ZorróAszter
Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

Nolblog Saját blogom Segítség

Feltöltök

blogolok videót képet hangot

Jó sok évvel ezelőtt olvastam Szálasi naplóját. Kicsit megzavart a Nemzetveszejtő Testvér kitérője azzal kapcsolatban, hogy milyen kiválóak a turáni-örmény keverék vérű emberek. Aztán szegény Lutz Gizi kapcsán meg hogy ezzel szemben a turáni-árja vér már nem annyira kiváló. A váltás kicsit meglepett, de aztán szinte azonnal visszatér eredeti elmefuttatásához. Időnk sincs vigiggondolni a miérteket.

Még akkor sem esett le a tantusz, mikor Hitler jegyzőkönyvezett elmefuttatását olvastam a Horthyval folytatott egyik klessheim-i tárgyaláson. Eszerint a zsidók minden árja népet megrontottak, tönkretettek: ott vannak például a szegény perzsák, akik ma már mint örmények tengetik nyomorúságos életüket.

Csak később értettem meg, mikor megtudtam, hogy Szálasi örmény származású volt, mit akart mondani Hitler Horthynak ezzel az eszement ökörséggel:

Hát hogy ne aggódjon: amíg úgy táncol, ahogy ő fütyül, addig nem kell tartania attól, hogy Szálasit támogatja vele szemben.

Úgyhogy cseppet se lepett meg a JOBBIKon belül megindult pedigré-csinosítgatási düh.

JOBBIK

Emlékeztem, hogyan igyekeztek elsősorban szélsőjobbos riválisai bizonyítani Hitler zsidó származását, vagy akár a mi Imrédy Bélánk sorsának alakulására.

És annyi élettapasztalatom is van, hogy az ilyen melldöngető magyarkodásnak és családfa nyálazó kutakodásnak általában az az oka, hogy ezzel szépségfalastromozzák azokat a bizonyos kis bibiket a származáson. Merthát aki ilyen inkvizítori dühvel szőrözi mások családfáját (szeret-nem szeret), annak nyilván rendben a szénája ugye.

Furcsamód sosem tapasztaltam ilyesfajta magyarkodást olyan környezetben, ahol ameddig az anyakönyvvezető csak ellát, csupa magyar nevű és római katolikus ősőket lát. Ott a magyarság olyan természetes, minthogy ma reggel is felkelt a nap, vagy hogy idén télen is lesz hideg.

Sejtem, hogy a magyarságnak ez a legritkábban kimondott, magától értetődő formája olyan gránitkemény, hogy az itt élő nép még mindig magyarul beszél és magyarnak vallja magát ezer évnyi erőltetés után is.

És nem a sovén, irredenta, melldöngető, árpádsávos zászlót lengető és a kocsmában részegen a Székely Himnuszt elordító neonáci futballhuligánok miatt.

A Führerre visszatérve más rosszindulatú bajkeverők szerint ő a magyarságot elcigányosodott zsidó-török népnek tartotta, akiket vissza kell telepíteni oda, ahonnan jöttek, az Uralon túlra.

Horthy is, Szálasi is eredetiben olvasta a Mein Kampfot.

Hogyhogy ilyen emberhez, ilyen ideológiai-politikai rendszerhez merészelték kötni akár egy pillanatra is a hazánk sorsát?

Például ezekkel is foglalkozhatna Romsits Ignác professzor úr, akadémikusunk amellett, hogy a Tanácsköztársaság népbiztosainak csoportképén strigulázza a fitymákat a noteszébe.

De persze az is szép, nemes történészi feladat.



2012. 08. 06.


További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

1
2 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 43 komment érkezett

1. lehar
2012. 08. 06. 10:33

Gratulálok, tetszik a csattanó!:)))

2. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 10:57

Köszönöm. A professzor úr nevében is.

3. Osszián
2012. 08. 06. 10:59

Zorro, pax2012 nevű bloggerünk egyik postjához írt kommentemet idézném:

"Miért nem lehet egyszerűn úgy tekinteni, hogy valamennyien magyarok vagyunk, Magyarországon élő magyar emberek, magyar állampolgárok, többi meg mindenkinek a magánügye?"

