halálozási rátájuk általában viszonylag alacsony.


Ám ezzel a tudományos/technikai eredménnyel lehetővé válik megvalósítani az infektológusok Fekete Grálját, a mesterséges vírust, ami rendkívül fertőző, hosszú lappangási idejű, esetleg természetes emberi fehérjéi miatt az immunrendszer és a tesztek számára láthatatlan, a halálozási rátája pedig 100%.Mondják, az első atombomba felrobbantása előtt Oppenheimer a mi Teller Edénknek adta ki a feladatnak, számolja ki, nem gyullad-e ki a légkör a hatalmas hőtől. Attól félt, a levegő meggyullad, a légkör nitrogénje a teljes oxigénkészletet felemésztve dinitrogénoxiddá ég el.

Mint ismeretes, a dinitrogénoxid (N2O) a kéjgáz, azaz nevetőgáz.

Az emberiség felelősségtudata szintjének megfelelőlen röhögve járult volna testületileg az Úr elé. De Teller megnyugtató eredményeket hozott: nem fog a légkör Los Alamostól kiindulva vékony papírként körbeégni.


BSL4 túlnyomásos laborvédőruha divatbemutató


Oppenheimer a robbanás után éppen azon gondolkodott, melyik bölcsességet süsse el (Most én vagyok a halál/(Síva?), a világok elpusztítója mellett döntött), amikor ifjú kollégája félrehívta, és megmutatta neki, hogy Teller az egész számítást elhibázta.
Mintha a természet szándékosan zárt volna be bizonyos ajtókat. Mi pedig ügyes kis tolvajkulcsunkkal sorra nyitogatjuk őket.


A csak tíz-húsz évvel ezelőtti csúcstechnológiai laborfelszerelések mára már szokványosakká váltak.


És mára megjelent a terrorizmus egy olyan öngyilkos formája, amely hajlandó lenne sírba rántani magával akár az egész emberiséget.


Nem lehetünk biztosak benne, hogy néhány háromdiplomás, parázsló szemű vallási fanatikus mit kotyvaszt nekünk egy bejrúti pincében.


Akár már most is. Ebben a pillanatban.


És csak reménykedhetünk benne, hogy a Jóisten/Jahve/Allah még beiktatott valami eddig ismeretlen védelmi mechanizmust, ami miatt ez továbbra sem lehetséges.Mint ismeretes, a görög Éva, Pandora kíváncsiságában a világra zúdította az összes bajokat, és mikor rémülten látta szerteszállni őket, ijedtében lecsapta ugyan a ládikája fedelét, de már túl későn.

Már csak egy dolog maradt benne, ami így nem tudott tovaszállni: a Remény.A Remény, hogy egy reggel munkába indulva nem ilyen képpel találkozunk. Algírtől Vlagyivosztokig, az Amsterdamtól Vancoverig, Alma-Atától Washingtonig.2013. 08. 23.


További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

0
1 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 27 komment érkezett

1. Gordon.
2013. 08. 23. 17:55

Nem kizárt, hogy foglalkoznaki lyen gondolattal "jobb" helyeken, pl. a pakisztáni-afganisztáni határ közerlében, vagy miért ne egy USA-fiókszervezetben - ott jobbak a feltételek. Lám, kitanultak pilótának ott a szept. 11-esek is.
De talán egyszerűbb a készet megszerezni, mondjuk egy SZU utódállamtől. Hasadó-anyaghoz már jó ideje hozzá lehet jutni. Figyelni kell rájuk...

Az Androméda törzs jó story volt, én először a könyvet olvastam, szerzője Michael Crichton.
Megjelent még tőle valami más is magyarul, de annak a címe már nem jut eszembe.

2. little
2013. 08. 23. 18:10

Vintage Zorro poszt.
Nagyszeru science fiction iro lenne beloled.
"Nem lehetünk biztosak benne, hogy néhány háromdiplomás, parázsló szemű vallási fanatikus mit kotyvaszt nekünk egy bejrúti pincében."
Szereted ezt a kifejezest. Erdekes kombinacio a 3 diploma es a parazslo szem! Huh.
Ehez keppes az hogy csupan felmelegszik a fold es sok embernek nem lesz hol elni es mit enni az hihetetlennek hangzik....

