ZorróAszter
Mottó: Láttál-e már fa tetején jurtát, mit egy kurta nyelű lándzsa hegye fúrt át?

Nolblog Saját blogom Segítség

Feltöltök

blogolok videót képet hangot

Minden nagy társadalmi változás beindítja azokat a léhűtő karrieristákat, akik úgy gondolják, itt az alkalom, hogy végre közel kerüljenek a tűzhöz, most hogy újra osztják a lapokat, most, hogy fordul a kocka, most, hogy közel lehet furakodni a húsos fazékhoz.

Megrohanják az aktuális Vezért, körbenyalják-falják, és potyognak is a jó állások, vezetői kinevezések, állami kitüntetések, potyognak az aranycsillagok a vállapokra. Költözhetnek a szép bútorozott villákba, az asszony mehet a Rotschild Klárához, a gyerek az elit gimnáziumba.


Nincs Magyarországon ember, akinek szerencséje lett volna elkerülni az okádtató látványt egész életében.


Bármely korban élt elegendő hosszú ideig. És bármilyen alacsonyan is helyezkedett el a társadalmi rangsorban.



Félreértés ne essék hát, nemcsak Rákosival fordult ez elő. Előtte is, utána is így ment ez minden jelentős hatalomváltásnál.


Nekünk még nagyobb szerencsénk van: mi már a tévéképernyőn is végigkövethetjük a hajbókolást, bokacsattogást, a csepegő nyelvek liffenését, a negédes vigyort:

- Gratulálok, Vezérem!

- Isten Éltessen, Elnök uram!

- Csodálatos volt ez a beszéd, Államtitkár Úr! Jól megadta nekik!

És a többi, és a többi ...


De az ötvenes években hamar jött a változás, már alig hét év után repülő re ültették a Nagy Osztogatót, és elküldték a bús fenébe.


A sok seggnyaló tanácstalanul nézett össze, hogy most kinek a seggét kell kinyalni? Egymásét ugye felesleges.


Aztán fordulni látszott a kocka. Előbb Imre bácsi így, Imre bácsi úgy, Imre bácsi ismét miniszterelnök lett.


Először el kellett hitetni, hogy ők sosem voltak sztálinisták. Mindigis utálták Dzsó bácsit és Matyi bácsit is.


Ezt szépen el is hitték egymásnak.


De a nagy igyekezetben, hogyha egyszermár közel kerültek a húsos fazékhoz, többet el ne eresszék, sokan - persze a hülyébbek - túl messzire mentek.


Olyan messze, ahonnan már nem volt visszaút.



Ki volt hát Kopácsi Sándor?

Nem a legrosszabb.

Csak ezek egyike.


Ezért nem hihetjük Kopácsi Judit egyetlen szavát sem.


Akkor sem, ha nem üvöltene minden sorából, hogy ezeket a rémtörténeteket bosszúból ő maga találja ki.


Ennyire utálja a rég meghalt Kádárt?

Dehogy!

Csakhogy feledtesse, amit itt most leírtam. És amit valójában mindenki tud.



2012. 06. 27.


További cikkek »»»»

Ne nézd a hozzászólások dátumát! Szólj hozzá bátran bármikor!

9
4 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 143 komment érkezett

1. MaNetti
2012. 06. 27. 23:08

S ki az a E.S.Fisher alias Szatmári Jenő István, akinek a visszaemlékezéseit a Kopácsi lány ömlesztve löki ide elénk? Nos, a 90-es évek elején írt egy igen-igen szedett-vedett könyvet aminek az volt a címe"Egy majdnem halott újságíró emlékiratai", aminek az alaptörténete akörül forgott, hogy hogyan nem tudta megöngyilkolni magát. Egyszer - a könyv szerint - mikor bent ült a fürdőkádban és éppen beleakarta engedni a villanydrótot éppen áramszünet lett a Wesselényi utcában. Másik alkalommal az utolsó pillanatban rúgta be a lakása ajtaját egy akkori országgyűlési képviselő, mert éppen arra járt....
Hogy miért akarta éppen akkor megölni magát amikor a a Kádár rendszernek vége lett, s a "várva várt szabadság" első éveit éltük és élhette, számomra örök rejtély marad, mert képtelen voltam végig olvasni a könyvet! Ez nem vicc, nekem van belőle egy példány!
Nos, ez az a hiteles forrás, amit idelök a Kopácsi lány immár három napja és teleszemeteli vele a NolBlogot, meg a hazánkat!
Ácsi, Kopácsi ez itt Magyarország, nem egy kanadai Vén Hülyék elit klubja! Mi is itt éltünk és élünk ma is, miközben Te tejben-vajban fürödtél Kanadában zsigerből gyűlöltétek messziről Kádárt és a rendszerét, pedig mikor itt éltetek akkor is a kegyeltjei voltatok a hatalomnak, szemben a többi milliókkal.
Ja, hogy az kqrva jó üzlet volt akkor arrafelé? A könyv mennyit hozott?
Arról mikor írsz, hogy hány magyar disszidensnek segítettél, mint jól fizetett menekültügyi biztos?
A jó kqrva anyátokat!

2. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 27. 23:16

Kedves MaNetti!

Köszönöm, hogy hozzászólt.

Már azt hittem, mindenki csak hümmög egyet.

Szatmári Jenő István neve ismerős. Nem volt Szabad Európás?

És mi a véleménye arról, amit írtam?

3. kopacsi
2012. 06. 27. 23:18

Zorokám, köszönöm. Igazán szép dolog tőled ez az elismerés, amivel nekem ennyi tehetséget adsz, hogy mindezeket utólag a saját ujjamból kiszopjam.

4. MaNetti
2012. 06. 27. 23:26

Az utolsó mondat egy kicsit sántít:"Amit mindenki tud" - igen, csak ők nem! A NOL meg még tapsol is nekik! Tán még fizet is ... a mogyoródi baromarcúnak biztos.

5. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 27. 23:27

3. kopacsi 2012. 06. 27. 23:18

Kedves Hölgyem!

Nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért nem tudjuk az áldozatok neveit.

Például a kivégzett gyerekekét sem.

Dobálódzik a számokkal, de sehol egy hivatkozás.

Például nem ismerjük egy nyugatra szökött szovjet katona nevét sem.

Persze nemcsak a papír türelmes, hanem az internet is.

Azt is állíthatná, hogy minden Magyarországon bevetett szovjet katonát fél éven belül gázkamrába küldtek.

Vagy inkább ne adjak tanácsokat, mert még szavamon fog?

6. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 27. 23:32

Kedves MaNetti!

"Az utolsó mondat egy kicsit sántít:"Amit mindenki tud" - igen, csak ők nem!"

Dehogynem.

7. Nyírfa
2012. 06. 27. 23:47

Sok az a -4.

Üdv., Kedves ZorróAszter!

Judit önigazolást keres, gondolom, kárpótlást az elveszett gyermekkorért, az itt hagyott hazáért.
Elhiszem, hogy nem könnyű kilépnie az édesapja árnyékából, s a nimbusz, amit köré rak az emlékezet, heves érzelmekkel teli.

A poszt azokat a kérdéseket veti fel, amelyek általában az emberi jellem állhatatosságát vizsgálják: hogyan viselkedünk a túlélésért vívott harcban.
Nos, voltak emberek, akik úgy gondolták, hogy a tűznek mindenkit melegítenie kell, nem csak azokat, akik a közvetlen közelében tartózkodnak, és, ha elég következetesen képviselték ezt az elvet, akkor számíthattak arra, hogy vagy eltapossák őket, vagy a tisztelet , amelyet kivívnak maguknak, valamilyen úton-módon segíteni fogja őket egész életükben.

Ez így lehet, hogy általánosan hangzik, de, tudom, hogy voltak és vannak ilyen emberek, akiknek nincsen szükségük sem a jelenükben, sem az utódaik általi igazságtételre.

A magam részéről úgy gondolom, hogy Kopácsi Sándor elárulta azt a rendszert, amelynek védelmével a magyar állam megbízta.
A fővárost átadta a felkelőknek. Ez az én vélekedésem, mások másképp látják. Mert minden relatív. igaz? :-))

8. apafia
2012. 06. 27. 23:51

A világunkban gyakorlatilag minden hazugság.
Most itt egy kicsit ismét fellebbent a függöny.
Mint elöfordult Öszödön, korábban a rendszerváltás elött, bizonyos tekintetben, amikor Ángyán kitálal, meg amikor rabláncra kerülnek feláldozott maffiózók.
56-ot a legkülönbözöbb megélhetésiek használják megélhetésre. Ha jó emlékszem, már Berecz Sándor is abból írt dolgozatot, hogy a többi léhütöröl ne beszéljünk.
Ráadásul az én szemléletemben az 56-os hazugságok a legelemibb definícióknak se felelnek meg. Dehát itt baloldali a spekulánsbérenc, nemzeti aki kifosztja az országot, demokrata aki élteti a kapitalizmust, az uzsoradiktatúrát.
Ezeken már nem csodálkozom. Azon még egy kicsit, hogy itt a nolblogon micsoda viperafészek gyült össze. (Tisztelet a ritka kivételnek.)
A tények nem különösebben érdeklik öket, csak nyomják a propagandát.

9. little
2012. 06. 27. 23:57

Zorró azért mert olyanok is vannak akikról te irsz, és persze bőven, nem feltétlenül következik hogy Kopácsi Sándor abba a csoportba tartozott.
Mert voltak olyanok is akik hittek eleinte az eszmében, hogy minden közös hogy elosztjuk a földet, stb, szóval a kommunista bullshitben....és csak egy idő után jöttek rá hogy ez csak duma és ezek az uj elvtársak is urizának, a Guggerhegyen lakbak Angyalföld helyett, tehát ők sem különbek a Deákné vásznánál. Ezeket az idealista csoportnak nevezem és bizony ilyenre is lehetett példa bőven és ezekre a kiábrándulás várt.

10. MaNetti
2012. 06. 28. 0:13

Kedves ZorroAszter!

A Szatmári nem hiszem, hogy Szabad Európás lett volna. Itt élt Magyarországon, személyesen nem ismertem, de egyszer-kétszer láttam a televízióban, mert bejött abba a szerkesztőségbe, ahol dolgoztam. Állást keresett, alacsony izgága figura. Akkoriban írta azt az ominózus könyvet, amit említettem az első hozzászólásomban.
Elnézést a durva hangnemért, de ami itt folyt az elmúlt napokban és folyik még most is, nagyon felkavart és feldühített.
S azt hiszem Önnek van igaza: ők is tudják, mindazt amit leírt. S nagyon is komoly oka, célja van annak, amiért ezt most és itt így tálalják. De ennek az országnak most éppen nem a Kopácsi félék burkolt uszítására van szüksége. Az sem véletlen, hogy ismételten, kétszer tálalták a gyerekek tömeges legyilkolásáról szóló történetet...
Ez azon túl, hogy vérlázító hazugság, túl megy azon a kereten, amit egy blog és főleg a bloggazda Népszabadság megengedhet magának!!!!!!!!!
Különösen azért, mert a nemzetközi sajtó is a bulvár hírekből él, nem csodálkoznék, ha holnap vagy holnap után valamelyik "neves" nyugati orgánum ezt harsogná és ennek alapján minősítgetné Magyarországot!

11. kopacsi
2012. 06. 28. 0:18

MaNetti, te szerinted Kádár rezsim után fogja a nyugati sajtó megitélni Magyarországot? Nem hiszem. Viszont ha már ott tartotok, hogy az bloggazdát minősititek a feltett irások alapján, akkor ott nagy gáz van, és sok takarni való.

12. kopacsi
2012. 06. 28. 0:25

Nyirfa, természetesen jogod van a véleményedhez, még akkor is ha azt a tények egyáltalán nem támasztják alá. Fogalmam sincs róla, hogyan képzelted volna el, hogy Apám tartson rendet egy olyan,erőszakosan kiprovokált dolognak, mint amivel szembe találta magát. Egyszerüen sem embere, sem megfelelő felszerelés nem állt rendelkezésére, hogy ezt megtegye. Két lehetősége volt, vagy megpróbál szót érteni a felkelökkel, és elkerülni a véráldozatot, vagy közéjük lövetni, és ezátla kiprovokálni, hogy saját embereit is felkoncolja a felháborodott tömeg. Mint Anyámnak is mondták a Főkapitányságon a rendörök, ha Apám kiadott volna tűzparancsot a tömeg ellen, inkább saját rendörei ölték volna meg, mint hogy kitegyék magukat ennek, mert mint mondták, azért a rongyos havi 800 Ft. fizetésért nem voltak hajlandók megdögleni. Még a rendszer kedvéért sem.

13. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 0:28

Kedves Nyírfa!

"Sok az a -4."

Én csodálkoztam, hogy csak ilyen kevés. :o)

Igen. Minden relatív. De a történelem sosem ismétli önmagát.

Ott vannak a vérprofik, mint például Pozsgay vagy Szűrös Mátyás. Vagy példul a külügyminiszter.

És ott vannak a hülyék, például Végvári őrnagy.

A Tizedes meg a többiekben az öreg százados és a tizedes sorolják, hogy ki mindenki van leszarva.
- A németek? Le vannak szarva.
- A nácik? A nyilasok? Azok is mind le vannak szarva!

Aztán kiböki a tizedest alakító Sinkovits:
- Százados úr! Mindenki le van szarva! Csak mi nem!

- Tévedsz, fiam! Mi vagyunk a legcsúnyábban leszarva.