A rasszizmus, a xenofóbia, az antiszemitizmus akkor erősödik fel, ha bajban van egy társadalom: elsősorban morális, másodszorra gazdasági bajban.

Az emberek egy része nem találja a helyét, rosszul érzi magát, és okot keres. Többnyire bűnbakot is, és erre mindig jók az idegenek, a cigányok, vagy a zsidók.
A bizonytalanság érzését, a rejtett, tudatalatti önutálatát vetíti ki ilyenkor.

Saját magával van baja, de ezt nem vallja be, talán nem is tud róla.

Most biztos táptalaja van ezeknek a torzulásoknak: a gazdasági helyzet katasztrofális, az emberek helyzete bizonytalan, szélsőséges pártok szítják az ordas indulatokat, maga a kormány nem fékezi, inkább erősíti ezeket, pártpolitikai haszonért. L. antiszemita írók, papok, politikusok piedesztálra emelése, ugyanakkor Kertész Ákos elüldözése, és a hallgatólagos sunyítás a jobbik propagandáját illetően.
Maga a kormányfő hozzáállása pl. a cigánykérdéshez.

4. Osszián
2012. 08. 06. 11:01

"Saját magával van baja, de ezt nem vallja be, talán nem is tud róla."

És akkor milyen zavarodottságot érez, ha a sors iróniájaként (mert valóban van a sorsnak iróniája), rájön, hogy saját magát szidta, átkozta, okolta.

Így üt vissza az aljas indulat, a gyűlölet, a nemtelen szándék.

5. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 11:04

Kedves Osszián!

Nehéz valakit meggyőzni erről, aki mondjuk elmúlt negyven, és egész eddigi életében egy dolgot tud felmutatni, hogy árjának született (szerinte).

Ők mindig pontenciális partnerei és biztos szavazói lesznek a JOBBIKnak.

6. Osszián
2012. 08. 06. 11:21

5,

Igazad lehet, de én nagyon reménykedem, hogy ezek nincsenek sokan. ennyivel nem lehet még bekerülni se. Azok, akik a cigányellenesség miatt szavaztak vagy szimpatizálnak a jobbikkal, a falun élő, elesett réteg, ők vannak többen.
Nem véletlen, hogy a jobbik most nagy hirtelen megint felvonult Devecserben a "cigánybűnözés" ellen.
Keresik a veszett fejsze nyelét.

Egyébként a fidesz sok mindenben pótolja (ez is a cél) a jobbikot, árjaság ügyben. Erre valók a Nyírő, Wass, Prohászka ügyek (Prohászka tősgyökeres morva volt egyébként), Károlyi eltakarítása (holott az meg magyar arisztokrata volt), és a többi idiótaság.

7. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 11:30

Attól tartok, hogyha a nyugatnak valóban nincs ínyére az, amit a Fidesz csinál, és nem akarja mondjuk követni a technikáját, akkor egy megoldás van a számukra: a 2014-es válaszások előtt bedönteni az országot.

Az viszont olyan káoszt, és a nyomában olyan nyomort hozna, ami tényleg az egekbe repítheti a nyilasokat mint 44-ben.

Persze kb. ugyanennyi időre.

8. Lancelot
2012. 08. 06. 11:41

Rendszerváltás táján a nagy eufóriában mondtam, hogy lesznek vesztesek is, senki nem hitt nekem, mindenki tehetséges volt, csak eddig elnyomták őket. 22 év tel el, kiderült nem csak a rendszerrel volt a baj, most nagyrészük a jobbikot élteti, nekik mindig lesz valami bajuk, őket mindig valamilyen sérelem fogja érni, de hibásak esetleg tehetségtelenek ők nem lehetnek, hiszen „MAGYAROK”.