3. solide
2013. 08. 23. 18:35

Emlékeim szerint ott volt a megoldás is a filmben - sok erős szeszet kell inni. Abban meg mi nagyok vagyunk! :)

4. pietnik
2013. 08. 23. 19:04

Little!
Egyik sem hihetetlen!Azt hiszem,hogy mindkettő véres valóság-fikció,csak nehogy konkrétan valósággá váljon!
Szerintem a H1N1 vírussal bemutatkozott az Androméda -tözs magyar változata,vagy pedig valóban egy világra szóló pandémia-fenyegetés főpróbája!!
Ay Androméda-törzs c regény (bocs,ha a címben tévedek,nem keresem elő a polcról a könyvet4) arról szól,hogy egy tudós csoport,óriási haszon reményében ,bevonva a Pentagon,a CIA,és sok más prominens személyiséget,egy fertőző 1íí%-ig halálos vírust fejleszt ki,amelynek fejlesztésével párhuzamosan az ellenszérumot is kifejleszztik.A pandémia beindításával,annak kiteljesedése után,sokmilliós halálos áldozat után jeelentkezik a csapat,hogy elő tudta állítani a szérumot,és óriási pénzek árán igyekszik az általa előállított vírus megfékezésére!!Sikerül megfékezni,de sok az áldozat,és a "hivatalos bünszevetkezetet felszámolják!
A H1N1 esetében (mi a franc,akkor vettem meg,és olvastam a regényt!!!) szinte egy ilyen főpróbájának láttam az egészet,mert ugye ,azon vacilált a világ,hogy a madárinfluenza vírusa átugrik-e az emberre,és ,hál istennek a sok bíytatásra át is igrott!!És lőn pár halálos áldozat,és egy magyar csoport büszkén előállt azzal,hogy birtokában van az ellenszérum,mert egy korábbi influenza vírus oltóanyaga mintha némi módosítással alkalmas lenne a H1N1 ellen!!És pár nap mulva "heuréka,itt a béka " felkiáltással oltottak boldog-boldogtalant(még titokban Orbánt is,aki tagadta ezt a tény,mert közben azt hőbörögte,hogy a Gyurcsány kormány kamuzik a veszélyt illetően!!
És ami a vicc,hogy aztán azóta nem hallottunk se H1N1 vírusról,se kergemarha kórról(miután kevágatták Mo.összes tehenét_Nem barmát,mert azok ma is itt grasszálnak) se sertés influenzáról!!
Lehet,hogy valóban egy sötét odúban,vagy ami még valószínűbb,hogy egy csilivili ,korszerű laboratóriumban vár bevetésre az emberiség túlnépesedésének, gátat vető ebola-program,amely ideig-óráig megoldalá a z árnyékhatalom problémáját,ti. azt,hogy a gazdagságát megteremtő embermilliárdokra már nincs szüksége!
Csak megjegyzem,hogy a gazdagok csoportjának megmaradása újabb gazdagokra,és szegényekre való osztódást jelentené,és kisebb arányokban egy ugyanolyan túlnépesedési problémával állnának szemben,mint ma,egészen az emberiség nullára redukálásáig!!

5. ZorróAszter
2013. 08. 23. 19:30

Kedves Gordon!

Azt hiszem, valami olyasmi, hogy Az átprogramozott ember. Azon kívül még egyre emlékszem, a Kongóra, de az eléggé gagyi volt főleg az Androméda törzshöz képest.

Oroszországra nem is gondoltam, de jogos. És Pakisztánra sem.

6. ZorróAszter
2013. 08. 23. 19:36

Kedves Little!

Igen. Ez a kép azt hiszem, az Ön egyik cikke kapcsán ugrott be először, Önnél írtam le először és nagyon megtetszett.

De láttam, hogy Önnek is tetszik :o)

7. ZorróAszter
2013. 08. 23. 19:40

Kedves Solide!

Igen így igaz. No meg a sírás.

És mi magyarok abban is jeleskedünk, nemcsak az ivásban.