14. kopacsi
2012. 06. 28. 0:30

"Oktober 23. Éjfél volt. Az ország vezetői valahol a pártközpontban tárgyalgattak. Egyik vezető sem jött a telefonhoz. A fegyverek dörgését szerte a városban hallani lehetett. Egyetlen utasítást kaptunk : lábhoz tett fegyverrel várjunk, és őrizzük meg a főkapitányság ütőerejét.
Elérkezett a pillanat, amikor fel kellett bontani a hatalmas borítékot, amelyen nagy betűkkel ez állt : „M-TERV. Szigorúan titkos! Csak végszükség esetén bontható fel.”
Az „M-TERV”-et a belügyminiszter adta ki a poznani események után, minden hasonló fegyveres összetűzés esetére, az ország valamennyi rendőr főkapitánysága részére. Hívattam egész vezérkaromat és feltörtem a pecséteket. Átfutottam a szöveget.
A fegyverek felsorolásával kezdődött, amelyeknek a főkapitányság raktárában kellett volna lenni a rendkívüli állapot idején. Megdöbbenve olvastam a következőket : 20 géppuska. A valóság : egyetlen géppuskánk sem volt. 80 golyószóró. Ebből négy volt összesen. És így tovább : kézigránát, lőszer, 72 órai harcra elegendő (a lőszer 12 órára volt elegendő), továbbá váltás fehérnemű, egyenruha, konzervek, ital, cigaretta stb. Ezer fő részére, hat napi harchoz. Mindebből semmi sem volt, kivéve néhány tucat egyenruhát és néhány rekesz almát.
Tisztjeim keserűen mosolyogtak. Többen közülük nemrég jöttek vissza az ÁVH főhadiszállásáról, a Roosevelt térről. Soha nem láttak olyan hatalmas arzenált. Minden ablakban golyószóró és rengeteg vadonatúj rendőregyenruha volt ott felhalmozva. Tehát nem a saját egyenruhájuk, hanem a MIÉNK volt előszítve arra az esetre, ha angyalbőrt akarnak váltani. A kávé patakokban folyt, a piáról nem is beszélve. Ez utóbbinak később szomorú következményei lettek.
A híres „M-TERV” tehát csak a fantázia világában létezett. Mint annyi más dolog, amit a bürokratikus hatalom papírra vetett. Semmi köze sem volt a valósághoz. Magunknak kellett valahogyan elboldogulni."
Kopácsi Sándor: Életfogytiglan

15. Osszián
2012. 06. 28. 0:32

Én csupán most az utolsó kommentemet idézem a másik oldalról:

Na, ezek szerint nagyon ráléptem néhány embernek a tyúkszemére. De tessék, lehet keresni dokumentumokat és ellen bizonyitékokat az irásra. Én nem tagadom meg senkitől sem a kutatási lehetőségeket.((Kopácsi)

33. Osszián (szerkesztő)
2012. 06. 28. 0:24

Az én tyúkszememre biztosan nem. Kitelepítettek ivadéka vagyok, aki egyik rendszernek se volt se csókosa, se kutyája kölyke.

De az nem megy, hogy pletykákra, kósza szóbeszédekre keressünk ellenbizonyítékokat. Ilyen a világon nincs.
Fordítva van az , Kopácsi. Az úgy van, hogy egy tanulmánynak már rendelkezni kell bizonyítékokkal. Utalásokkal, forrásmegjelölésekkel, idézetekkel, szavahihető tanúk mindig jól jönnek.

Ennélfogva, legnagyobb fájdalmamra azt kel mondanom, hogy Kopácsi Sándor írása egyáltalán nem tanulmány.

Nem állhatok oda kutatni tízezer holttestet a Gyorskocsi utcából, nem kereshetek kitalált nevű bírókat, akik elítéltek embereket, tömegével, de ezeknek semmi nyoma nem maradt.

Már sokadszor veted ide, hogy tessék kutatni - de mit.

"A magyar hadbíróságok tömegesen hozták a halálos ítéleteket az alakulatok parancsnokától le a lőszert adogató tüzérig. A leghírhedtebb tömeg-gyilkos Dr. Ledényi ezredes a katonai bíróság elnöke volt, akit miután egy temetőbe való áldozatot "termelt", vezérőrnaggyá léptették elő."

Ide + még egy seregnyi antropológus is kellene, azt a temetőt kiásni és a csontokat azonosítani.

De 56 évig ez is titok maradt..

16. MaNetti
2012. 06. 28. 0:32

Kedves Nyírfa!
Juditnak volt rossz gyerekora? Még akkor is ezerszerte jobb körülmények között élt, mikor az édesapja börtönben volt, mint több millió hasonlókorú gyereknek az országban! A rózsadombon élt, jó iskolákba járhatott és ha az édesanyja bement a pártba és az asztalra csapott, nagyjából mindent megkaptak! Olvastam a visszaemlékezéseit és meg kell, hogy mondjam nem fakadtam sírva, amikor arról regélt, hogy karácsonykor papír vékonyságú rántott húst kellett enniük! Mi, prolik Újpesten akkor jutottunk húshoz, ha a vidéki rokonok egy félévben egyszer küldtek egy kiöregedett baknyulat, vagy egy letojt tyúkot, amit két napig kellett főzni! A vidéki gyerekeknek sem jutott hús, mert elvitték részben ellopták, részben meg a Rózsadombra került! Azon sem szakadt meg a szívem, hogy egy ideig dolgoznia is kellett (uram isten! borzasztó!) és ki kellett villamosoznia a város másik végébe! Azta!
Zsigerből gyűlöli Kádárt? Aki háborítatlanul engedte kivándorolni húszévesen? S utána engedték a családját is? Mit gyűlöl Kádáron? Nem is ismerte már azt a rendszert amit Kádár vezetett, mert nem itt élt, ideje korán távozhatott! Nem küldték!
Azt sem tudja mit gyűlöl!
Az meg különösen visszataszító, hogy az édesapja szenvedéseiből még most is tőkét kovácsol! Mert ő nem szenvedett, Kanadában is jó élet várta!
Vagy ennyire magáévá tette a pap szenvedéseit, hogy teljesen a magáénak érzi? Igen? Könyörgöm, azóta eltelt, több mint egy félévszázad, aki még mindig nem tudta ezen túltenni magát olyan szinten mint ő, az az ember beteg! Még mindig az önigazolását keresi? Szánalmas...

17. kopacsi
2012. 06. 28. 0:35

és Zorokám, megkérlek, ne hazdutold meg Kádár elvtársat, (aki mint már többször is idéztem, Horn gyula: Cölöpök cimű könyvének 17. oldalát, amikoris maga Kádár is) igaznak vélte Apám minden szavát, amit a köynvében leirt ezekről az időkről.

18. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 0:35

9. little 2012. 06. 27. 23:57

Kedves Little!

Egyrészt persze hihetünk ebben is, legfeljebb akkor kezdünk gyanakodni, amikor valaki mindig "időben" csalódik az előző eszmében, éppen mikor újraosztják a lapokat.

19. kopacsi
2012. 06. 28. 0:38

Manetti, nem kértelek, hogy sajnálj engem. Rólam ezekben az irásokban, amiket feltettem egy sor sem volt. És nem is erről van és volt szó. Csak nem kell egyszerre Horthyt és Kádárt is éltetni, egyik sem volt olyan jó, hogy követni kellene.

20. kopacsi
2012. 06. 28. 0:41

Zorokám, ha neked a kötél árnyéka az uj lapnak számit, akkor igazán csak sajnálni tudlak. És már azért is hazugság amit irsz, mert ha valóban csak arra váhgyottt volna Apám, akkor november 5-én reggel elfogadta volna Szalma "elvtárs" ajánlaát, hogy ha melléjük áll. minsiztert csinálnak belőle.

21. MaNetti
2012. 06. 28. 0:44

Judit!
Dokumentumokat Neked kellene keresned, mert te állítasz! ZorroAszter a legelső írásában pontról pontra feltárta azokat a hiányosságokat, amik édesapán 1976-ban Torontóban írt visszaemlékezéseiben szerepeltek. Te azzal védekeztél, hogy nem volt módja levéltárakban, nagy könyvtárakban kutatni. Igaz. De neked lett volna erre lehetőséged és időd is bőven. S meg is kellett volna Tenned, s érintetlenül hagyva a kéziratot, lábjegyzetben leírni a helyes adatokat. Ha az én apám lett volna Kopácsi Sándor, biztosan nem engedtem volna így a közönség elé az írását, ahogy ezt Te megtetted. Ugyanis az írás szent dolog, a kéziratot gondozni kell, a dokumentum regényeket különösen, elsősorban a hitelesség miatt, másodsorban a szerzőt is védve ez ellen. Ezt hívják szerkesztésnek. Tudod, ez is egy szakma, aminek kőkemény szabályai vannak! Bármennyire is hihetetlen és bármennyire is nem e szabályok szerint készülnek a "művek" manapság!

22. kopacsi
2012. 06. 28. 0:44

Osszian, tehát még vannak föl nem tárt titkok, tények. És ezeket miért kell most neked zsigerből visszautasitani? Én el hiszem, hogy nincs kedved elhinni. Én is szivesebben felejteném el, az édesanya arcát, aki 12 éves megygilkolt kisfia véres ruháját kapta kézhez a Fő utcai börtön elött 1957 februárjában.

23. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 0:46

17. kopacsi 2012. 06. 28. 0:35

Kedves Hölgyem!

Miért ne?

Nekem se kutyám, se macskám se Kádár, se Horn.

Hornt egyébként kifelejtettem a vérprofik sorából, de egyébként se szántam teljesnek.
Mindenki hozzágondolhatja azt akit akar.

Bár ő legalább sosem mondta, hogy mindigis demokrata volt, és szembeszállt Kádárral, és a szemébe is vágta ezt.

A többiek legalább cserébe még hülyenek is néznek valamennyiünket.

24. MaNetti
2012. 06. 28. 0:50

Judit!
Édesapád börtönévei kemények lehettek, de ahogy olvastam állta a sarat. Kádár valószínűleg azért mondta amit mondott, mert ugyanazt ő is átélte, mint Édesapád! Ő is ült börtönben!

25. Bundi-Bandi
2012. 06. 28. 0:50

Milyen fájdalmasan mélyen ülnek ezek a vélemények, hogy az akkori események alapján mit is lehetett volna tenni. A történelemben nincs "ha", így történt és kész. De, ami igazán érdekel, hogy milyen oldalról szemléli az itt hozzászóló néhány válaszoló a történelmet, mert, ha minden pocsék volt (1918 után) nem lehetne az egészet kidobni és valahol újra kezdeni, de hol és kinek a szája szerint? Hogy lehet az életet ideológiai szempontok alapján (ami kiérződik a sértett hangnemből) szemlélni? Boldog volt-e valaki az elmúlt 100 évben?

26. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 0:52

20. kopacsi 2012. 06. 28. 0:41

Kedves Hölgyem!

A kötél árnyékára az a rész vonatkozik, hogy
"De a nagy igyekezetben, hogyha egyszermár közel kerültek a húsos fazékhoz, többet el ne eresszék, sokan - persze a hülyébbek - túl messzire mentek.

Olyan messze, ahonnan már nem volt visszaút."

Szalma elvtárs:
Nem kellett viszont nagy ész ahhoz, hogy mostmár Moszkvában osztják a lapokat.

27. Nyírfa
2012. 06. 28. 0:52

Judit, a felkelők számomra nem azonosak azokkal , akik rendszert jobbító szándékkal vonultak az utcákra.
Sokszor meséltem már életem legjobb tanárnőjéről, aki az egyetemet elvégezve, s oktatóként rögtön katedrára is kerülve, ment az elsőéves hallgatókkal, lelkesen, a több szabadságért, az élhetőbb szocializmusért. Szó nem volt arról, hogy nemsokára lincselés veszi kezdetét, hogy őrjöngő , nyilaskarszalagos férfiak és nők fogják ellepni a várost.
Ők, és még nagyon sokan, akik részt vettek a kezdeti megmozdulásokban, nem is tudtak arról, hogy hatalomátvétel készül.

A helyedben, Juditkám, vártam volna még, tájékozódtam volna, hogy valóban minden úgy történt-e, , ahogy édesapád emlékezete diktálta.
Éppen azért, ,mert Kopácsi Sándor nem akárki volt, mérhetetlen felelősséggel felruházva.
Nem ítélkezni akarok, 3 éves voltam, a nyugtalanságon kívül nem is észleltem semmit az eseményekből, de, hogy mekkora lehetett a felfordulás, jelzi, hogy maradtak emlékképeim, és az érzés, hogy valami baj van.

28. kopacsi
2012. 06. 28. 0:53

MaNetti, ime már a harmadik évben több, mint 10 ember keres nekem a családról szóló dokumentumokat az archivumból. Eddig a kezembe adtak kb. 2000 oldalt, és állitásuk szerint ez még csak egy kis részlete annak, ami van. De ez a történészek feladata, és nem az enyém, hogy olyan anyagot kutassak, amihez személyesen és családomnak nincs köze. Remélem lesznek olyan bátor és lekiismeretes kutatók, akik veszik majd a fáradtságot, és valóban a végére járnak az általam feltett (bár nem általam iródott) értkezésnek.
Különben, ha én valóban kutattam és találtam volna anyagot erről, akkor sem hinnéd el, mert elvégre, szerinted és Zoro szerint is én csak "mesélek". Nem, végezzék csak el a kutatást a történészek. Azoknak talán hinni is fogtok.
Különben, ha szabadna érdeklödnőm, szerinted mikor is lett volna időm és alkalmam ezekre a kutatásokra?