9. Shakespeare
2012. 08. 06. 11:56

Az említett könyvet most vettem meg antikvár. Beleolvastam. Olyan nehéz szöveg, mint annak idején az elmegyógyászat volt. Mivel történelmi szöveg, itt-ott beleharapok. Olyan szar íze van, nem gondoljátok?
A szálasi per érdekesebb. Az meg majdnem hihetetlen.

10. Osszián
2012. 08. 06. 12:24

8.

Lancelot, épp azon töprengtem, hogy felteszek egy rövid postot (de meg várom, amíg nem 40 fok lesz, hanem lemegy legalább 39-re), azzal a kérdéssel, hogy vajon, ha valami időutazás, vagy dimenzióugrás, vagy a fene tudja milyen részecske-csoda visszahuppantana bennünket 1989-be, a nagy rendszerváltós kedvbe, a Német kormány idejére, de ezzel a 23 éves tapasztalattal, vajon ki hogy döntene?
Legyen váltás, vagy ne legyen?
Jó-e, hogy lett demokráciánk, 18 évre, de nem maradt mezőgazdaságunk?
Jó-e, hogy vannak dollármilliárdosaink, de 1 millió embernek nincs munkája?
Jó-e, hogy J.A. takarodjon, Nyírő, Wass meg szobrot kapjon? Hogy náci párt grasszáljon, most épp Devecserben?

És így tovább.

Na, de ki kívánná vissza a III/ akárhányat? A párt KB-ket, a Hazafias népfrontot, a kapun belüli munkanélküliséget, a diktatúrát (puhán se jó), és a többit?

Ki mit válaszolna?

11. Osszián
2012. 08. 06. 12:25

Németh. Németh Miklós.

12. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 12:27

8. Lancelot 2012. 08. 06. 11:41

Pedig minden rendszerváltás ilyen volt:

- Drága Rákosi elvtárs. Engem az átkosban elnyomtak a baloldali nézeteim miatt. Ezért nem írhattam egy cikket sem, csak kávéért meg kifliért szalajtottak az újságíró urak.

- Nem baj, édes fijjam. - mondá Igazságtalan Mátyásunk - a szociÁlizmusban másként van. Mától te vagy a Szabad Nép főszerkesztője.

Aztán
- Drága Kádár elvtárs. Engem leninista nézeteim miatt elnyomtak a sztálinisták, Rákosisták.
:
:
:
- Drága Józsi bácsi. Engem elnyomtak ezek a peszkos komenisták, mert ....

13. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 12:43

9. Shakespeare 2012. 08. 06. 11:56

Néha nehéz kivenni, ki kicsoda?

Például írja, hogy "Szegény Főtanácsos úr nagyon meg van hülve. Végigtrombitálta az egész kihallgatást ."

Ő példul őméltosága Péter Gábor rendőrfőtanácsos úr.

De a kihallgatásokat főleg Pál Ákos tartotta.

Vagy hogy mindenki el akarta kérni a zöld ingeit, amiről az a korabeli vicc jut eszembe, hogy

Sorbanállás a zaciban:
- Tessék mondani, mennyit adnak ezért az ingért?
- Milyen színű?
- Zöld.
- Azért tíz évet.

14. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 12:48

9. Shakespeare 2012. 08. 06. 11:56

Ja és még a per.

Igen. Azt hiszem Major Ákos kérdezi Szálasit a foglalkozásáról. Erre Szálasi:
- Magyarország Nemzetvezetője.
Erre Major Ákos:
- Magának ez a mániája még mindig tart?

Erre estére berendelték a SZEBre, és főleg az angolok meg az amerikaiak nekiestek hogy hogy beszélhet így a vádlottal?

15. KériSzépen
2012. 08. 06. 13:03

14. ZorroAszter,
ha perről van szó, akkor nem is beszélünk így a vádlottal. Igaza volt az amcsiknak, meg az angoloknak. Ha politikai vitanapról, akkor lehet.

16. Nyírfa
2012. 08. 06. 13:37

Tetszésem jeléül, ZorróAszter: +++

17. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 13:52

Kedves Nyírfa!