:o)

(Emlékszik: a másik túlélő a sírós kisbaba volt)

8. solide
2013. 08. 23. 19:51

7. ZorróAszter

Emlékszem! Sőt, éppen múltkor jutott eszembe a film egy másik jelenete, amikor felmerült a lehetősége annak, hogy az Őrs vezér terén balesetet okozó vezető epilepsziás. Akkor írtam, hogy az epilepsziás rohamot a fény és árnyék ritmikus változása is okozhatja, például, ha napsütésben egyenletes tempóban elhajt valaki egy fasor mellett. De, a villódzás okozta roham benne van ebben a filmben is, ezért kerüli el elsőre a kutatók figyelmét a megoldás.

Megjegyzem, a hollywoodi forgatókönyvírók sokszor nagyon korán ráéreznek fontos témákra. Ilyen volt a klónozás kapcsán A brazíliai fiúk is.

9. little
2013. 08. 23. 19:58

re 4. pietnik
2013. 08. 23. 19:04
Na mindegy. En sem hiszek abban hogy orokke fogunk ezen a bolygon elni.

10. ZorróAszter
2013. 08. 23. 20:07

8. solide 2013. 08. 23. 19:51

Igen. Az Androméda törzset azt hiszem, az inspirálta, hogy a holdkőzeteket egy különleges laborban tartották karanténban az űrhajósokkal együtt. A legenda szerint ez a BSL4-nél is szigorúbb volt, ami azt jelenti, hogy a dolgozók teljesen el vannak szeparálva a vörös területtől, és még X napos karantén után hagyhatják el a labort. És mivel nemcsak szénalapú vírusokra, organizmusokra készültek, ezért állítólag volt vagy van is atombomba is.

De ez vagy nem igaz, vagy a mai napig szigorúan titkos.

----------------------------------------------------------------------

Pár éve hallottam egy megdöbbentő kutatást az un. mikroalvásokról. Vasutasokat vizsgáltak, és kiderült, hogy teljesen kipihent vasutasoknál is 1-1,5 óránként van pár másodperces un. mikroalvás, amikor nyitott a szemük, de valójában nem reagálnak az eseményekre.

És ez minden emberrel így van, nem csak a vonatvezetőkkel a több órás utakon.

Ha jól tudom, ez indokolta, hogy akkor az epilepsziások miért ne kaphatnának jogosítványt.

11. 4elefánt
2013. 08. 23. 20:44

Bocsi én úgy vettem észre itt a főszerepló az altatógáz vagy mi:
www.google.hu/imgres
:-)))
Egyébként a föld túlnépesedésének az egyetlen ellenszere a hasonló akció!

12. 4elefánt
2013. 08. 23. 21:04

10-re ZorróAszter, az a "hermetikus" labor, engem a laborokban lévő elszívó berendezéssel ellátott fülkékre emlékeztet, amikből a szag mindig kijött, vagy a füst kísérletekre, amivel a helységek hermetikus elzártságát próbálták igazolni. Csak nyerítettünk, amikor mindig megjelent a füst ott ahol nem elvileg nem lett volna szabad! Ez az a bizonyos 100%-s védelem...
Amúgy meglepődtem azon a Mars utazási javaslaton amelyikre a tervezők nem adnak retúrjegyet.
Két ok miatt érdekes a dolog: egyrészt jó védelem az emberiségnek az effajta 100%-s halálozási ráta ellen, másrészt az így útra kelőknek a hon már a Marsot jelenti, ahol élni halni kell.
Azért van egy harmadik megmenekülési lehetőség a civilizációs ártalom teljes kizárása.
Persze nem úgy ahogyan az Brazíliában történt, amikor a dzsungelből kijött egy vad törzs, ruhát, és egyebeket követelve a meglepett telepesektől.

13. 4elefánt
2013. 08. 23. 21:14

Az egyik kollégámnak is volt története a mikroalvásról: Amikor hazafelé ment éjszakás műszakból állítólag mindig egyet pislantott, közben az autóbusz amivel utazott megtette a félórás utat.
Majd azt bizonygatta, hogy az ilyen "pislantás" miatt nem mer vezetni éjszakás műszak után.:-))

14. ZorróAszter
2013. 08. 23. 23:10

Kedves 4elefánt!

Igen, a teljesen hermetikus atombunkerek némelyike például alkalmas arra állítólag, hogy az emberiség túlélje, de elég hosszú lappangási idő alatt mindenki fertőződhet, akiknek ilyet építettek.