29. MaNetti
2012. 06. 28. 0:54

ZorroAszter!

Igen, Horn ennyivel volt jobb a többinél!

30. Osszián
2012. 06. 28. 0:56

22.

Lehet, hogy vannak, de azok köszönőviszonyban sem lesznek mendemondákkal, pletykákkal, ellenőrizetlen állításokkal.
Ilyen nyomon ugyanis elindulni lehetetlen, vagy pedig úgy jár vele, aki belefogna ( - tessék mondani, hol nyugszik az a 10000 gyerek, akit felakasztottak 57-ben? - Ó, köszönöm kedves kérdését, jöjjön, megmutatom...) mint az a riporter, aki a a kazamatákat kereste a pártszékház alatt,

Kérem, Judith, ne legyünk komolytalanok.

31. Nyírfa
2012. 06. 28. 0:57

13. ZorróAszter

A gyalogáldozatok? :-))

32. kopacsi
2012. 06. 28. 0:59

Nyirfa, az emlitett eseményt a kisfiu édesanyjával saját szememmel láttam. Végi csináltam 56-ot és az azt következő kilencet, amíg el nem hagytam az országot. Számtalan emberrel találkoztam addig is, és azóta is, akiktől rengetedg anyagot is kaptam, mint ahogy Apám is. Te, saját bevallásod szerint is csak 3 éves voltál akkor. Szerintem, egyszerübb lesz, ha leülsz és meghallgatod az idösebbek "meséit". De itélkezni azt szerintem nincs jogod. Még akkor sem, ha nem a szájizednek megfelő dolgokat hallasz, vagy olvasol tőlem.

33. Osszián
2012. 06. 28. 1:00

"A helyedben, Juditkám, vártam volna még, tájékozódtam volna, hogy valóban minden úgy történt-e, , ahogy édesapád emlékezete diktálta."

Még csak nem is az, hanem amiket hallott kiszabadulása után, mindenféle mendemondák. Gondolom az emigránsok egy részétől, akiknek meglódult a fantáziájuk. A visszaemlékezéseit én tiszteletben tartom.

34. kopacsi
2012. 06. 28. 1:01

Osszián, már emlitettem, az nem az én bajom, ha nem tudsz olvani és értelmezni. Egy árva szó sem volt 10 ezer gyermek kivégzéséről.

35. Nyírfa
2012. 06. 28. 1:02

16. Manetti

Kedves Netti, 56 .nem csak a 45. és az 56. között eltelt 11 évről szólt, hanem az egész elfuserált magyar történelemről.

Feldolgozni még a világháborúban történteket sem tudtuk, nemhogy 56-ot.
Sok még a fel nem derített akta, amelyeket, remélhetőleg gondos kezek megőriztek az utókornak. Egyszer elő fognak kerülni, mert ez az élet rendje.

36. MaNetti
2012. 06. 28. 1:07

Judit!
Az elmúlt 22 évben bármikor, ha szakítottál volna rá időt. A Te dolgod nem egész '56 feltérképezése lett, volna csupán édesapád állításainak ellenőrzése!

37. Nyírfa
2012. 06. 28. 1:17

Judit, jeleztem, hogy nem kívánok ítélkezni. Véleményem, meglátásom, természetesen van.
Koraérett kislány voltam. Az időmet a felnőttek társaságában szerettem tölteni.
A kislány koron némileg túl, a számomra leghitelesebb tanúk, gondolkodók - nem meséit, a gyilkolás, Judit , nem mese-kategória - elbeszéléseit , visszaemlékezéseit meghallgatva, mérlegelve, saját kútfőmön átszűrve vetem papírra a gondolataimat.

Miért lennél hitelesebb bárkinél is, Judit? Nincs rá okom, hogy autentikusabb személynek tartsalak másoknál, akiknek szintén vannak emlékeik.
Netán dokumentálni is tudják.

38. Nyírfa
2012. 06. 28. 1:19

33. Osszián

Igen, ez mindenképpen negatívan árnyalja a képet.

39. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 1:20

Kedves Nyírfa!

A rendszer most még eléggé pocsék. Most még röhögünk Kun Miklós, M. Kiss Sándor, Tőkéczky László, Schmidt Mária bornírt ostobaságain, meg ezeken a hazugságokon.

Aztán majd egy okos fiú kigyomlálja belőle a leordítóbb hazugságokat, a legblődebb elemeket, és majd a gimnazisták tankönyvében találjuk meg újra nagy örömünkre, meg persze a gimnazisták fejecskéjében.

Volt már ilyen:
Tanító: Mi a gazdasági problémáink oka? Pista!
Pista: Trianon!
Tanító: Helyes fiam. Ülj le. És miért van ilyen szegénység nálunk? Julcsi!
Julcsi! Trianon.
Tanító: Helyes, Julcsi! Ülj le. És miért nem tudunk kivergődni a bajainkból? Gábor.
Gábor: Trianon miatt.
Helyes. Ülj le.

Aztán az ország háborúba ment, az ország romhalmaz lett, az emberek meghaltak a háborúban százezerszám.

De nem baj, mert az unokáik megint nem tanultak semmit, a hazudozás megint hömpölyög mint az ár, és majd a hülyítés okán az unokák is birkamód mennek a háborúba, mint a nagypapák.

40. Nyírfa
2012. 06. 28. 1:32

ZorróAszter, egy ilyen rémálom is valóra válhat.

De körbe nézek a világban, és azt látom, hogy tűnnek fel a holisztikusan gondolkodó emberek, egyre többen vannak, környezettudatosságról beszélnek, és tesznek is érte, meg azt mondják, gazdái vagyunk a földnek, nem tulajdonosai és kirablói, és tiszta szemmel beszélnek, egy tiszta gondolatokkal teli, teremtő világról, ahol az embert nem a vágyai, nem a félelmei, nem az érzelmei vezetik.

Ez az, ennek az erőnek a jelenléte az, amiben bízom.
Sshmidt Máriáék, nos, vagy változnak ők is, vagy vállalják azt a sorsot, amit a hazugságaikkal maguknak teremtenek.
Nekünk nem tudják ezt teremteni, ha mi nem egyezünk bele.

41. Nyírfa
2012. 06. 28. 1:39

Trianon kapcsán:

Csak néhány ember értse meg, hogy miért kellett területileg - anyagban kisebbednünk, és szárnyakat fog kapni az ország. Mert a felismerésnek olyan ereje lesz, olyan felszabadító, hogy okafogyottá teszi a magyarkodást, annak minden vadhajtását, ideértve a legembertelenebbet is, a rasszizmust.

42. MaNetti
2012. 06. 28. 2:00

Hoztam egy higgadt idézetet, Emilke posztjából:
3. lord
2012. 06. 27. 17:16

"A múlt nem beszél vissza."
Meg azok a szerencsétlen ma születettek be is vesznek minden marhaságot. Hiszen az elődeik írják, mondják. A felnőttek! Az akkor élők.
Mi meg itthon isszuk a szar levét.
Ezekből a szemét hazugságokból, amit a kanadaihirlap.com -ból idéz Rasid barátunk.
Nem nevetséges ez Sexpír!
Nagyon is szomorú, és főleg szomorú következményei vannak.
Országos méretben.
Mert mérgezi az embereket!
(Még megérem, hogy Orbánra szavazok!)
Hozom mindjárt a választ is!

43. MaNetti
2012. 06. 28. 2:18

Íme, egy válasz erre:
7. harunalrasid
2012. 06. 27. 20:47

5. lord
2012. 06. 27. 19:00
neked meg orvosra. ritkán torzul valakinek ítélőképessége a kor előre haladtával annyira, mint neked.
pimaszságod meg már végtelen. de gondolom, ez csak a petting nálad. kíváncsi vagyok, miket fogsz írni, amikor el is élvezel?"

Így mire számíthatunk????

Ki fog megérteni bármit is? Ki marad higgadt?
S tartok tőle, hogy a nagy tömegeknek nincs kedvük már röhögni a Schmidt Máriákon!
Sőt! Egyáltalán nincs kedvük röhögni már semmin! A létükért az otthonukért küzdenek, sőt, már egy falat kenyérét is!

A birka lét már a végét járja, s nem arra indulnak majd, ahol megalázzák és kirekesztik őket!
Nem érdekli őket már sem Trianon, sem '56 - ÉLNI AKARNAK!

Az otthonukat, a családjukat, a megbecsülésüket akarják!

Igaza van Lordnak, ami itt folyik, nem útmutatás,hanem mérgezi az embereket!

44. kopacsi
2012. 06. 28. 2:55

Nekem már csak egy kérdésem van: ha nem tetszik, amiket felrakok, akkor miért olvassátok? Nem kényszerit erre benneteket senki sem. Ha hiszitek jó, ha nem, akkor is jó.
MaNetti kérdésre, hogy mit is csináltam az elmúlt 22 évben?
1991-95 között rendszeresen jártam a Pécsi nyári pedagogus egyetemre, ahol Demokratikus Pedagogiai módszertant tanitottam. 1992-ben megjelent az életrajzi könyvem: A Hősők nem Sirnak cimmel. 1994-ben a Fórum Film készitett belőle dokumentum filmet amit a Duna Tv is többször bemutatott:Számvetés cimmel. 1995 Március elején volt a bemutatója. Utána 1998-ban voltam megint MO-on, akkor immár a Torontói Roma központ megbizásából, hogy riportot készitsek az ujjonnan kimenekülő romák sorsáról. És mellesleg, ugye feleség és anya is vagyok, akiknek számitott a jelenlétem Kanadában. Szóval, mint láthatod, túlsok időm nem igen maradt bujni a levéltárat dokumentumok után. Dehát erre tényleg ott vannak a történészek, legyen valami dolguk nekik is. Én nem vagyok olyan önző, hogy minden örömöt csak magamnak tartok meg.

45. kopacsi
2012. 06. 28. 3:00

Ja, mellesleg a Polgárörség és a SZEM-ekhez is én szálliottam néhány kanadai anyagot Apámnak. Ugyanis Ő meg ezzel volt elfoglalva, miután visszament, no meg bajtársai sorsát próbálta megkönnyiteni. Ezekhez az anyagoghoz csak halála után jutottam, mert hogy én vagyok a szellemi örököse, és azóta kutatgatok az irásai között. Remélem, megbocsájtod nekem, ha fent óhajtom tartani emlékét. Persze, ha nem bocsájtod meg, azt is elfogadom, csak nem veszem a szivemre.

46. evianna
2012. 06. 28. 3:29

Zorró:
jól rajzolod meg az életképet a magyar elitről, de két nagy hiba van az érvelésedben:
1. ezek szerint a korszakok határozzák meg az emberek minősítését - utólag... (akit Horthy, Szálasi, Rákosi, Kádár alatt nem zártak börtönbe, az kollaboráns volt?)
2. (részben ebből adódóan) nincs rá magyarázat, hogy miért változnak akkor mégis a korszakok. (mindig kívülről, aztán mi, magyarok, alkalmazkodunk? az elég elkeserítő lenne, főleg a jövőre vonatkozóan.)

emellett jópofa az érvelés, hogy mindig ugyanazok vannak hatalmon, de ez (szerencsére) nem igaz. jól is néznénk ki...
én különben magát a bejegyzés-özönt nem olvastam (szerintem is egy kicsit túl sok, és nem igazán ide való, és talán időben széthúzva jobb lett volna), de azért így letámadni bármelyik bloggert szerintem nem kéne. (pláne nem azért, mert sikerült elmennie innen, és nem is kallódott el odakint - mert azért olyan is volt, szép számmal. vagy aki elbukik, azért úgyse kár?)

47. Quodlibet
2012. 06. 28. 6:39

Kopácsi Sándorra amig lesz magyarság a földön 1956os tettei okán emlékezni fognak a jó emberek. Nem tudsz te neki ártani.e

48. Végre Valaki (látogató)
2012. 06. 28. 7:00

Kedves Aszter!
Mindig tiszteltetek, felnéztem rád!
Csillag vagy itt a pokolban, a nolon!
Most ezzel a poszt-tal számomra ÓRIÁS lettél!

49. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 7:19

48. Végre Valaki (látogató) 2012. 06. 28. 7:00

Kedves Végre Valaki!

Ne essünk túlzásokba.

Szerénység! Én ha valamit szeretek magamban, az a szerénység, elvtársak. :o)

50. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 7:23

47. Quodlibet 2012. 06. 28. 6:39

Kedves Quodlibet!

"Kopácsi Sándorra amig lesz magyarság a földön 1956os tettei okán emlékezni fognak a jó emberek."

Így van!

"Nem tudsz te neki ártani.e"

Nem is akarok. A szeretet beszélt belőlem.

51. Virág elvtárs s.k.
2012. 06. 28. 7:30

Most mi van?

A szélsőbalos elvtársaknak nem tetszik, hogy Valaki Emberként és nem pártkatonaként viselkedett 1956-ban?

...igen, valószínű, hogy lehetett volna 1956-tól más életút is.........a tömegbe lövetni...........miniszterséget vállalni.....később kiemelt nyugdíjjal éldegélni a Rózsadombon.......később lelepleződni....és rettegni, hogy mikor veszik elő az ügyet emeriségellenes bűntettként.....

....erre is van példa.......

...egyetlen egy dologban van igaza Zorro elvtársnak....bármelyik rendszerváltásban hatalomrakerülő osztály vagy csoport az előző rendszer kedvezményezettjeinek leggyűlöltebb tulajdonságait teszi magáévá....normaként.......