Köszi szépen :o)

18. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 13:53

15. KériSzépen 2012. 08. 06. 13:03

Kedves KériSzépen!

Igen. És nem is írtam, hogy rosszul tették :o)

19. Nyírfa
2012. 08. 06. 14:49

Nagyon néztem, de nem látom a cikket a Frissülőben. Még nem futhatott ki.

20. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 14:55

Kedves Nyírfa!

Nem tudom, nem a végleges kitiltás előtti utolsó figyelmeztetésnek szánják-e ezt, de már legutóbb is előfordult.

Funyi olvtárs tudná megmondani, mi itten a szokás?

De akkor én is lemondom minden hirdetésemet, és én se mondom meg, miért.

:o)

Ja és a Népszabi előfizetésemet is.

21. Osszián
2012. 08. 06. 15:10

Zorro, tedd ki újra. Technikai gubanc lehet ugyanis. Az eredeti dátumot kitörlöd, beírod, hogy "most" - és pár perc múlva újra kint lesz.

22. Nyírfa
2012. 08. 06. 15:47

Egy kísérletet - újból elindítani - mindenképpen megér. Túl jó ahhoz, hogy ilyen rövid pályát fusson be.

Szeretném hinni, hogy nem szerkesztői önkényeskedésről, netán arculatváltásról van szó.

23. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 15:48

Nem hiszem, de próba-szerencse :o)

24. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 15:49

Ja és aki nyer az mer.

Több jó közmondás most nem jut eszembe.

25. Osszián
2012. 08. 06. 16:20

Helyes a bőgés.

26. Nyírfa
2012. 08. 06. 16:24

Majd jön a dakotafőnök, és segít. :-))

27. Shakespeare
2012. 08. 06. 16:37

Major Ákos? Valahol, valamikor olvastam, hogyan került a Köztársaság téren testvér M Tamás szárnyai alatt a "mozgalomba", mint előzőleg katonai ügyész. Az újpesti vaskereskedő fia érdekes pályát futott be. Az anyja nevére már nem emlékszem,szegény öregasszony nehéz sorsú volt.
Talán ő ihlette a fiát, mikor a színművészetin a kései siratót mondó jelölttől kérdezte: Magának él az édesanyja? Szerette az öregasszonyt. Tamás furcsa ember volt. Karakterisztikus hangját szerettem.
Ákos, hogy beszélt Szálasival? Volt önuralma, hogy a k**** anyját a SZEB-nek.

28. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 16:42

25. Osszián
2012. 08. 06. 16:20

"Helyes a bőgés."

Kiegészítés: oroszlán!

29. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 16:48

27. Shakespeare 2012. 08. 06. 16:37

Major Ákos hadbíró volt Horthy alatt. Például ő vezette a vizsgálatot Horthy István halála ügyében.

45 után a Népbíróságokba koalíciós alapon delegáltak bírókat, ügyészeket. Őt a népbírói karba az MKP delegálta. Nyilván volt köze ehhez Major Tamásnak is.

Ő volt a bíró több ismert népbírósági perben. Példáu Bárdossy perében is.

Valamikor az 50-es évektől viszont visszavonult, és ügyvédként dolgozott.

Ő védte például Farkas Mihályt és Farkas Vladimirt is.

30. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 16:52

26. Nyírfa
2012. 08. 06. 16:24

"Majd jön a dakotafőnök, és segít. :-))"

Uff ! ! !

31. Shakespeare
2012. 08. 06. 16:55

29-re.
Köszönöm a pontosítást.

32. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 17:26

Szivesen.

Még az jutott eszembe, hogy mindenki szídta szegényt mint a bokrot bíróként, ügyvédként egyaránt.

Pl. 56-osokat is védett. Azok is szídták.

33. gádzsó (látogató)
2012. 08. 06. 19:33

Vacsora ballibsiknek ma estére :Horthy szelet ,barna szívecskékkel!
kettenakonyhaban.blogspot.hu/2010/04/hatlapos.sutemeny-amit-mama-horthy.html

34. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 06. 19:38

35. lujza
2012. 08. 07. 5:14

Pávatoll helyett!:))
Ez azért van, mert ezek a mai kijáratok még jók, de a bejáratokkal valami gond van.

36. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 07. 7:48

Kedves Lujza!

Ön mindig ilyen rejtélyes dolgokat kommentol.

37. Osszián
2012. 08. 07. 11:12

Én olvastam a Szálasi pert. kevés dologra emlékszem belőle, de arra igen, hogy nagyon megalázóan beszéltek vele a tárgyaláson. a bíró is, az ügyész is. Az tény, hogy mániákus volt, rengeteg ember vére tapadt a kezéhez, arra is emlékszem, hogy a kérdésre, hogy mi a foglalkozása, azt válaszolta: Magyarország nemzetvezetője.
A bíró valóban mániákusnak nevezte.
De az biztos, hogy végig hihetetlenül gorombák voltak vele: letorkolták, kérdeztek tőle, és amikor el kezdett válaszolni, rárivalltak, hogy hallgasson, ilyenek.
Na gondoltam, amikor olvastam: rossz taktika, a viselkedésükben benne van az ítélet, kár az időért, az akasztófa már amúgy is kész volt.

38. Osszián
2012. 08. 07. 11:17

Adalék:

Elnök: Nem volt lényeges, hogy mit csinálnak a rendőrséggel, csendőrséggel, katonasággal?

Szálasi: Ez mind benne volt a tervben.

Elnök: Azt mondja el, mit tartalmazott ez a terv?

Szálasi: Erre nézve Kovarcz tud felvilágosítást adni.

Elnök: Ön ezt nem is tudta?

Szálasi: Én csak az irányelveket adtam. Megmondottam, hogy a puccsal kapcsolatban az egész pártot és a nemzetet megfelelő­képpen be kell állítani.

Elnök: Általános halandzsa. (Derültség a hallgatóság sorai­ban.) Csend legyen!

Szálasi: Bocsánatot kérek...

Elnök: (közbevág): Ne kérjen bocsánatot!

Szálasi: Én nem mondhatok mást, mint amit tényleg mondottam. ..."

"...Szálasi: Nekem más volt a felfogásom.

Elnök: Önnek a felfogása az volt, hogy pusztuljon akár egymil­lió ember, csak Szálasi Ferenc és zagyva hungarizmusa uralomra kerüljön. (Nagy taps.)

Szálasi: Ez ellen élesen tiltakozom, Tanácselnök Úr. (Derültség a hallgatóság soraiban.) Az volt az én felfogásom a dolgokról...

Elnök: Figyelmeztetem, nincs tisztában azzal, hogy erkölcsileg mihez van joga és mihez nincs. Csak ennek köszönheti, hogy ezért a kijelentéséért nem kapott újra háromnapi sötétzárkát. Figyelmeztetem, ilyen kijelentéseket nincs joga tenni. Tartóz­kodjék tőle, mert további fegyelmi büntetésekkel fogok élni. "

Hát így. Jószerével nem is hagyták szóhoz jutni.

39. Lemur
2012. 08. 07. 11:39

Szerintem veletek az a probléma balliberálisokkal, hogy most bajban vagytok. Magyarázni kell a bizonyítványt, hogy az általatok erőltetett és izzadságszagú nézet, hogy a Jobbik mint párt antiszemita megdőlt. Most gyorsan könyveket kerestek elő és neten kutattok valami nevetséges és lakonikus "bizonyítékért", hogy ne szakadjon meg ez a feszültséglevezetési szórakozási fajtátok, vagyis ne dőljön meg a politikai identitás-meghatározó tézisetek egyik eleme.

Közben annyira csőlátásúak vagytok, hogy ez a sztori Csanád körül senkinek sem annyira hasznos, mint a Jobbiknak, rajtatok meg nevet ország-világ!

És közben még mindig eszetekbe sem jut, hogy nem a Jobbik antiszemita(maximum anticionista), hanem ti vetődtetek ismételten árnyékra.