A mikroalvás nem valós alvás, mint amit a kollégája kapcsán írt. A mikroalvásnál az arcon nem látszik semmi, nincs pislogás sem, csak éppen az ember tudatáig nem jut el, hogy tilosat mutat a szemafor. Szóval ijesztőbb a dolog, mint gondolnánk.

Szerintem nagyon sok balesetet okozhat ilyesmi, csak a vétkes nem vallja be, hogy fogalma sincs, mi történt, hanem meggyőzi magát, vagy őt az ügyvédje, hogy mondjon valami mást.

15. solide
2013. 08. 24. 5:47

1. Gordon 5. ZorróAszter

Több könyve is megjelent magyarul, az említetteken kívül még az Őslénypark is például.

16. ZorróAszter
2013. 08. 24. 7:34

Kedves Solide!

Nem, nem tudtam. Meglepett, hogy a Jurassic Park című filmhez egyáltalán volt köze, mert azt teljesen Spielbergnek képzeltem.

De most, hogy utána néztem, meglepődtem, hogy pl. a Gömb című sci-fi sztoriját is ő irta. Mondjuk az még meglepőbb, hogy a Zaklatásét is.

Viszont személyesen még az, hogy annak a filmnek is, amit 1000 éve meg szeretnék nézni, és eddig csak fotókból ismerek, a Feltámad a vadnyugatot is.

17. solide
2013. 08. 24. 8:05

Szigorúan személyes vélemény - a Feltámad a vadnyugat inkább a Kongó szintje.

18. ZorróAszter
2013. 08. 24. 8:33

Azt mondja, jól jártam vele, hogy nem láttam?

Jó-jó! De nekem még a Barbarella is tetszett.

Sőt még az Alphaville is.

:o)

19. ZorróAszter
2013. 08. 24. 8:35

Most tudom, hogy nagyot nézett :o)

20. solide
2013. 08. 24. 9:02

Nem, nem néztem nagyot - ugyanis említett filmeket nem ismerem. Tudom, hogy miről van szó, de nem láttam őket. Igen széles kiterjedésű érdeklődésem rostáján valahogy a sci-fi kihullott, bár Tarkovszkij filmeket persze láttam. De gyerekkoromban például Vernétől is talán ha három könyvet olvastam. Nem szép dolog, elismerem, de még a Galaxis útikalauz stopposoknak is kimaradt az életemből.

21. ZorróAszter
2013. 08. 24. 9:42

Tarkovszkijt én is szeretem. Főleg a Solarist és a Sztalkert, de a többit is. Talán csak az Iván gyermekkorát nem.

22. Marijja
2013. 08. 24. 17:24

Szégyen, de nem vagyok a sci-fi müfaj híve. Hajdanán, különélésünk idején vittem minden
látogatásom alkalmával páromnak Galaktikát, és a legújabb könyveket. Ezeket otthon el is
olvastam. Ennyi.
A tudomány fejlödését sem én tartom számon, elég nekem a háztartás is.
Egyébként a postodra: +++++!

23. ZorróAszter
2013. 08. 24. 22:27

Kedves Marijja!

Igen, én is megfigyeltem, hogy a hölgyek általában nem rajonganak a sci-fiért. Talán mert általában több realitásérzékük van a férfiakénál.

De kedves férje biztosan örült a Galaktikának. A legnevesebb írók novelláit adták ki benne.
Amit Solide olvtársnak meséltem, hogy a Feltámad a vadnyugat című filmből csak fotókat láttam, azokat éppen a Galaktikában láttam.

"Egyébként a postodra: +++++!"
Köszönöm :o)

24. ZorróAszter
2013. 08. 24. 23:54

11. 4elefánt
2013. 08. 23. 20:44

Kedves 4elefánt!

Elnézést, de ez a kommentje valamiért a moderálandó állapotba került.

Eégebben ilyen csak akkor volt, amikor két vagy több link volt benne.

Még szerencse, hogy észrevettem.