Virág elvtárs s.k.

52. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 7:36

40. Nyírfa 2012. 06. 28. 1:32

Kedves Nyírfa!

Kun Miklós, M. Kiss Sándor, Tőkéczky László, Schmidt Mária és akik fizetik őket, már rég győztek.

Az emberek még hümmögnek, de még 10-20 év, és már hümmögni sem fognak.

Persze ez a hazugságáradat lehet, hogy megint katasztrófába vezeti az országot szükségszerűen. De ez még nem látszik.

Most még csak épülgetnek egymásra az elemek.

53. Nyifu1
2012. 06. 28. 8:09

Az elmúlt száz évben Magyarország a "rendszerváltások" > "elitváltások" sorozatát( ..., valaki szerint mintegy 17 szer ... ) élte, plusz két vesztes vh.-t
- Mindegyik rendszer megtalálta a "maga Szarembereit", akik sokszor fedésben is voltak egymással, több rendszert átívelő életúttal ...
A magyarországi Moszkovita-baloldal története IS, az Önellenségírtások története is a múltszázad legelejétől a napjainkig, - de-és mindig a kezdeti remények után mégiscsak újra és újra a Szaremberek kerülnek a hatalomra, - "konszolidálják" azt.
A Szaremberek MINDIG ELLOPJÁK A REMÉNYEINKET, - a baloldaliakat, a nemzetieket, a polgáriakat, a hit és a becsület reményét - a kezdeti szándékot mindig "meglovagolják" és a maguk javára fordítják!
..., - Bukásuk, kisemmizettségük után, identitászavar és aberráció lesz úrrá rajtuk, nemtelen eszközökkel, aljas hazugságokkal és ferdítésekkel akarják megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, az igazolhatatlant, - azaz a Szaremberséget, a Szaremberkedéseket!
UTÓVÉDharcuknak már csak ITT a NolBlogon engednek teret, .... azaz MÁR CSAK ŐK maradtak a Nolon .....
- akár rájuk is lehetne hagyni, .... - hagy főjenek a saját levükben .....
....., - már "a fasiszták" sem törődnek velük!
:)))))

54. Kokó
2012. 06. 28. 8:11

Judit, azért olvassuk mert feltetted, és ha már elolvastuk, akkor véleményünk is van róla, és ha figyelmesen olvassuk, akkor bizony az ellentmondásokat is észrevesszük...
Ez így működik...
Ha gondot okoz, hogy nem mindenki azonosul édesapád "útkeresésével", mert bizony én azt vettem ki ebből az "életrajzból" hogy nagyobb mértékben önigazolás, kisebb mértékben tények, adatok...
Az Ő szempontjai szerint, az Őt igazoló adatokat kidomborítva, (ami valahol érthető is) de akkor sem lehet történelmi tényként rátestálni senkire, mert az mellé bizony adatok is kellenek..
Egzakt adatok, és nem szubjektív megélések....
Főleg azért, mert Ő abban az időben jelentős súlyt képviselt a vezetésben...
Judit én megértem, hogy egy apaképnek tökéletesnek kell lenni, főleg egy gyerek számára, de ezt nem várhatod el hogy egy vadidegen is úgy lássa...
Ebben a helyzetben egy kívülálló sokkal autentikusabb...
Az összes hivatkozásod csak a legendáriumból van, és ráadásul az is szelektált....

55. Nyifu1
2012. 06. 28. 8:14

Zorró-Nanetti
Mint ahogy mondjátok!
..., nincs mit hozzátennem ..... !!!
:))

56. Kokó
2012. 06. 28. 8:29

Nem tudom Judit hány éves voltál az "őrjöngő anya" jelenetnél, de nem lehettél még felnőtt, és még emocionálisan sem voltál érett, tehát csak a látvány hatott rád...
Akkor még meg sem fordult a fejedben, hogy akkor kellett volna az anyának "őrjöngeni", és azzal aki a kezébe nyomta a puskát?
Akkor annak az oldalnak a tisztességét nem kérdőjelezed meg, aki a gyerekeket felhasználta, mert szerintem, akkor apád morálisan sem a jó helyen kötött ki, ha ezeken a tényeken átsiklott...
De ezeket nagyon jól elfedi, vagy kapóra jön(?) a "provokációs" elmélet, ami akár igaz is lehet, de a gyermekfelkelők bevetését nem menti....

57. Nyírfa
2012. 06. 28. 8:38

52. ZorróAszter

Jó reggelt!

Én ezt másképp látom, de nem zárom ki a lehetőségét, miután minden pillanatban teremtjük nem csak a jelenünket, hanem a jövőnket is, és tény, ha valami átlendül a kritikus ponton, onnan már nehezebb fordítani.

A hazugságelemekkel pedig nem lehet tartósan építkezni, hiába is rakosgatják egymásra, mert az a kötőanyag hiányzik belőle, amelyet sem megvásárolni, sem kierőszakolni nem tudnak, és ez a saját jó érzésük, a félelemnélküliség.
A félelem fél elem, így billeg, kiegészülni önmagával nem tud, csak erősíteni azt az egy oldalt, amitől borul az építmény.
Az értelmesebbje időben rá fog jönni, hogy amit ma felrak, az holnap rádőlhet.

De, ehhez nekünk is mondanunk kell a magunkét.

Érdekes, a fent felsorolt urak és a hölgy olyannyira kívül esnek érdeklődésemen, hogy, ha nem tolakodnának mindenáron a köztudatba, létezésükről sem tudnék.
Felejthető emberek ők, szellemi munkásságukra a szellemiség hiánya nyomja rá a kellemetlen bélyeget, s a posztban említett tétel, miszerint van egy kör, amely mindig bírja az éppen hatalmon lévők kegyét, rájuk érvényes.
A kérdés , hogy mindig ugyanaz a belső kör uralja-e a politika és a gazdaság vezető pozícióit, annyiban jogos, hogy mindig vannak önként jelentkezők, akiknek érdekükben áll támogatni ilyetén törekvéseket.

A szocialista párt bujkálása, identitásproblémája éppen ebből a tételből vezethető le, valóban átmentették a politikai és a gazdasági befolyásukat, csak a pártba, és a közéletbe beépült másképp gondolkodók náluk ravaszabbak, gátlástalanabbak, képmutatóbbak voltak.

Egy történész számára izgalmas kor lehet a miénk, megélni kevésbé az.
Rossz látni és tapasztalni, hogy ennyi jellemtelenség szorult a magyarokba.

Kun Miklósról csak annyit, hogy a nagypapája korszakalkotót hozott létre, és feltehetően érdemesebb férfiú volt, mint az unokája.
De, ez is elmúlik.

58. Nyírfa
2012. 06. 28. 8:51

56. Kokó

Sajnálom, hogy Juditot ennyire meghatározzák az érzelmei , mert általuk ő maga is hatásvadásszá válik ebben a történetben, bemutatva az érzelmi ráhatás technikáját, működését.
Hogy Orbán tudatosan él ezzel a manipulatív eszközzel, attól még nem követendő példa, bár ezzel nem azt mondom, hogy Judit Orbán-tanítvány lenne. De kiszolgálja ezt a rezsimet, és nem biztos, hogy az édesapja is ezt akarná.

Átgondolatlannak érzem ezt e törtetést. De, ezt már szóvá tettem.

59. lord
2012. 06. 28. 10:19

14-re
Kopácsinak:

Judithkám!
Itt kezdődik a mese.
Az "M" terveket - felsőbb utasítás alapján ugyan -, de az adott parancsnokságnak kellett kidolgozni, a saját speciális helyzetére vonatkoztatva.
Az egyszerűen nem igaz, hogy az Édesapád akkor látta először, amikor kinyitotta 56 puskaropogása idején,
Eddig jutottam el a hozzászólásokban, majd folytatom.

60. pietnik
2012. 06. 28. 10:26

Nekem pedig az tűnt fel,hogy Judit éppen akkor teszi fel a Kádár-korral szembeni súlyos vádakkal teli postjait a netre,amikor Kádár centenáriuma van,és az is érdekes,hogy pontosan ebben az időben növekszik meg a Horthy erőltetett kultusza,avatnak szobrot,emléktáblát,neveznek róla utcát,jelenik meg a tananyagban Nyírő és Wass irodalmisága!
Valahogy úgy érzem,hogy ennek egyéb,sokkal mélyebben szántó jelentősége van,mint az,hogy Kopácsy gyűlöli Kádárt!
Azért,mert egyéni igyekezete most nem édesapja tisztára mosását célozza,mint korábban,hanem a Kádár-kor befeketítését célozza!
Nekem az a gyanúm,hogy nagyon sokan visszasüllyedtek a Horthy-korba,nem azért ,mert abban éltek volna,de a jelenlegi egzisztenciális érdekük ezt kívánja!
Már pár éve hangsúlyozom,hogy a Kádár kor fő ismérve nem a gulyáskommunizmus,meg a legvidámabb barakk,hanem az a lényeges,hogy mit adott a dolgozóknak,és mi volt a célja!Ne komcsizzunk,csak akkor,ha melléje felsoroljuk,hogy mi jellemzi a kommunista gondolkodást, és ezzel együtt Kádár cselekedeteit és ország-irányítását!
Ugyanez a vörös csillagra ,a sarló-kalapácsos zászlóra is! Minek a jelképei,és mi a tiltásuk célja!?
Ezek ismerete nélkül szitokszó lesz mindegyik szó,és jelkép is!A mögöttes tartalom nélkül már össze lehet mosni a horogkereszttel a vörös csillagot,Horthyt Kádárral,és a holokausztot
a 150 millió kommunizmus-áldozattal!!
Annak ellenére,hogy az utóbbi egyáltalán nem igaz,még jól hangzik,mint az 56-ban kivégzett
többtucat gyerek emlitése!

61. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 10:30

57. Nyírfa 2012. 06. 28. 8:38

Kedves Nyírfa!

Önnek is jó reggelt.

Én nem vagyok derűlátó. Ez a propaganda elsősorban pénz kérdés, és a pénz a hazugságáradatot finanszírozza. Ki tudja miért.

Én ebben a korban nem éltem, de azt tudom, hogy a hazugságok igenis betölthetők az emberek fejébe. És hogy minden hazugság események lavináját indíthatja el.
Mindennnek megvan a maga böjtje.

Ártalmatlan kis hazugságnak tűnt Madame Blavatsky története az Atlantiszról menekült árja fajról. Ki gondolta, hová és meddig csavarodik ez a piti kis blőd hazugság.

És ha jól megnézi, máig hat.

Erre bizton számíthat Kun Miklós, Schmidt Mária - és Kopácsi Judit is.

62. lord
2012. 06. 28. 10:36

44-re
Kopácsinak:

Miért kell felrakni Neked még dolgokat.
Nem volt eléggé kitárgyalva, túltárgyalva 56?
Édesapádat előléptették rendőr tábornokká az Antalék.
Te ott élsz Kanadába.
Miért nem jössz haza a családoddal együtt, ha olyan nagyon kedves neked Magyarország?
Miért onnan osztod még ma is az észt?
Nem érted, hogy itthon más gondjaink vannak, mint újból, és újból marhaságokat, hazugságokat, önigazolást hallgatni, olvasni?
NINCS NEKED ELÉG ELFOGLALTSÁGD KANADÁBAN?

63. harunalrasid
2012. 06. 28. 11:04

1. MaNetti
2012. 06. 27. 23:08
egészségedre.
remélem, egyszer el is élvezel, mert ez pettingnek elég kevés.

64. harunalrasid
2012. 06. 28. 11:06

62. lord
2012. 06. 28. 10:36
nyugi, idültkém, még van vagy 8 rész, és ÉN rakom fel, nem is judith, ami ellen semmit nem tehetsz. ugyanis a kb. 80 oldalas tanulmány az én gépemen van:-)
legfeljebb nem olvasod.

65. lord
2012. 06. 28. 11:09

Az biztos, hogy
- Kopácsi Sándor munkáskáder volt a miskolci Mokán Komitében végzett dolgai miatt
- A legkeményebb diktatúra idején vállalt rendőri szolgálatot.
- A rendőri szolgálat alól - ha akarta volna - kiléphet volna bármikor. Az én Apósom mint munkáskáder Kecskeméten a Király Béla parancsnoksága alatt lévő hadtestnél volt személyzeti tiszt örnagyi beosztásban, de LESZERELT, még 56 előtt. Tehát le is szerelhetett volna, ha akar, ha "kiábrándult".
- Igaz, hogy bonyolult volt a helyzet, különösen Budapesten váratlanul, felkészületlenűl érte a vezetést , ezért tétova intézkedések, egymásnak ellentmondó politikai lépések történtek. Nem volt egyszerű az eligazodás.
- Voltak katonai egységek parancsnokai is, akik a felkelőknek fegyvert adtak, vagy átálltak a felkelők oldalára.
- ugyanakkor LEHETETT A FELKELŐKKEL, AZOK VEZETŐIVEL TÁRGYALNI, MEGEGYEZNI Szerintem Kopácsi Sándor ott követett el hibát, amikor ezt meg sem próbálta.
A felkelők vezetőinek ugyanúgy érdeke volt, hogy az ő állományukból ne legyen veszteség, mint Kopácsinak. EZÉRT ELŐSZÖR TÁRGYALNI, TÁRGYALNI, ÉS TÁRGYALNI KELLETT VOLNA NEKI.
Talán épen a felkészületlensége - hiszen minden rendőri képzés nélkül került nagyon fontos parancsnoki beosztásba - okán tette azt amit tett, nem gondolva át, annak országos kihatásait.
- Mivel nem mérte fel a tettének súlyát, büntetését sértődéssel fogadta, és ennek szellemében írt könyvet, melyet teljesen érthetően nyugaton nagy egyetértéssel fogadtak
Kopácsi Sándor nem volt tudatában annak, hogy a Szövetséges Hatalmak felosztoták egymás között a háború utáni Európát, és Magyarországot, mint koncot - kiharcolt, megérdemelt koncot - a szovjeteknek adta.
A nyugati szövetségesek NEM TÖRTÉK MAGUKAT AZ ALPOKON KERESZTÜL, HOGY ŐK ÜZZÉK KI MAGYARORSZÁGRÓL A FASISZTA NÉMETEKET, EZT A PISZKOS MUNKÁT A SZOVJETEKRE HAGYTÁK.
NAGYON IS TISZTÁBAN VOLTAK AZZAL, HOGY MI LESZ 45 UTÁN MAGYARORSZÁGON, CSAK REAGEN ELNÖK IDEJÉN VÁLT A VOLT SZÖVETSÉGES "A GONOSZ BIRODALMÁVÁ".
.

66. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 11:11

51. Virág elvtárs s.k. 2012. 06. 28. 7:30

"Most mi van?

A szélsőbalos elvtársaknak nem tetszik, hogy Valaki Emberként és nem pártkatonaként viselkedett 1956-ban?"

Dehogyisnem tetszik!

Különben mi lenne az apropó?

67. Shakespeare
2012. 06. 28. 11:29

Mi mindent hamar elfelejtünk, átírunk, magyarázunk.
Egy, ami rendületlenül megmarad.
Gyalázkodni tudunk.
Mi magyarok vagyunk.

68. lord
2012. 06. 28. 11:31

A rendszerváltáskor - mivel nem volt más példakép, a szocialista termelés helyét kapitalista rend váltotta fel - szinte természetesen a Horthy rendszer volt az amit többen visszasírva elképzelték a jövőt. A jobboldali politikusok (Antall, Boross, Jeszenszky)részéről ez természetes volt, a baloldal (Horn) feltétel nélkül kapitulált , a liberálisok meg asszisztáltak hozzá.
"Kiderült", hogy 45 -től "Minden rossz volt"

Ennek isszuk most a levét.
Nemcsak a "kommenista diktatúrát" - politikai rendszert - verték szét, de az ipart, a mezőgazdaságot is.
Huszonkét év alatt a rendszerváltás - 56 - szellemiségében nevelkedett az ifjúságunk.
Ne csodálkozzunk, hogy olyan amilyen.
Nincsen jövőkép.
Ezért van az útkeresés, a feltámadt nacionalizmus, a múltba való visszanyúlás, a múlt hozsannázása.
.

69. Shakespeare
2012. 06. 28. 11:43

Azért különös, olyanok (azok) acsarkodnak, akik abban az átkos rendszerben nőttek, nőhettek és lehettek valakivé, mára pedig lettek senkivé-semmivé.
Ej az a kurva, átkos Kádár rendszer.
Anélkül soha, semmik nem lettünk volna.
Éljen Orbán! Nyaljuk disznószaros talpát!

70. Nyírfa
2012. 06. 28. 11:47

Lord, írod, 56. szellemiségében nevelkedett a mai ifjúság. De mi ez a szellemiség?
Mit takar?

71. pietnik
2012. 06. 28. 11:48

Lord!
Jól írod!
A szocialista termelést kapitalista rend váltotta fel!!
És ez a LÉNYEG!
hogy a szocialista termelést kapitalista rend váltotta fel,és nem KAPITALISTA TERMELÉS!
Mióta a termelést csak rend váltotta fel,folyamatosan csúszunk lefelé!Elértük az unortodoxia legalsó határát,ezután már a nihil következik!
És itt látom a Kopácsi-féle blogok dehonesztáló hatását,az Orbán.Horthyista rezsim védőpajzsát!!
Ugyanis ezek után már nagyon kevesen merik az elmúlt húsz év politikusainak a szemébe mondani,hogy lejtőre vitték nagy pofával az országot,56 nevében rángatták vissza a Horthy-rezsimet!
Ugyanis ha Kádár maga egy komenyicsta szörnyeteg volt,meg a kommunisták legyilkoltak 130 millió embert(Rasid újabb postjában azt firtatja,hogy több századnyi kiskatonát likvidált az állami titkosszolgálat! ) a gazdaság élhetetlen volt,nem volt szabadság,hát akkor már a Horthy-rezsim sokkal jobb volt!Igaz,hogy közel egymillió háborús áldozata volt,romokba dölt az ország,de az akkor is jobb volt!
És mi is van a Horthy-rezsim nagy-nagy szabadságával?!
És azért,mert Kádár komenyicsta volt,azért kellett az új alkotmány,meg a választási törvény megnyirbálása!?A szabadság jegyében?!
Ugyan,kérem,menjünk már a francba!

72. Nyírfa
2012. 06. 28. 11:54

Shakespeare, annyira igazad van!

73. Shakespeare
2012. 06. 28. 12:11

Sajnos, cukorfalat. :))

74. Nyírfa
2012. 06. 28. 12:27

Shakespeare: :-))

75. sutakuka
2012. 06. 28. 12:54

zorroaszter

kis jelentektelen szar vagy a felmenoiddel egyutt es nyakos tudatlansagodat frocsogod ide, meg olyanokra, akik akkor abban az irdatlan helyzetben probaltak tulelni....milyen erkolcsi alapon?
fogjad be a pofadat es ne a kopacsin rugozzal 2012-ben amikor az altalatok megszavazott dicsoseges fidesznek koszonhetoen kapalodztok nyakig a szarban?! hogy a Kopacsi elfogult az apjaval kapcsolatban vagy sem arra minden joga megvan, neked most nem azzal kell foglalkoznod, hanem arrol kene szamot adnod, hogyan sullyedtunk idaig?! szivesen megneznelek, hogyan tudnal helytallni tarkodra szegezett lofegyverrel.....
arra van eszetek meg energiatok, hogy rendes embereken rugoztok, mikozben a vilag szegyeneve valtatok 2012-ben?....

76. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 12:54

46. evianna 2012. 06. 28. 3:29

Kedves Evianna!

Bocsi, hogy elfeledkeztem Önről. Remélem, még visszalátogat.

"1. ezek szerint a korszakok határozzák meg az emberek minősítését - utólag... (akit Horthy, Szálasi, Rákosi, Kádár alatt nem zártak börtönbe, az kollaboráns volt?)"

Nem. De akit mondjuk börtönbe zártak pl. Kádárék, az ettől még nem automatikusan ártatlan.

"2. (részben ebből adódóan) nincs rá magyarázat, hogy miért változnak akkor mégis a korszakok. (mindig kívülről, aztán mi, magyarok, alkalmazkodunk? az elég elkeserítő lenne, főleg a jövőre vonatkozóan.)"
Mert a körülmények változnak, kívül is, meg belül is, csak a seggnyalóbrigád örök, ha ki nem múlik végelgyengülésben. Akkor helyükbe állnak a fiaik.

"emellett jópofa az érvelés, hogy mindig ugyanazok vannak hatalmon, de ez (szerencsére) nem igaz. jól is néznénk ki..."
Azért ha megkapargatja akár az eddig ismeretlennek tűnő nevek családfáját, tutira ismerős családnevek ugranak elő egyszeriben. Ez a szakma apáról fiúra öröklődik, legfeljebb a politikai platform változik néha. De ezt csak azért írom, mert nem vettem észre a hamiskás csillogást a szemében :o)

77. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 12:58

75. sutakuka 2012. 06. 28. 12:54

Kedves Sutakuka!

"kis jelentektelen szar vagy a felmenoiddel egyutt es nyakos tudatlansagodat frocsogod ide, meg olyanokra, akik akkor abban az irdatlan helyzetben probaltak tulelni....milyen erkolcsi alapon?"

Ön viszont kifogástalan úriember. Elsőre látszik.
Nem. Inkább szaglik.

Gratulálok a neveltetéséhez.
Remélem, Kopácsi Judit megbecsüli a lovagjait.

78. nobody is here
2012. 06. 28. 13:02

A kommenteket olvasva el szeretném mondani, hogy a jelen vitának láthatóan voltak előzményei (például az '56-os gyerekáldozatok), amelyeket nem olvastam, így a hozzászólásom kizárólag Kopácsi Judit jelenleg futó sorozatára vonatkozik. Ez a sorozat E.S. Fisher (Dr. Szatmári Jenő István?) könyvét mutatja be részletekben.

Ha ezt a sorozatot (vagy a könyvet) az átlagember olvassa, egy sor fontos és érdekes információt talál benne, amelyeket persze kritikus szemmel kell értékelni. Azt eddig is tudtuk, hogy az '56-os események lefolyását és kimenetelét döntően befolyásolta a nagyhatalmak között kialakult szuezi válság és ennek tükrében érthető a várakozás, hogy vajon milyen új ténnyel vagy tényekkel fog szolgálni a szerző. Eddig (a 11. részig bezárólag) persze csak azt látjuk, hogy a szerzőnek van egy prekoncepciója, amely bizonyításra szorul.

A provokátorok szerepét eddig is ismertük, önmagában ez a felvetés nem új. Kíváncsian várjuk, hogy milyen kutatási eredményekkel szolgál a szerző ebben a tekintetben. Jelen pillanatban korainak érzem az állásfoglalást akár pro, akár kontra. Ez ugyanis idő előtti volna és szintén nem tükrözne mást, mint prekoncepciót, azaz valamilyen oldalon való (érzelmi) elfogultságot. Az előítéletek ugyanis nagyon sokfélék lehetnek.

Szerintem a helyes magatartás az, ha Kopácsi Judit édesapja iránti elfogultságát megértően elnézzük és jóindulatúan megelőlegezzük neki a bizalmat a sorozatának a befejezéséhez. A tárgyilagosság igényével és higgadtan viszonyulva a múltnak ehhez a mély érzéseket felkavaró vizsgálatához. Aztán persze lehet majd róla korrekt és tárgyilagos párbeszédet folytatni.

79. sutakuka
2012. 06. 28. 13:10

zorroaszter

igen ram mindig szamithatsz, mert ha mast nem azt bizonyosan tudom, hogy Kopacsi Judith egy tisztesseges, joindulatu ember, akinek biztosan tobb informacioja van az altalad kritizalt idoszakrol, mint neked, te meg a fostenger aljan egy turbina vagy, ami kavarja a fostengert....kezet foghatsz a vonaval kb aki hozzad hasonloan hamisitja ezerrel a tortenelmet, mert azaltal meg tudja fogni az olyan ostobakat, mint te es erre epiti az egyre jelentosegteljesebb eletszinvonalat....es nem kell csodalkozni, hogy a vilag undorodik toletek mindekozben!

80. adatbányász
2012. 06. 28. 13:33

jaj, de vonzó is, amikor mai megmondóemberek a teljes erkölcsi piedesztálról ítélkeznek nicknéven más korok, lövészárkot és börtönt megjárt emberei felett, jobb/balosoznak önfeledten, mintha ők maguk a Megtestesült Erkölcs lennének, holott csak egy kedvezőbb korba születtek bele, amikor bocsánatos tevékenység a köpönyegforgatás.

Kedves Kopácsi Judit: méltatlan neked ezekkel szemben apádat védeni, aki egy kicsit különb emberből volt, mint ezen ítélkezők. Mindenki azt gondol amit akar. Arra meg a jobbikos vérmagyar csanádka jó példa, hogy az kiabál a legjobban, akinek a háza ég.

81. lord
2012. 06. 28. 13:40

79-re
Sutakukának:

A stílusodon túl, azt javaslom, gyere haza Magyarországra, és itt legyél okos.
Könnyű Kanadából észt osztani, meg hősnek lenni.
Sajnos a szart Judith turbinázta fel, teljesen feleslegesen.
Évek óta, csak az Édesapja önéletrajzával szórakoztat minket.
Eddig bevették a meséit, most rámutattak néhány valótlanságra.
Ilyen az élet.
A gyerekek felnőnek, és fúrcsálják, ha a boszorkányból angyal lesz.

78-ra
Alexnek:
Judith anyagát az ELLENSZÉK-nél találod meg, Rasid gondozásában

82. sutakuka
2012. 06. 28. 13:55

lord

dehogy megyek, ha pedig nem tetszik kopacsi irasa, ne olvasd! bizonyosan igy is tobb az irasaiban az az adat ami fedi a valosagot, mint ami kerdeses es azt is hiszem, hogy keszsegesen elfogadja a bizonyithato ellenvelemenyeket, na persze a frocsogest azt nem...
masreszt nekem nem kellett 20 ev ahhoz, hogy felismerjem orban egy elmebeteg...

83. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 14:10

79. sutakuka 2012. 06. 28. 13:10
80. adatbányász 2012. 06. 28. 13:33

Kedves Sutakuka és Adatbányász!

Látom, találva érezték magukat a köpönyegforgató seggnyalóbrigád emlegetésekor.

Remélem, Önök még remegő kézzel kapaszkodnak a húsosfazék karimájába.

El ne eresszék!

Egyébként meg kinyalhatják a ggemet se!