Boldogok a lelkiszegények!

40. Shakespeare
2012. 08. 07. 12:22

8-ra.
A házunkban laktak zsidó családok. Az iskolában zsidó osztálytársaim. Egy részük a deportálások megkezdése után tűnt el, 44 tavaszán.
Más részük az ősz folyamán, 44 novemberében ment távúszni a Dunán, nem egészen önként.
És te azon elmélkedsz, hogy Szálaival a bíró nem beszélt tiszteletteljesen.
Szálasit felakasztották.
Szombathelyit állítólag Tito külön utasítására karóba húzták.
Milyen kár, hogy Tito hatása nem érvényesült Magyarországon.
Tiszteletlenül beszéltek szegénnyel.
* ***** ******** ***** életbe !
Tiszteletlen, mondhatni trágár voltam.

41. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 07. 12:38

Kedves Lemur!

Mi ebben a kitérőben arról beszélgettünk, hogy minél nagyobb szájmagyar valaki (tipikusan a nyilasok Szálasitól Vonáig), annál nagyobb a valószínűsége, hogy valami bibi van a pedigréjével.

42. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 08. 07. 12:49

Kedves Osszián és Shakespeare!

Sokan úgy értelmezik a védelemhez való jogot, hogy az ne illethesse meg csak a rendes embereket, de a gazembereket ne.

Ez egy nagy logikai csapda. A valóságban az ártatlanokat úgy szokták megfosztani a jogaiktól, hogy gazembernek állítják be őket. Aztán a bíróság úgymond enged a népakaratnak, a lincshangulatnak.

Úgy látszik minden generációnak újra kell tanulnia, hogy amikor még egy sötét gazembernek is meg vannak a jogai, és biztosítják is neki ezeket, még azokat is, amiket esetleg ő maga megtagadott az áldozataitól, ezzel nem a gazembereket, hanem az ártatlanokat védjük.

Az ÁVH túlkapásainak egyik oka az volt, hogy társadalmilag támogatott felhatalmazást kapott a háborús bűnösök kézrekerítésére és megbüntetésére. És utána ezt a felhatalmazást társadalomellenes célokra is felhasználta.

43. lujza
2012. 08. 08. 21:54

Hátha valaki nem ismeri:))

mek.niif.hu/00400/00449/00449.htm#2

Írja meg véleményét, kérdéseit!

Ez egy mentés. A cikk jelenleg ITT kommenthető »»»»

(A kommentek ide némi késéssel kerülnek át onnan)