25. Öreg nyugger
2013. 10. 26. 17:20

van egy halálos vírus,amelynek a lappangási ideje borzaszóan hosszú, biztosan meghalnak miatta, mondjuk a Candida nemzetség (élesztő gomba ) szájüregben tenyésző fajainak egyikétől, Mekkora az igazi agresszivitása? azt nem tudom, de olyan módon terjed, hogy nyugisan 100%-os eredményt képes produkáni. Szinte lykat éget az emberiségben, de nem úgy ám , mint az égve zsebre dugott pipa, hanem úgy, mint az akkumulátorsav, szép lassan. Genomja RNS, de ez tartalmazza egy s peciális enzimnek, a reverz transzkriptáznak a kódját .ez expresszálüdik korán-amely átírja az egész kódot RNS-ből DNS.sé. Az így képződőtt DNS aztán beleépül az emberi genomba, annak részévé válik, a megtámadott sejtekben, és adieu. Arika egyes országaiban a HIV fertőzöttség a lakosság 50 %-át érinti WHO becslések szerint. Az okozott kór:AIDS. Azért írtam le ezt, mert legalább olyan fontosnak tartom a terjedés módját egy biológiai fegyvernélmint a fertőzőképességet.

26. Öreg nyugger
2013. 10. 27. 13:32

A katonák arra jutottak, hogy a biológiai fegyverek taktikai alkalmazása lehetséges csak, a többi igen kétélú(ellenség állatállománya támadása, mezőgazdasági területek fertőzése) Ezt a normálisabb terroristák is felmérik. Ha teljesen elhatalmasodik rajtuk a genocídium vágya, akkor egy olyan kórokozót keresnek, ami úgy terjed, hogy a terjedése csak az adott országban elképzelhető, másutt nem.Keresni, vagy csinálni kell egy kórokozót például, amelynek köztesgazdája csak az adott országban él, és sehol másutt. (Reszkess Galapagos szigetek), vagy keresni egy olyan népszokást, élelmet, amely csak annak az országnak a sajátja, és a kórokozó terjedését erre kell bízni. Sajnos ehhez bármely kórokozó a célravezető, egyik sem lesz 100%. Megint génmanipulációk százai, és dollárok milliárdjai válnak szükségessé

27. ZorróAszter
2013. 10. 27. 21:59

Igen, csakhogy mint említettem, mára megjelent a terrorizmusnak egy olyan végletesen pusztító formája, ami szemlátomást és meghirdetetten azzal sem törődik, ha az egész emberiséget sírba rántja magával.

Ezeket nem érdekli, hogyha hithű muzulmánok is áldozatul esnek mind egy szálig, mert felfogásuk szerint a paradicsomba jutnak velük együtt, mindenki más meg pokolra.

De leginkább azt kérdezném meg, jól éreztem-e, hogy ez az eljárás áttörés egy ilyen "Fekete Grál" felé?

Vagyis hogy szinte mérnöki módon tervezzenek meg egy ilyen vírust?

És lehetséges a vírust olyan módon elrejteni, hogy a fehérjekapszulát emberi fehérjéből tervezi a bioterrorista biomérnök, vagy attól az immunrendszer még felismeri?

Írja meg véleményét, kérdéseit!

Ez egy mentés. A cikk jelenleg ITT kommenthető »»»»

(A kommentek ide némi késéssel kerülnek át onnan)