Muhahaha

84. sutakuka
2012. 06. 28. 14:11

lord

amugy meg az eszaki boszorkany jo boszorkany, a keleti meg rossz...?!.
a "valosagra valo ramutatashoz" pedig legalabb olyan sulyu tapasztalattal kene rendelkezni, mint Kopacsi Judith....es meg azzal egyutt is hogy mas szemszogbol maskent tunik, meg azzal egyutt is igaz lehet a sajatja... ezert amit zorro csinal csak szimpla, de tipikusan magyaros rosszindulat, frocsoges...

85. sutakuka
2012. 06. 28. 14:18

rosszul latod zorroszar

en nem a Kopacsival vagyok egy evjaraton sokkal inkabb veled es nem zavar, ha szopod az orbant, de ha tonkreteszitek az orszagomat a sajat vegbeledet tekerem a nyakadra es addig szoritom, amig elhal benned a hejhitler!

86. lord
2012. 06. 28. 14:26

84-re
Sutakukának:
Ha nagyon igyekeztem volna, Jutith a láyom lehetne.
Lehet, hogy bajban lenne miattam, mert én nem tudtam volna olyan szép, könnyfacsaró önéletrajzot írni, mint az Ő Édesapja.

Egy sárguló levél:

www.xyz.nolblog.hu/archives/2010/10/30/Kopacsi_Sandor_es_a_forradalom/

87. adatbányász
2012. 06. 28. 14:28

zorro,
így jár az, akit kiskorában kukoricacsutkára szoktattak, ezért nagykorában sem tudja maga tisztán tartani a popóját. de talán a felhívását a közvetlen kiszolgálóihoz kellene címeznie.... egyébként meg, ki mint él, úgy ítél. aki pénzt kap karakterrombolásért, másról sem tudja elképzelni, hogy csak úgy, saját véleménye van.

88. Didgeridoo
2012. 06. 28. 14:29

Érdekes, hogy a személyeskedő blogbejegyzéseknek sokkal nagyobb az olvasottsága, mint a többieké.

89. adatbányász
2012. 06. 28. 14:32

lord - most már csak arra lennék kíváncsi - ha maga Jutka apukája lehetne - hogy miként cselekedett azokban az időkben, amikor az ég zengett. Vészkorszakban ugyanis nem könnyű embernek lenni, és azt gondolom, hogy nem véletlen, hogy a saját lánya nem próbálkozik könnyfacsaró életrajzi történetekkel.

mindenesetre tetszik nekem ez az "én apukámnak meg csébje van" licitálás. akit nem jegyeznek név szerint, az akkora hős lehet, amekkora csak akar.

90. sutakuka
2012. 06. 28. 14:37

lord

johat a szenilitasa sem lehet mentseg rosszindulatara....

91. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 14:40

85. sutakuka 2012. 06. 28. 14:18

Kedves Sutakuka és Adatbányász!

Az Önök felfogóképessége valahol a muslicáé és a molylepkéé között lehet.

Osszák el egymás között.
Látom a seggnyalóbrigád emlegetése azért szíven ütötte önöket.

Ne csüggedjenek! Maradt még elég segg!
Hajrá!

Muhahaha!!!

92. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 14:44

Kedves Didgeridoo!

Az eddigi legsikeresebb személyeskedő bejegyzésem Isaac Newtonnal foglalkozott, a második helyezett pedig Káin :o)

Newton és az a bizonyos alma (295)
Káin gyermekei (127)
HorrorNOLBLOG Rémkirályai (112)
Harunalrasid és az egybites demokraták (111)
Ki volt Kopácsi Sándor? - Komment helyett III. (91)

Bár az is igaz, hogy Newtonnál Szász professzor gorombult be Brémából.

93. sutakuka
2012. 06. 28. 14:48

jolvan zorroszar

amig abban remenykedsz, hogy barki segget nyalom, addig szopatom anyadat a sarkon a negerekkel.... szerencsetlen nacihigfos...

94. Shakespeare
2012. 06. 28. 15:10

Az ember mindig tanul. Olyan szép személyre szóló jelzőket, csupa jótanáccsal ellátva. Nem lehetne egy külön posztot ezekre, a többi posztnál meg valahol a tényszerűség közelében maradni? Lehet, hogy nyitok a kedvetekre egyet. :)))

95. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 15:11

93. sutakuka 2012. 06. 28. 14:48

Kedves Sutakuka!

Szóljon a doktor úrnak, hogy nyomjon még 100 mg torazint, mert mintha ismét kezdenének előtörni az elfojtott gyermekkori emlékei.

Aztán majd költhetik a seggnyalókáder szülei a pénzt pszichológusra, amig fél év után ismét nem emlékszik majd semmire.

Felesleges pénzkidobás.

96. sutakuka
2012. 06. 28. 15:23

ne strappald magad zorroszar

sose voltam megcsak kisz-tag se....a baromsagaidat meg joedesanyad kertibudifalan felejtett elsargult noklapja kalendariumara firkald, mert csupan szarasgerjeszto hatasa ertekelheto...

97. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 15:27

96. sutakuka 2012. 06. 28. 15:23

Kedves Sutakuka!

Önnek számtalan téves eszméje közül az egyik, hogy nekem bizonyára az Ön egykori KISZ-tagságával van bajom.

Téved.

Ön szemlátomást kezelés alatt álló pszichopata, ám nekem ezzel sincs semmi bajom.

Az a fő, hogy jól érezze magát!

98. adatbányász
2012. 06. 28. 15:36

jaj, zorro.... szíven ütött volna, akár csak percekre, amikor sértődötten lepattant a maga ácsolt lovasszobráról, és ismeretlenül vagdalkozik a kis fakardjával? á, dehogy.... inkább kuncogok itt magamban, amikor az érzéseit rám próbálja kivetíteni. további kellemes kopácsolást, harkály uram. pedig a kukac úgy vélem, magában van.

99. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 15:45

98. adatbányász
2012. 06. 28. 15:36

Kedves Adatbányász!

Önök egy kórteremben fekszenek Sutakukával, és egymás kezéből kapkodják a gumilaptopot, vagy Önök egy és ugyanaz a személy?

Ebbe a harkály témába mintha kicsit belezavarodott volna. Ejnye.

Mit kapott nagyvizitkor?

100. sutakuka
2012. 06. 28. 15:46

persze kis nacigenny, mindenki kezeles alatt all, aki nem ert veled egyet!? szalljal le kopacsirol, ha nem tetszik amit ir, ne olvasd, egyebkent meg ertem en miert kell blogolni, mikor az embernek mar jatszadoznia sincs mivel, annyira eloreheladott merevedeszavarral kuszkodik....

101. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 16:01

Kedves Sutakuka!

Ön bizonyára azt hiszi, csak nekem tűnt fel, hogy Ön egy kezelés alatt álló pszichopata.

Ismét téved. Mindenkinek elsőre kiveri a szemét, aki a kommentjeit olvassa. Nem kell hozzá elmekórtani szakvizsga.

Akár azt a címet is adhatná nekik, hogy "Egy pszichopata önvallomása".

Az, hogy röhejesen itt ugrál a kommentekben, azt hiszi, bármennyire is befolyásolhatja a szándékaimat?

Szánalmas.

102. Nyírfa
2012. 06. 28. 16:09

Hú, ez nagyon meredek.
Kedves ZorróAszter, nem gondolkodik azon, hogy spamra tegye e látogatókat?

103. sutakuka
2012. 06. 28. 16:34

"kedves" (anyad leginkabb) nyirfa

dehogynem, spamra kell tenni mindenkit, aki szerint zorroszar egy naciseggfej, manapsag azoke a terep, akik szimpatizalnak vele, amig meg nem halnak...

104. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 16:59

Kedves Nyírfa!

Sutakuka és Adatbányász (egy vagy) két pszichopata a Lipótmezei Elmegyógyintézet IP címéről, akik kihasználva az ápolók létszámhiányból fakadó figyelmetlenségét, a megkaparintott gumilaptoppal kommentelnek. Egymás kezéből kikapkodva a szerszámot.

De csak addig, amíg rajta nem kapják Öket.

Akkor hetekre elzárják az eszközt, és csak a főorvos úr netezhet vele.
Ő a "Sárga Pitykés Közlegény".

105. Nyírfa
2012. 06. 28. 17:45

Nem a zöld? Zöld pitykés. :-))

Mindegy. :-))

Az OPNI? Az már nincs.

106. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 28. 17:46

De biza.

Igen. Úgy látszik, hárman maradtak. Ottfelejtették őket.

De gyanús, hogy mindig nagyvizit idején tűnnek el.

107. Nyírfa
2012. 06. 28. 18:26

:-))))))))))))))))

108. kopacsi
2012. 06. 29. 19:32

Koko kérdezte:
"Nem tudom Judit hány éves voltál az "őrjöngő anya" jelenetnél, de nem lehettél még felnőtt, és még emocionálisan sem voltál érett, tehát csak a látvány hatott rád...
Akkor még meg sem fordult a fejedben, hogy akkor kellett volna az anyának "őrjöngeni", és azzal aki a kezébe nyomta a puskát?
Akkor annak az oldalnak a tisztességét nem kérdőjelezed meg, aki a gyerekeket felhasználta, mert szerintem, akkor apád morálisan sem a jó helyen kötött ki, ha ezeken a tényeken átsiklott..."

Nem tudom hány éves vagy. Azt viszont tudom, hogy az én környezetemben a gyerekek a Szovjet háborus filmeken és könyveken nöttek fel, ahol a gyermek partizánok nagy becsben voltak tartva. Mi már az ovodában is háborusdit játszottunk. Annak a korosztálynak szinte természetes volt, hogy ha kellett, fegyvert fogjon, vagy molotov koktélt készitsen, és kéz a kézben harcoljon az "ellenség" ellen. Egy tizenéves gyereknek, pláne zavaros időkben nem igen tudják megmagyarázni a szülei a veszélyes helyzetet. Egy tizenévesnek még nincsennek félelmei. Ezért sem tartják "jobb helyken" a kiskoruakat még felelősnek tettikért, és figyelembe veszik korukat, és a körülményeket is, amikor biróság elé kerülnek valamiért.
Viszont azt tudom, hogy az oroszok nagyon féltek a gyerekektől. Még tőlem is, amikor egy ártatlan mozdulattal Nagyapám szovjet tanácsadója jött elbucsuzni miután hazarendelétk 1957 Februárjában, és én barátságosan meg akartam ölelni az elöszobában. Akkorát ugrott félelmében, hogy én csak zavarodottan néztem, hogy mi baja a bácsinak, amikor én csak egy bucsú puszit akartam neki adni. Szóval megint csak azt tudom mondani, hogy ennyi idővel az események után jobb tudni azt is, hogy mi is volt akkoriban a közhangulat.
Különben nem tudom van-e gyereked. De azt tudom, hogy egy tizenévest nem igen tudnál lakat alatt tartani, ha az nem akar otthon maradni.

109. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 29. 19:41

Ezt Kokónak tetszett írni, vagy nekem?

110. Kokó
2012. 06. 29. 20:22

Judit, van egy 32 és egy 24 éves fiam, akiket nem kellett lakat alatt tartani... Nem akarom fényezni magam, de ők már amerikai filmeken nőttek fel, és mégsem akartak harcolni az Al Kaida ellen...
És ez rajtam, meg az anyjukon múlott...
Akkor és ott azintén a szülőkön múlott hogy a gyerekek ott lehettek... De legfőképp a felkelőkön, akiknek kötelessége lett volna elvenni a fegyvert és hazazavarni a taknyosokat, a nagy büdös "romantika" ellenére....Mert ha nincs ott a szülő, a legközelebbi felnőtt felel a gyermekért...
Ha az alakulatban lett volna egyetlen jóérzésű ember, akkor a srác még most is élne.
De egy sem volt...

111. Nyírfa
2012. 06. 29. 20:44

Tiéd volt a kérdés, Kokó, megvártam a válaszod.
+ :-))

112. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 29. 20:47

Bocs. De én azt hittem, ez a bejegyzés már rég kiszáradt.

Hogy a csudában találtak vissza ilyen gyorsan?

Én tök véletlenül láttam meg, mert éppen feltettem egy másikat, mikor Kopácsi Judit írt.

Árulják már el, mi a titkuk?

113. kopacsi
2012. 06. 29. 21:09

Koko, én nem vitatkozom veled ezzel kapcsolatban. Felnőttként, és anyaként én is úgy gondolkoznék, min te. De a múlton nem lehet feltételes módban beszélni, és semmiképpen sem lehet minden egyes felkelőről akiknek a kezében fegyver volt, egyöntetű itéletet mondani. Pl. nekem a Corvin tériek nagy részéről igen rossz véleményem volt és van is. Viszont kérdeztél, hogy miért nem voltam akkor fölháborodva, amikor a 12 éves kisfiu ruháját az édeanyja megkata a börtön elött. Az én legelső reagálásom a félelem, és az ijedtség volt. A kisfiu akkor csak egy évvel volt idősebb nálam. És engem is érhetett volna "baleset", amíg pl. a Jugoszláv követségen voltam 10 napig, ahova be is löttek, és el is találtak egy követségi embert.
Hogy erre az oldalra hogyan lehet idetalálni? EGYSZERŰ A DOLOG, OTT VAN A VITATOTTAK KÖZÖTT.

114. kopacsi
2012. 06. 29. 21:12

Kokó, csak úgy mellesleg jegyzem meg, ahhoz, hogy a fiaid, akik amerikai filmeken nöttek fel, és mégsem mentek harcolni fegyverrel az amerikaiak ellen, ez enyhén szólva is félrebeszélés, ugyanis tudtommal sem az amerikaiak sem az elkada eddig még nem támadták meg MO-ot, tehát nem az orruk elött zajlottak az események.

115. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 29. 21:14

Jó-jó. De ott sok cikk van. De Nyírfa és Kokó hogy talált ide ilyen hamar? Már több mint egy napja nem volt hozzászólás.

Vagy ez az az RSS?

116. Osszián
2012. 06. 29. 21:48

Nahát, sutakuka - szekfűszeg, mi ütött beléd???

Teljesen félreérted a helyzetet, és benne a bloggert. Teljesen!
Kár, hogy nem voltam itt a vitánál, kissé megmagyaráztam volna a tényálladékot.

117. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 29. 21:53

Szegény Sutakuka és Adatbányász nagyviziten lebukott a gumilaptoppal, és a Főorvosúr elvette tőlük.

Hiába mondtam nekik, hogy jól dugják el a párnájuk alá legalább a nagyvizit idejére.

118. Nyírfa
2012. 06. 29. 22:21

Hát, ez nagyon egyszerű: könyvjelző.

A jelen írásaira kattintva is minden megnézhető.

Most nagyon büszke vagyok, én a kezdő internetes mondom, mit hogyan. :-))))

119. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 29. 22:31

Akkor csak véletlen volt?

Már több mint egy napja nem kommentolt senki.

120. Nyírfa
2012. 06. 29. 22:44

Véletlen? Nincsenek is véletlenek. :-))
Én mindig visszanézek azokra a posztokra, ahová írtam, hiszen azért fordultam ott elő, mert érdekel.
Ezzel , mindenki így van, nem? :-))

Kedves ZorróAszter, nem Ön biztat minden olvasót arra, hogy ne nézze a hozzászólások dátumát?

121. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 29. 23:32

De biza tényleg arra bíztatok.

Csak velem sokszor előfordult, hogy nem találtam vissza oda, ahol beszélgetem valakivel.

Szídtam magam, hogy lehet ez?

De a múltkor Solide olvtársunk lebukott: neki az a nünükéje, hogy ha kifut a címlapról, visszateszi az egész blogját szünetelőbe.

De egyébként azt hittem, van egy jó kis cuccuk, ami jelez, ha változik egy bejegyzés, amit korábban kommenteltek.

122. Kokó
2012. 06. 30. 7:18

Judit, ha akkor nem is, mert még Te is gyermek voltál, de mostmár neked is át kellene értékelned ezt a "forradalmi romantikát"...

123. Didgeridoo
2012. 06. 30. 8:27

121.
ZorróAszter
A fő probléma, hogy a nolblog keresője nem működik. Ha egy régebben olvasott posztot keresel, akkor google keresőt kell használni. Persze az lehet, hogy a szünetelés az elől is elrejti a posztot.

124. Kokó
2012. 06. 30. 14:40

Az Összesblogok listáján lépek be mindig, és ott évekre visszamenőleg megtalálok minden postot...
admin.nolblog.hu/blogs/

125. kopacsi
2012. 06. 30. 15:10

Koko, a történelem nem ismer olyasmit, hogy "utólag átértékeli" a forradalmi romantikát. Én csak az akkori hangulatot vázoltam fel, és annak tudatában reagáltam a dolgokra. De, mint mondtam, én sem kedveltem a Pongrác féle kalandorokat. Azt viszont ma sem tudom megbocsájtani, hogy kiskorú gyermekeket gyilkoltak meg bosszuból az események után. Erre nincs és nem is lehet bocsánat. És főleg, hogy szinte felelőségre vonsz engem azért, mert nem a szülőt itéltem el a gyerek cselekedete miatt, pláne abban a speciális esetben.

126. kopacsi
2012. 06. 30. 15:16

Ossziánnak, Apám 0963-ban szabadult és csak 1975-ben távozott Kanadába. Ezeket az információkat nem Kanadában, diszidensektől szerezte be. Voltak közeli barátai akik benfentesek voltak, és hajlandók voltak megosztani vele ezeket az információkat. A diszidenseknek más témájuk volt, ugyanis a legnagyobb többségük, Faludy és társai, a Recski tábor lakói voltak.

127. Kokó
2012. 06. 30. 18:48

Judit, felelősségre semmi estre sem vonlak, ha ezt érzed, akkor valószínűleg rosszul fogalmaztam... Azt meg hogy meg akarnám változtatni a véleményedet, teljesen távol áll tőlem, legfőképpen azért, mertr úgy érzem, gondolom hogy nagyon emocionálisan kezeled az eseményeket....
Én csak a véleményemet közlöm, arról az időszakról, amit az apám tapasztalásaiból és a konvekzenciáiból tettem a magamévá, és mivel őt is hitelesnek tartom, az ellentmondásokra próbálok rávilágítani

128. kopacsi
2012. 06. 30. 19:23

Koko, mint mondtam, fogalmam sincs mennyi idős vagy, Azt viszont tudom, hogy az én korosztályom 1946 és 56 között naponta kapta az államilag támogatott propagandát a hős szovjet partizán gyerekekről, no meg a koreai háború gyerek hőseiről. Ennek szellemében igen nehezen lehetne azt mondani az akkori tizenéveseknek, hogy maradjatok otthon, ha itt az ellenség, már pedig akkor a Szovjet hadsereg nem éppen barátkozni tért vissza, ugye?
Az meg igen tetszik nekem, amikor azzal vádolsz, hogy emocionálisan kezelem a dolgokat. Jó, kezelhetem jogi szempontból is: egy normális országban nem fognak statáriális alapon kivégezni tizenéves gyerekeket. Az USA jelenleg azt teszi, és azzal sem értek egyet.
De most már kiváncsivá tettél, ha te lettél volna ott, szerinted milyen hatást tett volna rád az a bizonyos szituáció? Hogy lehet azt nem emociálisan kezelni?

129. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 30. 20:50

123. Didgeridoo 2012. 06. 30. 8:27
124. Kokó 2012. 06. 30. 14:40

Köszi szépen.

Sajna nem írja a bejegyzések címeit, csak a blogét, de az meg mindig ugyanaz.

130. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 30. 21:08

125. kopacsi 2012. 06. 30. 15:10

"Azt viszont ma sem tudom megbocsájtani, hogy kiskorú gyermekeket gyilkoltak meg bosszuból az események után. Erre nincs és nem is lehet bocsánat."

Kedves Hölgyem!

Az elmúlt 20-25 évben működött az a módi, hogy valaki kitalálta a történelmet napipolitikai szempontokból átdolgozva, és aztán azt a média és a fizetett történészek helyeslésével kizárólagos igazságként tálalhatott.

Igaza van, most is működik, és Önöket, Kun Miklóst, M. Kiss Sándort, Schmidt Máriát, Tőkéczkyt támogatja a pénz és a többségi média. És ezek a hazugságok landolnak a gimis tankönyvekben és a gimnazisták fejében.

Amit én mondok, az itt marad a NOLBLOGon belül, és ha nincs friss bejegyzésem viszonylag régóta, akkor naponta legjobb esetben is 20-30 olvasóra számíthat, akkor is inkább a Newtonos, Bergmanos és az Antonionis cikkem.

De a magam részéről minden tőlem telhetőt meg fogok tenni ezután, hogy ne lehessen kitalációkat, hazugságokat ilyen könnyen az emberek fejében elültetni.

Köszönöm, hogy a gyerekek kivégzésekről szóló cikke miatt néhányan felismertük, hogy eddig sem lett volna szabad kézlegyintéssel elmennünk az ilyen lódítások mellett.

De persze tudjuk, az Erő továbbra is Önökkel van..

131. kopacsi
2012. 06. 30. 21:17

Zorokám, te már képzelödsz is. Milyen erőkről beszélsz, ami állitólag a "mi" kezünkben van? És kik azok a MI? Tőlem reagálhatsz kézlegyintéssel is amiket irok, attól azokra még nem kerestél rá sem ellentétes, sem azokkal azonositó dokumentumokat. A kézlegyintés a legkönnyebb formája a teljes elutasitának egy olyan témáról, ami többeknek nem szalonképes. Én pl. nagyon szeretném, ha nem lett volna igaz. Viszont a saját szememnek mégis hinnem kellett, mint ahogy jó héhány más, szerintem hiteles embernek is.

132. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 06. 30. 23:46

131. kopacsi 2012. 06. 30. 21:17

"Milyen erőkről beszélsz, ..."

A "Sötét Erőről" :o)

133. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 07. 01. 0:19

Na jó, legyünk komolyak.

Azokról, akik előbb szisztematikusan kiradírozták a felkelők életrajzából a köztörvényes bűnözői, a csendőr, nyilas, stb. múltat, és gyári munkássá sikálták őket. Feledtetve, hogy demokratáink antikommunista felbuzdulásukban ilyen emberekkel szövetkeztek, konspiráltak.

Aztán akkor is egy platformon maradtak, amikor először csak az emigráns nyilas sajtóban megjelent például a Köztársaság téri sorkatonák kivégzésének a pillanata "Így gyilkolnak az oroszok" felirattal, és hogy az ostromlók a földalatti kazamatákból a szabadságharcosok százait szabadították ki.

Aztán elkezdték felhasználni a nyilas sajtóban megjelent egyéb hazugságokat. Nem csodálkoznék, ha a 12-14 éves gyerekek kivégzéséről szóló epizódot is megtalálnánk a nyilasVarga ausztráliai Virradatában már a hatvanas évekből is, vagy mi volt a címe annak a nyilas lapnak.

És a mai napig - beleértve a Szocialista Párt kormányzása alatti időt is - csak és kizárólag ezek a hazugságok jelenhetnek meg. Libán vett diplomájú egyetemi tanárok töltik a hazugságokat a hallgatók fejébe, és nem átallanak velőtrázó ökörségeket szó nélkül hagyni doktori disszertációkban is. És ezek kerülnek a gimnáziumi tankönyvekbe, és a gimnazisták fejébe.

Szóval az én véleményemhez hasonló vélemények a sajtó közelébe sem juthatnak, a blőd, önellentmondó hazugságokat meg főműsoridőben ünnepi műsor keretében ordítják a képünkbe. És azon kívül is folyamatosan, húszegynéhány éve ezt sulykolják a fejekbe.

De semmilyen hazugság nem marad büntetlenül.

Ugyanis mikor keblükre ölelték a nyilasokat mint szimpi antikommunistákat, és propagálták a hazugságaikat, akkor precedenst teremtette arra is, hogy ismét bármilyen hazugság beetethető a jónépnek, csak elég pénzért vett nyilvánosság kell hozzá.

És most kapkodják a fejüket, hogy nemcsak szép, kívánatos antikommunista hazugságokat lehet ezzel a technikával terjeszteni, hanem bármit.

Hogy már általában úgy botladozunk a hazugságok hálójában, mintha a mélyszántásban botladoznánk, hogy a politikai válasz bármilyen kérdésre valami rögtönzött, nem is túl ötletesen felépített hazugság, hogy ma már bemegyek egy hivatalba, és szemrebbenés nélkül hazugságot vágnak a képembe vigyorogva, hogy a nyilasok úgy kapaszkodnak egyre feljebb a hazugságok hálóján, mint a pók.

És nincs megállás. Innen már nincs visszaút.

134. kopacsi
2012. 07. 01. 3:38

És mi lenne, ha inkább megpróbálnál kutatni a dolgok után, mint elfogadni ezeket a hazugságokat, amiket persze most te állitasz. Mintha kissé, (vagy nem is kissé) agymosott lennél, aki ott folytatod tovább a Fehér Könyvi szörnymesét, ahol elvtársaid abba hagyták, vagy nem is hagyták? Tessék, bizonyitsd be, hogy kik voltak az általad fasisztáknak kinevezett munkások? Mert ezek csak vádaskodások.

135. kopacsi
2012. 07. 01. 3:43

Ráadásul Apámat probálnád lejáratni, ami persze legnagyobb erölködéseddel sem fog sikerülni, ugyanis kezemben vannak a történelmi dokumentumok, a vallomások serege, amik pontosan az ellenkezőját bizonyitják, mint amit te állitasz róla. Én ezeket képes leszek neked felsorolni és be is azonositani.
De te eddig sem dokumentáltál, csak aljasul vádaskodtál, és dühösen kapálóztál.

136. kopacsi
2012. 07. 01. 3:49

Különben áruld el, mi közöm nekem ezekhez, amiről te itt dühöngsz? Mikor öleltem fasisztát a keblemre, mikor helyesletem a mai politikába bevitt ocsmányságokat? Mindjárt rajtam fogod számon kérni az elfuserált rezsimváltást is? Ahhoz se nekem, sem apámnak semmi köze nem volt. Pont arról szolok, hogy ezért sajnos tetszik vagy sem, nagyban hozzájárult a Kádár rezsim, ami hazugságra és megalkuvásra kényszeritett több generációt is. No meg arra, hogy ne vállaljatok felelőséget semmiért, mert könnyebb ujjal mutogatni másokra, mint magatokban keresni a hibát és tenni is valamit annak érdekében, hogy a dolgok megváltozzanak.