Címkefelhő

@hm belfold @hm kulfold @hm kult @hm tech 1919 1956 20111023 2012 12 21 24 óra 56 A hetedik pecsét A természetfilozófia matematikai alapjai Ádám és Éva Adolf Hitler Albert Einstein Aljanépek Alkotmány állatok Alma Álmos álom általános alvási bénultság alvási paralízis Amerikai Népszava Anders Anton Pavlovics Csehov apokríf árják Árpád Atlanti charta ÁVH ÁVÓ Az Élet Értelme Az ember aki túl keveset tudott Bacsó Péter baloldal baromarcú Bary József Bástya elvtárs Bástya elvtárs lánya Bayer Zsolt Bayer Zsolt Orgovány Biblia Bibó Bizánc Bornyi Sándor brainstorming Bristol buddhizmus büntetőeljárási törvény Casablanca cenzor cenzúra Chai Christine Lagarde Churchill Clark Ádám tér Clifton híd Csatáry László Csehov Csillag csuklyás hacker Csurka István De Sade Demokratikus Koalició díj DK Dörner György Durrington Elbert János elhárítás ellenforradalom elővigyázatossági megállapodás előzetes mentesség Eötvös Kollégium Etűdök gépzongorára evangélium évszakok fajelmélet Farkas Mihály Farkas Vladimír fasiszta fekete mise feuillant FIDESZ filozófia fizika Fodor András forradalom földönkívüli filozófusok Galambos Lajos Galaxis útikalauz stopposoknak Galileo Galilei Generalplan Ost genetikailag Gironde globalizáció Gólem Google Google Street View Gömbös Gyula gravitáció gumiló György Gyurcsány Ferenc Hádész Hádész háza hamis vád Hankiss Elemér Harunalrasid a NOLBLOG ESZE Határon túli magyarság Hazug cenzorok HCJD hitel Hmmmm Homérosz hónapok Horthy Miklós Hubble huszárvágás hülyék logikája Hűség színHáza idő IMF Ingmar Bergman irodalomtörténész Isaac Newton Isambard Kingdom Brunel István jakobinusok James Nasmyth Jane Birkin Jézus JOBBIK József Attila Kádár Káin és Ábel Káin gyermekei Kalászos Karancskeszi Katyn Kazár Birodalom Kazária kémbotrány kémkedés kémügy Képíró Sándor KériSzépen Kertész Ákos Kertész Mihály készenléti hitel kettős állampolgárság Kettős mérce KGB Koan kollégium kommunista kontraszelekció Kopácsi Sándor kormány Kövér László köztársasági elnök közgazdasági Köztársaság tér Kubatov Gábor Kun Béla Laborc Sándor Lator László Lázár János liberális liberálisok liberalizmus lincstörvény Ling doktor lipótmezei megnyitás lobogó lobogója logika Löw rabbi Lubjanka Lukács György Lukácsy Sándor Magyar magyar kártya Magyar Köztáraság zászlaja Magyar Köztársaság Magyar Nemzeti Szocialista Párt magyar zászló Magyarország magyarság Maja naptár Manci néni márki Matolcsi Matyica mazochizmus médiatörvény Mein Kampf Michael Curtiz Michelangelo Antonioni MIÉP Miniszterelnök mise MOSZAD mozi Mumus Munka Törvénykönyv Munka Törvénykönyve műfelháborodás műmagyar náci fajelmélet Nagy Imre Nagyítás Nagymama nagypolgárság Nauszikaa Negyedik Köztáraság Nemzeti Felszabadítási Front Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság Nemzeti Valutaalap nemzetközi nagytőke Nemzetközi Valutaalap népbiztosok Newton niceai hitvallás niceai zsinat NKVD Nobel nyelvújítás nyelvújító Nyikita Mihalkov nyilas nyilasok Nyírő József nyugger Odüsszeia Odüsszeusz Orbán Orbán Viktor orvos orvos elvándorlás Pál apostol Palócföld Palócország Pap Ignác Parlament patkó Perry Mason Persona perspektíva Pesti srácok Péter Gábor Philosophiae Naturalis Principia Mathema Pi Pieter Bruegel Piros László plágium Platonov Quodlibet Rácz Kálmán Rákosi Rákosi Mátyás Raoul Wallenberg REM rémhír Rendőrség Roosevelt Schmitt Pál sci fi horror Semmelweis Egyetem Sibrik Miklós felüljáró Sigmund Freud Sikorski Soho Solymosi Eszter SS SS Great Britain Stonehenge Szabó Dezső szadizmus szakdolgozat Szálasi Ferenc Szamuely Tibor Szent Korona Szent Korona tan Szent Péter esernyője szeretet Szilvásy György Színről színre Szovjetunió Sztálin T4 program Tanácskormány Tanácsköztársaság Tanú tárgyalás Tarlós Tarlós István Tarski TASZ tél tengeri népek Tiszaeszlár tömegvonzás Trafó transzcendens Turán Turáni Átok Tükör által homályosan Új Munka Törvénykönyv Új Munka Törvénykönyve Új Színház unortodox untermensch übermensch ügyvéd űrtávcső vadászok a hóban Vátra védőügyvéd vérvád vérvád tagadók Veszprém Victor Laszlo Vietkong Vietnami Néphadsereg Viktor Viktor László vlágvége Vo Nguyen Giap Wass Albert Wenceslaus Hollar woodhenge Yankari zászló Zen Zentai Károly zéta Reticuli zuhanás zsidó népbiztosok