Címkefelhő

@hm belfold @hm kulfold @hm kult @hm tech 1919 1956 20111023 2012 12 21 24 óra 56 A hetedik pecsét A természetfilozófia matematikai alapjai Ádám és Éva Adolf Hitler Albert Einstein Aljanépek Alkotmány állatok Alma Álmos álom általános alvási bénultság alvási paralízis Amerikai Népszava Anders Anton Pavlovics Csehov apokríf árják Árpád Atlanti charta ÁVH ÁVÓ Az Élet Értelme Az ember aki túl keveset tudott Bacsó Péter baloldal baromarcú Bary József Bástya elvtárs Bástya elvtárs lánya Bayer Zsolt Bayer Zsolt Orgovány Biblia Bibó Bizánc Bornyi Sándor brainstorming Bristol buddhizmus büntetőeljárási törvény Casablanca cenzor cenzúra Chai Christine Lagarde Churchill Clark Ádám tér Clifton híd Csatáry László Csehov Csillag csuklyás hacker Csurka István De Sade Demokratikus Koalició díj DK Dörner György Durrington Elbert János elhárítás ellenforradalom elővigyázatossági megállapodás előzetes mentesség Eötvös Kollégium Etűdök gépzongorára evangélium évszakok fajelmélet Farkas Mihály Farkas Vladimír fasiszta fekete mise feuillant FIDESZ filozófia fizika Fodor András forradalom földönkívüli filozófusok Galambos Lajos Galaxis útikalauz stopposoknak Galileo Galilei Generalplan Ost genetikailag Gironde globalizáció Gólem Google Google Street View Gömbös Gyula gravitáció gumiló György Gyurcsány Ferenc Hádész Hádész háza hamis vád Hankiss Elemér Harunalrasid a NOLBLOG ESZE Határon túli magyarság Hazug cenzorok HCJD hitel Hmmmm Homérosz hónapok Horthy Miklós Hubble huszárvágás hülyék logikája Hűség színHáza idő IMF Ingmar Bergman irodalomtörténész Isaac Newton Isambard Kingdom Brunel István jakobinusok James Nasmyth Jane Birkin Jézus JOBBIK József Attila Kádár Káin és Ábel Káin gyermekei Kalászos Karancskeszi Katyn Kazár Birodalom Kazária kémbotrány kémkedés kémügy Képíró Sándor KériSzépen Kertész Ákos Kertész Mihály készenléti hitel kettős állampolgárság Kettős mérce KGB Koan kollégium kommunista kontraszelekció Kopácsi Sándor kormány Kövér László köztársasági elnök közgazdasági Köztársaság tér Kubatov Gábor Kun Béla Laborc Sándor Lator László Lázár János liberális liberálisok liberalizmus lincstörvény Ling doktor lipótmezei megnyitás lobogó lobogója logika Löw rabbi Lubjanka Lukács György Lukácsy Sándor Magyar magyar kártya Magyar Köztáraság zászlaja Magyar Köztársaság Magyar Nemzeti Szocialista Párt magyar zászló Magyarország magyarság Maja naptár Manci néni márki Matolcsi Matyica mazochizmus médiatörvény Mein Kampf Michael Curtiz Michelangelo Antonioni MIÉP Miniszterelnök mise MOSZAD mozi Mumus Munka Törvénykönyv Munka Törvénykönyve műfelháborodás műmagyar náci fajelmélet Nagy Imre Nagyítás Nagymama nagypolgárság Nauszikaa Negyedik Köztáraság Nemzeti Felszabadítási Front Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság Nemzeti Valutaalap nemzetközi nagytőke Nemzetközi Valutaalap népbiztosok Newton niceai hitvallás niceai zsinat NKVD Nobel nyelvújítás nyelvújító Nyikita Mihalkov nyilas nyilasok Nyírő József nyugger Odüsszeia Odüsszeusz Orbán Orbán Viktor orvos orvos elvándorlás Pál apostol Palócföld Palócország Pap Ignác Parlament patkó Perry Mason Persona perspektíva Pesti srácok Péter Gábor Philosophiae Naturalis Principia Mathema Pi Pieter Bruegel Piros László plágium Platonov Quodlibet Rácz Kálmán Rákosi Rákosi Mátyás Raoul Wallenberg REM rémhír Rendőrség Roosevelt Schmitt Pál sci fi horror Semmelweis Egyetem Sibrik Miklós felüljáró Sigmund Freud Sikorski Soho Solymosi Eszter SS SS Great Britain Stonehenge Szabó Dezső szadizmus szakdolgozat Szálasi Ferenc Szamuely Tibor Szent Korona Szent Korona tan Szent Péter esernyője szeretet Szilvásy György Színről színre Szovjetunió Sztálin T4 program Tanácskormány Tanácsköztársaság Tanú tárgyalás Tarlós Tarlós István Tarski TASZ tél tengeri népek Tiszaeszlár tömegvonzás Trafó transzcendens Turán Turáni Átok Tükör által homályosan Új Munka Törvénykönyv Új Munka Törvénykönyve Új Színház unortodox untermensch übermensch ügyvéd űrtávcső vadászok a hóban Vátra védőügyvéd vérvád vérvád tagadók Veszprém Victor Laszlo Vietkong Vietnami Néphadsereg Viktor Viktor László vlágvége Vo Nguyen Giap Wass Albert Wenceslaus Hollar woodhenge Yankari zászló Zen Zentai Károly zéta Reticuli zuhanás zsidó népbiztosok