137. lord
2012. 07. 01. 4:22

136-ra
Kopácsinak:

Látogd Judith, Te arról beszélsz, hogy a Kádár rendszer hazugságokra épült.
Pedig milyen egyszerű.
A szovjet megkapta ezt a koncot (Magyarországot, Kelet-Európát) és ragaszkodott hozzá.
Vérrel, verejtékkel, sok kínnal szerezte meg.
Nem ő indított háborút ellenünk.
Káder, meg mindenki más, csak bábú volt ebben a nagyhatalmak közötti háborúban.
Én is, Te is, Apád is és sorolhatnám, de minek, ha vak vagy, és nem látod.
Ha most itt élnél Magyarországon, akkor tudhatnád, hogyan épül hazugságokra egy rendszer.
89-ben azt hazudták a rendszertváltó pártjaink vezetői - mindegyik kivétel nélkül -, hogy ha rendszertváltunk, 20 év múlva millen jó sora lesz a magyaroknak.
Nyugodtan mondhatom, hogy az elmúlt 22 év csak rombolta Magyarországot!
Az iparát, mezőgazdaságát, az erkölcsét, a politikai helyzetét.
Ennél hazugabb rendszerkiépítés nem volt Magyarországon, még a Rákosi rendszerben sem!
Ott is nyílt sisakokkal játszottak.
Az más kérdés, hogy közben megnyomorították azt, akit megnyomorítottak okkal, vagy ok nélkül.
Azon csodálkozom, hogy Ti, akik annyira aggódtok ott Kanadában, az USA-ban meg máshol a világban Magyarországért, miért nem jöttök haza, és itthon osztanátok az észt?
HISZEN GYŐZÖTT A FORRADALOM!
A MAI KORMÁNY 56 LETÉTEMÉNYESE!
Azokon az alapokon áll, amiért 56 hősei, mártírjai harcoltak.
Végre a vörös csillag, az elnyomás jelképe lett.
A kommunizmus bűneit minden hivatalos szerv megveti.
Azonosak a fasizmus bűneivel!
Nem vagy büszke rá?
Nem itthon lenne a helyed Neked, a családodnak?
Pedig - ha nem hiszed is - sokat tettél Te is személyesen azért, hogy ilyen jó életünk legyen Magyarországon, ami kialakult.
Biztosan tárt karokkal várnának a határon a dokumentaiddal együtt.
Talán még katonazenekart is kivezényelnének a fogadásotokra.

138. lord
2012. 07. 01. 10:34

Judith!
Nyilván tudod, hogy Magyarországnak kb 10 millió lakósa van.
Ebből kb húsz ezer (20 000) fő hajléktalan.
Ma reggel a Klub rádió műsorában a riporternek a Magyar Vöröskereszt GYŐR-SOPRON MEGYEI TITKÁRA elmondta, hogy ki fognak válogatni 12 - tizenkét - fő hajléktalant, akiket szakmára fognak tanítani, és segítenek elhelyezkedni a majd megtanult szakmájukban.
A riport kb 8-10 percig tartott.
VAGYIS:
MA MAGYARORSZÁGON ORSZÁGOS HÍR, HOGY 12 SZERENCSÉTLEN EMBERT SZAKMÁRA KÉPEZNEK KI, ÉS MAJD - HA MINDEN JÓL MEGY - MÉG EL IS HELYEZIK ŐKET.
Leszögezem:
EZ NEM A JELENLEGI KORMÁNY BŰNE, HANEM A HŐN ÓHAJTOTT KAPITALISTA RENDSZERÉ.

139. Nyírfa
2012. 07. 01. 12:36

Juditról lepereg minden, ami a gyermekkorában megtapasztaltakon kívül esik.
Fel sem fogja, lord, amiről Te, ZorróAszter vagy Kokó, beszéltek.

140. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 07. 01. 13:39

Kedves Hölgyem!

Például S. Gy., aki az árpádföldi társainak azzal dicsekedett, hogy SS százados volt. Persze nyilván liberális demokratáknak lehetett ilyesmikkel dicsekedni.

S. Gy. egyik ilyen társa a Történelmi Igazságtételi Bizottság egyik elnöke is volt, ha hinni lehet Riersch Tamásnak, mert a TIB-nél nem találtam meg az ominózus nevet (B. L.). Lehet, hogy közben kiradírozták ezt is?

L. L.-t azzal mentegetik, hogy 1939-ben, 16 évesen lépett be a nyilaspártba. Jó, de 44-ben már 21 éves volt.

Göncz Árpád együtt ült I. Gy.-el. A tárgyaláson derült ki, hogy I. Gy. nemcsak azt hazudta nekik, hogy Maléter a Mecsekben harcol, meg cifrábbakat is, hanem köztörvényes bűnöző is volt. Ez a tárgyalásukon derült ki nyilván úgy, hogy Göncz nem is vitatja. De erre Göncz azt mondta, hogy "de mindezek ellenére halálában hőssé nemesedett"

"Mikor öleltem fasisztát a keblemre, mikor helyesletem a mai politikába bevitt ocsmányságokat? "
Amikor elfogadta, hogy ezek az emberek igazlelkű forradalmárok voltak, és a cél érdekében felhasználja és terjeszti a hazugságaikat. Pedig ha valaki, akkor Ön nagyon jól tudja, kicsodák. Még nálam is jobban.

Én ezzel az 56-os témával nem foglalkoztam. Akkor figyeltem fel rá, amikor nyilvánvalóan ótvaros, önellentmondó hazugságokat tolnak kéretlenül a képembe,és akarnak lenyomni a torkomon.

Ha nem tolakodnának a képembe, a fenét se érdekelte volna.

141. ZorróAszter (szerkesztő)
2012. 07. 01. 13:47

Ja és az eredmény?

Hát ez:

zorroaszter.uw.hu/files/Corvin_koz_56-os.jpg

142. Kokó
2012. 07. 01. 15:44

Judit, ha ezt Te vádnak éled meg, arról nem tehetek...
De azért az állításodat, hogy számtalan gyermekkorút ítéltek halálra, és végeztek ki, felül kellene vizsgálnod, mert ez csak a gyermekkori egyetlen "emocionális" élményeddel tudod alátámasztani...Az meg azt hiszem nem megalapozott, mert nem kivégzés volt, hanem szökés közben lőtték le....(egyértelműen ökör cselekedet volt attól, aki elkövette, ez egyértelmű)
De hogy valamit körömszakadtából állítgatsz, és egy nevet sem tudsz, vagy akár egy ítéletet prezentálni, ez az egész történetedet megkérdőjelezi...
Judit ez az utolsó kommentem ez ügyben, mert az állításodat az is cáfolja, hogy felnőtt korú halálraítéltek közül is soknak megkegyelmeztek... Azt csak valami engesztelhetetlen "gyűlölet" állítja, hogy ennek ellenére gyerekeknek meg nem....De ez csak hipotetikus, mert egyetlen gyermekkorúrol sincs adat, hogy halálraítélték, arról meg pláne nincs, hogy végre is hajtották...
Vagyis egyről keringenek legendák, akinek állítólag megvárták a nagykorúságát... De arról olyanok is keringenek, hogy nem csak a felkelésben való részvételéért...

143. kopacsi
2012. 07. 02. 5:15

Koko, kétségen kivűl voltak olyan egyének akiket első fokon halálra itéltek és aztán megkegyelmezetek, De mikor? A gyilkosságok, amikről apám irt nagyrészt 1956 decembere és 1957 február vége között zajlottak le, amik nem tárgyalásokon kihirdetett itéletek végrehajtása volt. Nem voltak tárgyalások. Kivégzések voltak. És ez a "szökés közben" elkövetett gyilkosság is humbuk, ugyanis, azokból a börtönökből még tudtommal senkinek sem sikerült elszöknie. Voltál valaha is a Fő utcai börtönben? Én voltam. és pedig akkor voltam, amikor még az orosz parancsnokság alatt volt. Onnan kedvesem egy egér sem próbált volna elszökni, nem hogy egy 12 éves gyerek. Törvényességről, még ha akarnánk se lennénk képesek beszélni ezekben az idökben. Még Apámék első tárgyalását is, amin Maléter és Apám lettek volna a főbünösök, katonai zendüléssel vádolva, is csak márciusra tervezték, aztán valamiért elhalasztották, valószinüleg politikai okokból.
Különben ostobaság engem azzal vádolni, hogy én gyülölködöm, mert ez nem igaz. Viszont felejteni sem felejtek, és ezzel tartozom az ártatlanul meggyilkolt gyerekeknek és embereknek.

Írja meg véleményét, kérdéseit!

Ez egy mentés. A cikk jelenleg ITT kommenthető »»»»

(A kommentek ide némi késéssel kerülnek át onnan)

Címkefelhő

@hm belfold @hm kulfold @hm kult @hm tech 1919 1956 20111023 2012 12 21 24 óra 56 A hetedik pecsét A természetfilozófia matematikai alapjai Ádám és Éva Adolf Hitler Albert Einstein Aljanépek Alkotmány állatok Alma Álmos álom általános alvási bénultság alvási paralízis Amerikai Népszava Anders Anton Pavlovics Csehov apokríf árják Árpád Atlanti charta ÁVH ÁVÓ Az Élet Értelme Az ember aki túl keveset tudott Bacsó Péter baloldal baromarcú Bary József Bástya elvtárs Bástya elvtárs lánya Bayer Zsolt Bayer Zsolt Orgovány Biblia Bibó Bizánc Bornyi Sándor brainstorming Bristol buddhizmus büntetőeljárási törvény Casablanca cenzor cenzúra Chai Christine Lagarde Churchill Clark Ádám tér Clifton híd Csatáry László Csehov Csillag csuklyás hacker Csurka István De Sade Demokratikus Koalició díj DK Dörner György Durrington Elbert János elhárítás ellenforradalom elővigyázatossági megállapodás előzetes mentesség Eötvös Kollégium Etűdök gépzongorára evangélium évszakok fajelmélet Farkas Mihály Farkas Vladimír fasiszta fekete mise feuillant FIDESZ filozófia fizika Fodor András forradalom földönkívüli filozófusok Galambos Lajos Galaxis útikalauz stopposoknak Galileo Galilei Generalplan Ost genetikailag Gironde globalizáció Gólem Google Google Street View Gömbös Gyula gravitáció gumiló György Gyurcsány Ferenc Hádész Hádész háza hamis vád Hankiss Elemér Harunalrasid a NOLBLOG ESZE Határon túli magyarság Hazug cenzorok HCJD hitel Hmmmm Homérosz hónapok Horthy Miklós Hubble huszárvágás hülyék logikája Hűség színHáza idő IMF Ingmar Bergman irodalomtörténész Isaac Newton Isambard Kingdom Brunel István jakobinusok James Nasmyth Jane Birkin Jézus JOBBIK József Attila Kádár Káin és Ábel Káin gyermekei Kalászos Karancskeszi Katyn Kazár Birodalom Kazária kémbotrány kémkedés kémügy Képíró Sándor KériSzépen Kertész Ákos Kertész Mihály készenléti hitel kettős állampolgárság Kettős mérce KGB Koan kollégium kommunista kontraszelekció Kopácsi Sándor kormány Kövér László köztársasági elnök közgazdasági Köztársaság tér Kubatov Gábor Kun Béla Laborc Sándor Lator László Lázár János liberális liberálisok liberalizmus lincstörvény Ling doktor lipótmezei megnyitás lobogó lobogója logika Löw rabbi Lubjanka Lukács György Lukácsy Sándor Magyar magyar kártya Magyar Köztáraság zászlaja Magyar Köztársaság Magyar Nemzeti Szocialista Párt magyar zászló Magyarország magyarság Maja naptár Manci néni márki Matolcsi Matyica mazochizmus médiatörvény Mein Kampf Michael Curtiz Michelangelo Antonioni MIÉP Miniszterelnök mise MOSZAD mozi Mumus Munka Törvénykönyv Munka Törvénykönyve műfelháborodás műmagyar náci fajelmélet Nagy Imre Nagyítás Nagymama nagypolgárság Nauszikaa Negyedik Köztáraság Nemzeti Felszabadítási Front Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság Nemzeti Valutaalap nemzetközi nagytőke Nemzetközi Valutaalap népbiztosok Newton niceai hitvallás niceai zsinat NKVD Nobel nyelvújítás nyelvújító Nyikita Mihalkov nyilas nyilasok Nyírő József nyugger Odüsszeia Odüsszeusz Orbán Orbán Viktor orvos orvos elvándorlás Pál apostol Palócföld Palócország Pap Ignác Parlament patkó Perry Mason Persona perspektíva Pesti srácok Péter Gábor Philosophiae Naturalis Principia Mathema Pi Pieter Bruegel Piros László plágium Platonov Quodlibet Rácz Kálmán Rákosi Rákosi Mátyás Raoul Wallenberg REM rémhír Rendőrség Roosevelt Schmitt Pál sci fi horror Semmelweis Egyetem Sibrik Miklós felüljáró Sigmund Freud Sikorski Soho Solymosi Eszter SS SS Great Britain Stonehenge Szabó Dezső szadizmus szakdolgozat Szálasi Ferenc Szamuely Tibor Szent Korona Szent Korona tan Szent Péter esernyője szeretet Szilvásy György Színről színre Szovjetunió Sztálin T4 program Tanácskormány Tanácsköztársaság Tanú tárgyalás Tarlós Tarlós István Tarski TASZ tél tengeri népek Tiszaeszlár tömegvonzás Trafó transzcendens Turán Turáni Átok Tükör által homályosan Új Munka Törvénykönyv Új Munka Törvénykönyve Új Színház unortodox untermensch übermensch ügyvéd űrtávcső vadászok a hóban Vátra védőügyvéd vérvád vérvád tagadók Veszprém Victor Laszlo Vietkong Vietnami Néphadsereg Viktor Viktor László vlágvége Vo Nguyen Giap Wass Albert Wenceslaus Hollar woodhenge Yankari zászló Zen Zentai Károly zéta Reticuli zuhanás zsidó népbiztosok